2013.06.02. 15:06 – Sajó Dávid

Ne haragudj, muter - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

klipmeg6.jpgMiközben alig hallani a tévét a szakadó jégesőtől, vasárnapra összegyűlt ismét annyi magyar videó, hogy érdemes legyen külön is foglalkozni velük. Új klippel tért vissza Sub Bass Monster, miközben az Amszterdamba költöző Bobafett pár percben összefoglalja mindazt, amit egy átlagember gondol a holland fővárosról, Dér Heni pedig Rihannának képzeli magát. Egyik kedvenc kisfilmünk a mostani klipmegosztásban az Our Youth nevéhez köthető, de Gróf Balázs ámokfutása sem semmi az Anderson Pose metálzenekar számára. Múltat idéz a Frozen Steak illetve a Jerry Lee's Rock and Roll Service, az Aurora pedig Lópici Gáspárral támad. Végére maradt még egy bájosan low budget alkotás a Magidomtól, egy horror elemekre épülő kisfilm a Hellfreaksnek hála illetve egy kemény házibuli a Cloud 9-tól.

Sub Bass Monster - Ne sírj anyám

Hamarosan új albummal tér vissza Sub Bass Monster, amiről Indiánnal forgattak egy minden férfi ember számára igen ismerős klipet. Ebben a haverokkal való alkoholizálás témáját merítik ki, sok dülöngélő emberrel a nagy magyar pusztában, miközben Sub Bass reggae-re rappelve kér elnézést édesanyjától, amiért ennyi szereti a piát, majd az egyik haverjukat egy gurulós székben tolják hazáig.

Bobafett - Bobataxi

A Cipőre jobb, mint a szemrehányás című legutóbbi albumának egyik gyöngyszeméhez, a Bobataxihoz forgatott videót Bobafett. A klipben szinte minden benne van, amit egy tinédzser füves elképzel Amszterdamról: fű, drogok, még több fű, prostik és egy magyar riksás, aki erről egy dalt is írt. A kis költségvetésű videó illetve a dal minden részlete igazi kincs, szóval tessék csak többször is végignézni, hogy ne maradjon le semmiről.

Dér Heni - Turn It Up

Fogalmunk sincs miért, de Dér Heni Turn It Up című számáról valamiért Missy Elliott Get Ur Freak Onja jut mindig az eszünkbe. A klipről ez már nem mondható el, mivel ez konkrétan bármelyik előadó videója lehetne a tengerentúlról. És ez most nem dicséret, tényleg annyira bűzlik az egész a legyünk mi is Rihannák-szagtól, hogy Dér Heni fedetlen virgácsai sem tudják velünk elfeledtetni azt a tényt, hogy ebben a négy és fél percben egy olyan momentum nincs, amit ne láttunk volna tíz évvel ezelőtt az MTV-n.

Cloud 9+ - Breathe In

A Cloud 9+ is egyike az utóbbi időben megszaporodó, az elektronikus tánczenét zenekari felállással kombináló hazai formációknak. Azonban a Cloud 9+-nak meg van az az előnye, hogy van egy saját Tinie Tempah-juk, akinek a szövegelési stílusával tényleg bármilyen elektronikus zenét el lehetne adni, plusz egy remek orgánummal megáldott énekes is. A klipben az együttest láthatjuk zenélni, majd később ezt egy majdnem tök hitelesnek tűnő házibuliban folytatják, az egészet pedig annyi vizuális effekttel dobják fel, amennyit a vágó számítógépének renderelése csak elbírt, sőt, 2:16-nál még a Blind Myself -es Tóth Gergőt is sikerült kiszúrni. Viszont annyit feltétlenül szeretnénk elmondani, hogy érdemes kerülni az olyan kellemetlen műfajmeghatározásokat, mint a rockstep vagy az electrock, mert nem csak megmosolyogtató az ilyen, de tisztességes zenekar nem alkot magáról saját zsánert, na. Viszont abszolút vállalható a produkció és kifejezetten eurokompatibilis, arról nem is beszélve, hogy mennyivel jobbak, mint a hozzájuk hasonló friss formációk.

Anderson Pose - Brownian Motion

Keveset tudunk az Anderson Pose törökbálinti metálzenekarral kapcsolatban azon kívül, hogy az együttes szereti a meleg vicceket. Viszont Gróf Balázs képregényrajzoló készített nekik a saját stílusától merőben eltérő, totálisan szürreális klipet, amiben van gépfegyveres fóka, macskafejű lánctalpas izomkolosszus injekcióval a kezében és még egy csomó értelmezhetetlen, bizarr kép. Pont emiatt a mámorító káoszból adódóan egészen magával ragadó a kisfilm, aminek a csúcspontja kétségkívül az a fóka, akinek a Brownian Motion az ébresztője, de végül szitává lövi az szunyókálását megzavaró szerkezetet.

Our Youth - Oak Tree

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói forgattak egy remek rövidfilmet az Our Youth metalcore csapatnak, amiben egy idős halász és egy erdőben bolyongó karaktert követhetünk végig. A dalszöveg elolvasása erősen ajánlott a történet megértéséhez, aminek a végén a két férfi találkozik, hogy az egyikük egy diaképet nyújtson át a másiknak, ő pedig azt felakasztja a többi közé. Nem túl mozgalmas, de nagyszerűen fényképezett klip, amihez sikerült megtalálni a tökéletes helyszíneket, és mind a két főszereplő remek választásnak bizonyult. Erősen ajánlott azoknak, akik szeretnék látni, hogy a próbatermi zenélés meg a koncertvideók helyett lehet kreatívan is zenei videót forgatni.

Aurora - Nincs térerő

A 30 éves Aurora új klipjéhez a Lópici Gáspár karakterről is ismert Szilágyi István színművészt kérték fel szerepelni, aki az egész videóban meglehetősen feldúltnak tűnik, miközben mindenhonnan az együttes látja az őt körbevevő monitorokon. Bosszúságának mi csak egy magyarázatot találtunk, miszerint még ő maga is rosszul viseli, hogy egy olyan kisfilmben kell szerepelnie, amiben ennyire bénán rakták oda minden képernyőre a zenekart és rángatják mindenféle konkrét ok nélkül a képet 10 éve lejárt technikával. Ennek a legszebb példája, amikor az énekessel ül egy asztalnál és szünet nélkül csak az arcát fogja, hogy mit is keres ő itt egyáltalán.

The Hellfreaks - Godless Girl's Fun

A külföldön egyre népszerűbb Hellfreaks psychobilly zenekar is új klipet forgatott, ebben továbbra is nagy hangsúlyt fektetve a horror elemekre. A zenekar zenél részek mondjuk kissé érdektelenek számunkra, de a biliárddákónak használt sörétes puska és az elmegyógyintézetes jelenetek kifejezetten tetszetősek, ahogyan a gótikus vacsora alatt megmérgezett férfi látványán mosolygó énekesnő is nagyon hitelesen alakítja a végzett asszonyát a háttérben megszólaló, kissé kocsmarockos zenéhez.

Frozen Steak - The Gallis Pole

A nemrég egy igen tetszetős EP-t megjelentető, kétfős Frozen Steak a Led Zeppelin által halhatatlanná tett blues örökzöld átdolgozásukhoz forgatott videót a Keleti Blokkban. Nagy vasziszdasz nincs a klipben, egyszerűen csak zenélni látjuk őket a próbatermükben, de legalább a vágó és az operatőr láthatóan mindent megtett, hogy kihozza a maximumot a nem túl ingergazdag környezetből.

Jerry Lee's Rock and Roll Service - I Was Born To Rock & Roll

Az '50-as, '60-as évek autentikus rock and rollját népzenei elemekkel kiegészítő zenekar elkészült új klipjével, ami kicsit olyan, mint amikor a magyarok álmodoznak a nagy amerikai rákenroll életmódról. Van benne nagy vörös jenki járgány meg lángoló zongora, de a biztonság kedvéért mindenki Drehert iszik. Viszont az egész klip tényleg nagyon feel good, azt senki sem tagadhatja.

Magidom - Obscurity

Két testvér, egy unokatesó és egy sógor alkotja  a szabadfogású gitárpopban utazó Magidom zenekart. - áll a hozzánk eljuttatott emailben az együttestől. A formáció nemrég hozta ki négyszámos EP-jét, ehhez készült az első videoklipjük. A minimális (vagy egyáltalán nem is létező) költségvetés miatt nagyon okosan a budapesti metróhálozatot választották háttérnek, aminél fotogénebb környezet kevés létezik a fővárosban. A kisfilm ráadásul tele van nagyon cuki jelenetekkel és majdnem mindenhova felragasztották a zenekar logóját. Az utómunkával talán még kicsit dobhattak volna a végeredményen, de így is tök jól működik ehhez a kellemes, egy szál gitáros dalhoz.


klip sub bass monster aurora dér heni klipmegosztás bobafett cloud 9 magidom frozen steak hellfreaks anderson pose our youth



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása