2013.05.28. 11:00 – Lángoló Gitárok

Lighthouse - Itt az Insane új klipje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

insane2013.jpgTavaly jelent meg Concord The World címmel az Insane legutóbbi nagylemeze, amit egy húzós fesztiválszezon, egy a zenekar számára szokásos, de most kifejezetten jól sikerült balti turné, majd egy magyar koncertkörút követett, plusz a gitáros poszton is történt több változás. Emiatt a lemezhez tartozó első klip munkálatai is nagyon elhúzódtak, de jó hír a rajongóknak, csak eddig, ugyanis most itt a Lighthouse videója. "Abban már a legelején megegyeztünk, hogy a Lighthouse-hoz forgatjuk a videót, hiszen ez a legslágeresebb tétel a lemezen, ami tényleg szinte megfilmesítésért kiált" - mondja a csapat a klipről - "Az eredeti ötlet az volt, hogy jó lenne egy világítótorony előtt zúzni, de ez a projekt hosszú keresgélés után sajnos elhalt, mivel nem találtunk itthon világítótornyot, legalábbis azt a klasszikus, ősi faját, amit mi korábban elképzeltünk."

"Aztán volt még több alternatív helyszín ötletünk a forgatásra, de ilyen vagy olyan okokból kifolyólag végül egyikből se lett semmi. Az idő közben szorított, mert mindenképpen szerettünk volna még a fesztiválszezon előtt kijönni a klippel. Rengeteg agyalás után végül az énekesünk, Tóth Berci jött a hajós ötlettel, ami mindannyiunknak tetszett, a felvételekért pedig a basszusgitárosunk, Zahorán Csabi régi komája, Farkas Christián volt a felelős, aki korábban már fotózott is minket egy koncert alkalmával, első komolyabb filmes munkája, a Last Charge friss klipje pedig mindenkit meggyőzött, hogy vele dolgozzunk. A zenekaros részeket nagyon gyorsan lezavartuk egy délután alatt, a következő napra pedig már csak a mellékszál felvételei maradtak, amit már csak Csabi felügyelt, mivel neki elég konkrét elképzelései voltak arról, hogy mivel lehetne még feldobni ezt az alapvetően image klipet" - foglalják össze a videó készítését.

Az Insane minden eddiginél több fesztiválon lép fel idén itthon is, de ott lesznek a szlovákiai Topfesten is, valamint lesz két exkluzív nyári klubbulijuk. Az első a bécsi Arénában a Hatebreed és az Unearth oldalán június 23-án, a másik pedig június 30-án a csehországi Ostravában, ahol az Unearth előtt játszanak majd. A nyarat pedig ismét a Baltikumban töltik, mielőtt nekikezdenének az új lemeznek.


premier rock metál hír exkluzív insane



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása