2013.04.12. 12:04 – Lángoló Gitárok

Freddie Mercury és a tavaszi szél

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Csak azért, mert egy újszülöttnek minden vicc új, valamint azért, mert végre itt a vizet árasztó tavasz, mutatunk egy videót, amit három éve töltöttek fel a Youtube-ra, de még annál is régebben, 1986-ban rögzítettek. A szűk kétperces felvételen a Queen két tagját, Freddie Mercury énekest és Brian May gitárost láthatjuk, akik épp a Tavaszi szél vizet áraszt cím magyar népdalt gyakorolják, hogy az aznap esti népstadionos koncerten örökre beírják azt minden magyar ember tudatába. A videóban szereplő, rendkívül laza strandszerkóban feszítő Mercury viszont most égette bele magát a tudatunkba. A felvétel egyébként nem került bele (vagy nagyon elkerülte a figyelmünket) abban a híres, Budapesten készült koncertfilmbe, amit nemrég adtak ki újra, és amiről ebben, a film magyar producereivel készült nagyinterjúnkból rengeteget megtudhat.

A népdal (vagy a Queen, nem tudjuk) egyébként a Roxette-et is megihlette, de a svédek 2011-es budapesti koncertjén inkább csak erőlködést látunk, pláne Freddie Mercuryékhoz képest.


rock hír queen



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása