2013.06.17. 13:16 – Hirdetés

Indul a Zöld Pardon Bulibusz

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Június 18-án este 7-kor indul a Zöld Pardon Bulibusz a Deák térről. A koncertnapokon közlekedő járat egészen éjfélig szállítja  az utasokat a Zöld Pardonba. A nyitóhéten keddtől szombatig mnden busszal érkező ingyen nézheti meg az aznapi koncertet. További részletek és meglepetések a www.zp.hu weboldalon.

Óriás & Kaldera június 17., hétfő, 19:00. Belépő: 400 Ft

Új lemezét mutatja be nyárindító koncertjén a Zöld Pardon közönségének a budapesti Óriás. A tavasszal megjelent Tűz, víz, repülő c. album a zenekar eddigi legkiforrottabb munkája, amellyel legalább annyira rácáfolt a csapat „a magyar Foo Fighters“ címkére, mint amennyire megerősítette: energiaszint az égben, a lemez mégis tartogat pár meglepetést, mind hangszerelés, mind a szövegek terén. Az új lemez dalai mellett az este során természetesen elhangzanak a legfontosabb Óriás dalok is.
Az estét a Kaldera nyitja: a csapat 2012-ben alakult, Tanka Balázs – ld még: Turbo - énekes és Kovács Bence gitáros gyermekkori barátságból átlényegült akusztikus duett, valahol a az északi vadon és a déli országutak közti vidékről. Útszéli folk muzsika, introvertált hangulatok párbeszéde gitárral és énekkel. „Ha Te azt mondod, blues, mi azt mondjuk grunge. Ha Te azt mondod, grunge, mi azt mondjuk folk.“ – vallják magukról. A hatások között épp úgy felfedezhető Eddie Vedder Into the Wild-ja, mint a Zolnay Pál Fotográfia (1973) című filmjének zenéje, érezhetünk néhol Cseh Tamást vagy akár a seattle-i Fleet Foxes-t.

SUBSCRIBE június 18., kedd, 20:00. Belépő: 400 Ft.
Ez lesz az első buli, amire indul a ZP busz!

Termékeny időszakot él meg manapság Magyarország egyik legnépszerűbb metalzenekara, a Subscribe. Ők írták ugyanis a Hegyalja Fesztivál himnuszát „Az igazi arcod“ címmel, amelyben „We are the world“ mennyiségű közreműködőt toboroztak össze a hazai alter-pop-rock szcénából, alaposan felforgatva vele a rádiók játszási listáit. A csapat ezentúl kiemelt szerepet kap a koncert másnapján megrendezésre kerülő Kispál és a Borz tiszteletadó koncerten a Fishing On Orfű fesztiválon – meglepődnénk ha nem tartanának a dalokból főpróbát a Zöld Pardonban. És ha mindez nem lenne elég, új lemezük munkálatait is elkezdték a világtól elzárva. Hogy most épp milyen kirobbanó formában van a csapat, azt bárki megtapasztalhatja június 18-án, kedden a Zöld Pardonban

Zp Bulibusszal ingyenes! Gyere Subi pólóban a busszal, fotózd le, töltsd fel a facebook-eseményhez és nyerhetsz egy új pólót (egy fiú és egy lány pólót sorsolunk ki!)

Belmondo június 19. szerda, 19:00. Belépő: 600 Ft.

Oly sok zenekarhoz hasonlóan a Belmondo is a Zöld Pardonban nyitja a fesztiválszezont. Legutóbbi márciusban hallatták a hangjukat, a lemezről lemaradt „Emelt díjas lányok“ című szerzeményt hozták ki hibrid technikájú videóklipjével.
-  Ezt a dalt majdnem egy éve írtuk, de hosszas tanakodás után végül azért nem tettük a másik 14-15 dal mellé az albumra, mert túl jónak, erősnek éreztük. Úgy döntöttünk, hogy inkább digitális kislemezen adjuk ki két hasonló hangulatú, új dallal együtt.
A Belmondo elsősorban koncertzenekar és létezésének immáron nyolc éve alatt minden évben növelték élő fellépéseik számát. Előadásaikon garantált a jó hangulatú élcelődés, a gegek és fricskák, szövegeik egyszerre elgondolkodtatóak és humorral fűszerezve tartanak tükröt a közönségnek. Czutor Zoltán, a Belmondo vezetője 2011-ben az év szövegírója díjat nyerte el. 2011-től a zenekar egy nagyobb változáson esett át: közös megegyezéssel csere történt a basszusgitáros és zongorista poszton, majd kicsivel később a dobok mögött is: Berci helyére a Deviszont és a Piknik Park zenekar basszusgitárosa Domján Gábor került, Pulius Tamás pozícióját Koltay Kurszán vette át (a Plutó zenekarból), a dobos pedig Fekete János „Jammal“ lett. A vérfrissítés jót tett a csapatnak: élőben jóval feszesebben és modernebbül szólalnak meg a korábbi szerzemények is.

Zp Bulibusszal ingyenes!

Junkies, BugZ június 20. csütörtök, 19:00. Belépő: 600 Ft.

Óriási elismerés érte a napokban az idén 19 éves Junkies-t, hiszen „Mi van veled? Semmi?” című anyaguk diadalmaskodott Az év hazai hard rock vagy heavy metal albuma kategóriában a 2013-as Fonogram gálán. A srácok azóta is örömmámorban úsznak, június 20-án, csütörtökön pedig egy közös ünneplésre invitálnak mindenkit a Zöld Pardonba. Bár a Junkies ott van az összes nagy nyári fesztiválon, a ZP-s buli mégis az egyik fontos állomás, mivel a sok vidéki helyszín közt a kevés pesti fellépések egyike lesz.
- Folyamatosan bővül a nyári programunk, de eddig ezen a bulin kívül csak vidéki állomások vannak a naptárunkban, hiszen az ország minden pontján szeretnénk bemutatni az új lemezt. Ezért is különleges egy fővárosi koncert, mert egy jó ideig biztos nem láthat minket Budapesten a nagyközönség. Készülünk meglepetésdalokkal, igyekszünk figyelembe venni a rajongók kéréseit, és elővenni a fiókból az ő kedvenceiket. De olyan számok is lesznek majd, amiket szinte újra kellett tanulnunk, mert 6-7 éve, vagy még régebben nem játszottuk őket, azonban most – egy, vagy akár több tag kérésére - újra felvettük őket a repertoárba. Mindenesetre meglehetősen nehéz dolgunk van a koncertműsor összerakásánál, mert kb. 150 dalból kell kiválasztanunk azt a 20-at, amivel végül a színpadra állunk. Ez pedig legalább akkora átok, mint amekkora áldás – árult el egy-két kulisszatitkot az énekes.

Zp Bulibusszal ingyenes!

NECK SPRAIN június 21., péntek, 19:00. Belépő: 400 Ft

Érdekes státuszba került kétéves leállásával és tavalyi újraindulásával a Neck Sprain: a groove-os thrasht HC-vel keverő banda  kis túlzással a „következő nagy dobás “ kategóriából „legendás csapat“ kategóriába kerültek – persze nyilván nem volt ez szándékos húzás, az élet hozta így és az állandó kavarás a felállásokkal. A visszatéréssel viszont minden idők legizgalmasabb felállása áll most a nagyközönség előtt: az állandó gerincet képező Janó Misi – Nagy Levente húrtépő páros mögé visszatért a csapat legendás erejét biztosító, az elmúlt évtizedet Ákos zenekarában töltő Bánfalvi Sándor, a frontember pedig az elődeinél is színesebb eszköztárral operáló Áron "Apey" András. A csapat a Zöld Pardonban nyitja a nyári fesztiválszezont, ahová azokat is várják, akik lemaradtak volna a minden várakozást felülmúló visszatérő buliról. Na meg akik múlt héten kénytelenek voltak az eső miatt megvárni a most pénteki pótlást.

Tetovált lányoknak a belépés ingyenes! Zp Bulibusszal ingyenes!

Depresszió június 22, 19:00. Belépő: 600 Ft

Először lép színpadra a Rákóczi híd lábánál fekvő szórakozóhelyen az ország egyik legnépszerűbb metal zenekara, a Depresszió. Az együttes ráadásul a ZP-s bulival kezdi a nyári szezont és teljes életművüket átölelő, igazi best of műsort ígérnek június 22-én estére. Közel 2 évig turnéztatta „Vízválasztó” című, MAHASZ-istavezető albumát hazánk egyik legsikeresebb metal bandája, ám a véletlen akkor úgy hozta, hogy a ZP-t azzal a körúttal sajnos elkerülték a fiúk. Idén azonban már biztos, hogy senki nem marad az új helyszínen Depresszió nélkül, ugyanis június 22-én, szombaton, a fiatalok kedvenc szórakozóhelyén adják nyárindító koncertjüket Halász Feriék.
- Az előző lemezünk maratoni turnéjának állomásai közül a ZP sajnos kimaradt, ráadásul mivel pont ez idő alatt költöztek át a jelenlegi területre, így a Rákóczi hídnál idáig még nem volt alkalmunk fellépni. Éppen ezért különösen nagy izgalommal várjuk, hogy végre felavathassuk, ha már a tavalyi évben nem sikerült. Hiányzott az ottani koncertezés, hiszen a Zöld Pardon az egyik kedvenc szórakozóhelyünk, mondhatni az egyetlen, ahova - ha a rengeteg koncert mellett időnk engedi - látogatóként is lejárunk – mondta Halász Feri, a banda frontembere.
A zenekar jövőbeli tervei közt szerepel egy koncertlemez megjelentetése, amihez már rögzítették is néhány budapesti bulijukat. A ZP-ben felvétel nem születik, de jó néhány emlékezetes pillanat biztosan.
- A „Vízválasztó” lemez turnéján nyilván főként a friss anyagra koncentráltunk, hiszen egy lemezbemutató körút azt a célt szolgálja, hogy az új dalokat megismertessük a közönséggel. Most viszont egy olyan műsort próbáltunk meg összerakni, ami az egész eddigi munkásságunkról átfogó képet nyújt és ehhez természetesen mind a hat lemezünk anyagából válogattunk. Valódi best of program várható, az összes nagy slágerünk felcsendül majd és abban is biztos vagyok, hogy mindenki megtalálja majd a személyes kedvencét is a repertoárban - tette hozzá az énekes-gitáros. Az estét a Burnout nyitja.

Zp Bulibusszal ingyenes!

ALOE BLACC (USA) június 23., vasárnap 19.00. Belépő: Előváét 2500 Ft,  koncert napján 2990 Ft.

"I need a dollar, dollar..." – tavaly óta százmilliók dúdolják Aloe Blacc dalát a földkerekség minden pontján. Most a Class FM elhozza a világsztárt a magyar közönségnek: június 23-án este a soul legfrissebb, legdivatosabb képviselője lép fel a Zöld Pardonban.

Aloe Blacc az "I need a dollar, dollar" című számával pár hét alatt berobbant a köztudatba. Az idén 34 éves kaliforniai születésű, de eredetileg panamai gyökerekkel rendelkező soul énekes nem ma kezdte a pályáját: slágereivel évről évre kapaszkodott a műfaj nagyjai, George Benson és John Legend szintjére. Mostanra révbe ért. Személyében a Class FM egy igazi, tündöklő előadóművészt hoz el Magyarországra, a soul és a pop zene hazai hívei együtt bulizhatnak a toplisták éllovasával!

Bár a dollárszámolós, melankolikus, mégis felszabadult örömnóta Blacc legismertebb dala, igazi rajongói mégis a Green Lights-t és a You Make Me Smile-t istenítik, amelyekben kifinomultabb, dzsesszesebb motívumok fedezhetők fel. Aloe Blacc-et az első sikerei Európához kötik: az Emanon duó tagjaként a Lootpack csoporttal és a francia Jazz Liberatorz-zel turnéztak Európa-szerte. Idővel módjában állt kiadni első albumát is, 2006-ban, de az igazi áttörést mégis 2010-es, sokkal kiforrottabb lemeze, a Good Things hozta meg. Az album nagy slágerét, az I need a dollar-t természetesen nem csak korunk gazdasági válságára rezonáló refrénje miatt dúdolják világszerte, hanem fülbemászó, könnyed dallama miatt is.

Elővét a helyszínen, a SonkaArcokban, a Bp Shop üzleteiben, az ismert jegyirodákban, online a jegy.hu oldalon.

Pardon Bulibusz

Június 18-án este 7-kor indul a Zöld Pardon Bulibusz a Deák térről. A koncertnapokon közlekedő járat egészen éjfélig szállítja  az utasokat a Zöld Pardonba. A nyitóhéten keddtől szombatig mnden busszal érkező ingyen nézheti meg az aznapi koncertet. További részletek és meglepetések a zp.hu weboldalon.

Óriás & Kaldera június 17., hétfő, 19:00. Belépő: 400 Ft

Új lemezét mutatja be nyárindító koncertjén a Zöld Pardon közönségének a budapesti Óriás. A tavasszal megjelent Tűz, víz, repülő c. album a zenekar eddigi legkiforrottabb munkája, amellyel legalább annyira rácáfolt a csapat „a magyar Foo Fighters“ címkére, mint amennyire megerősítette: energiaszint az égben, a lemez mégis tartogat pár meglepetést, mind hangszerelés, mind a szövegek terén. Az új lemez dalai mellett az este során természetesen elhangzanak a legfontosabb Óriás dalok is.
Az estét a Kaldera nyitja: a csapat 2012-ben alakult, Tanka Balázs – ld még: Turbo - énekes és Kovács Bence gitáros gyermekkori barátságból átlényegült akusztikus duett, valahol a az északi vadon és a déli országutak közti vidékről. Útszéli folk muzsika, introvertált hangulatok párbeszéde gitárral és énekkel. „Ha Te azt mondod, blues, mi azt mondjuk grunge. Ha Te azt mondod, grunge, mi azt mondjuk folk.“ – vallják magukról. A hatások között épp úgy felfedezhető Eddie Vedder Into the Wild-ja, mint a Zolnay Pál Fotográfia (1973) című filmjének zenéje, érezhetünk néhol Cseh Tamást vagy akár a seattle-i Fleet Foxes-t.

SUBSCRIBE június 18., kedd, 20:00. Belépő: 400 Ft.
Ez lesz az első buli, amire indul a ZP busz!

Termékeny időszakot él meg manapság Magyarország egyik legnépszerűbb metalzenekara, a Subscribe. Ők írták ugyanis a Hegyalja Fesztivál himnuszát „Az igazi arcod“ címmel, amelyben „We are the world“ mennyiségű közreműködőt toboroztak össze a hazai alter-pop-rock szcénából, alaposan felforgatva vele a rádiók játszási listáit. A csapat ezentúl kiemelt szerepet kap a koncert másnapján megrendezésre kerülő Kispál és a Borz tiszteletadó koncerten a Fishing On Orfű fesztiválon – meglepődnénk ha nem tartanának a dalokból főpróbát a Zöld Pardonban. És ha mindez nem lenne elég, új lemezük munkálatait is elkezdték a világtól elzárva. Hogy most épp milyen kirobbanó formában van a csapat, azt bárki megtapasztalhatja június 18-án, kedden a Zöld Pardonban

Zp Bulibusszal ingyenes! Gyere Subi pólóban a busszal, fotózd le, töltsd fel a facebook-eseményhez és nyerhetsz egy új pólót (egy fiú és egy lány pólót sorsolunk ki!)

Belmondo június 19. szerda, 19:00. Belépő: 600 Ft.

Oly sok zenekarhoz hasonlóan a Belmondo is a Zöld Pardonban nyitja a fesztiválszezont. Legutóbbi márciusban hallatták a hangjukat, a lemezről lemaradt „Emelt díjas lányok“ című szerzeményt hozták ki hibrid technikájú videóklipjével.
-  Ezt a dalt majdnem egy éve írtuk, de hosszas tanakodás után végül azért nem tettük a másik 14-15 dal mellé az albumra, mert túl jónak, erősnek éreztük. Úgy döntöttünk, hogy inkább digitális kislemezen adjuk ki két hasonló hangulatú, új dallal együtt.
A Belmondo elsősorban koncertzenekar és létezésének immáron nyolc éve alatt minden évben növelték élő fellépéseik számát. Előadásaikon garantált a jó hangulatú élcelődés, a gegek és fricskák, szövegeik egyszerre elgondolkodtatóak és humorral fűszerezve tartanak tükröt a közönségnek. Czutor Zoltán, a Belmondo vezetője 2011-ben az év szövegírója díjat nyerte el. 2011-től a zenekar egy nagyobb változáson esett át: közös megegyezéssel csere történt a basszusgitáros és zongorista poszton, majd kicsivel később a dobok mögött is: Berci helyére a Deviszont és a Piknik Park zenekar basszusgitárosa Domján Gábor került, Pulius Tamás pozícióját Koltay Kurszán vette át (a Plutó zenekarból), a dobos pedig Fekete János „Jammal“ lett. A vérfrissítés jót tett a csapatnak: élőben jóval feszesebben és modernebbül szólalnak meg a korábbi szerzemények is.

Zp Bulibusszal ingyenes!

Junkies, BugZ június 20. csütörtök, 19:00. Belépő: 600 Ft.

Óriási elismerés érte a napokban az idén 19 éves Junkies-t, hiszen „Mi van veled? Semmi?” című anyaguk diadalmaskodott Az év hazai hard rock vagy heavy metal albuma kategóriában a 2013-as Fonogram gálán. A srácok azóta is örömmámorban úsznak, június 20-án, csütörtökön pedig egy közös ünneplésre invitálnak mindenkit a Zöld Pardonba. Bár a Junkies ott van az összes nagy nyári fesztiválon, a ZP-s buli mégis az egyik fontos állomás, mivel a sok vidéki helyszín közt a kevés pesti fellépések egyike lesz.
- Folyamatosan bővül a nyári programunk, de eddig ezen a bulin kívül csak vidéki állomások vannak a naptárunkban, hiszen az ország minden pontján szeretnénk bemutatni az új lemezt. Ezért is különleges egy fővárosi koncert, mert egy jó ideig biztos nem láthat minket Budapesten a nagyközönség. Készülünk meglepetésdalokkal, igyekszünk figyelembe venni a rajongók kéréseit, és elővenni a fiókból az ő kedvenceiket. De olyan számok is lesznek majd, amiket szinte újra kellett tanulnunk, mert 6-7 éve, vagy még régebben nem játszottuk őket, azonban most – egy, vagy akár több tag kérésére - újra felvettük őket a repertoárba. Mindenesetre meglehetősen nehéz dolgunk van a koncertműsor összerakásánál, mert kb. 150 dalból kell kiválasztanunk azt a 20-at, amivel végül a színpadra állunk. Ez pedig legalább akkora átok, mint amekkora áldás – árult el egy-két kulisszatitkot az énekes.

Zp Bulibusszal ingyenes!

NECK SPRAIN június 21., péntek, 19:00. Belépő: 400 Ft

Érdekes státuszba került kétéves leállásával és tavalyi újraindulásával a Neck Sprain: a groove-os thrasht HC-vel keverő banda  kis túlzással a „következő nagy dobás “ kategóriából „legendás csapat“ kategóriába kerültek – persze nyilván nem volt ez szándékos húzás, az élet hozta így és az állandó kavarás a felállásokkal. A visszatéréssel viszont minden idők legizgalmasabb felállása áll most a nagyközönség előtt: az állandó gerincet képező Janó Misi – Nagy Levente húrtépő páros mögé visszatért a csapat legendás erejét biztosító, az elmúlt évtizedet Ákos zenekarában töltő Bánfalvi Sándor, a frontember pedig az elődeinél is színesebb eszköztárral operáló Áron "Apey" András. A csapat a Zöld Pardonban nyitja a nyári fesztiválszezont, ahová azokat is várják, akik lemaradtak volna a minden várakozást felülmúló visszatérő buliról. Na meg akik múlt héten kénytelenek voltak az eső miatt megvárni a most pénteki pótlást.

Tetovált lányoknak a belépés ingyenes! Zp Bulibusszal ingyenes!

Depresszió június 22, 19:00. Belépő: 600 Ft

Először lép színpadra a Rákóczi híd lábánál fekvő szórakozóhelyen az ország egyik legnépszerűbb metal zenekara, a Depresszió. Az együttes ráadásul a ZP-s bulival kezdi a nyári szezont és teljes életművüket átölelő, igazi best of műsort ígérnek június 22-én estére. Közel 2 évig turnéztatta „Vízválasztó” című, MAHASZ-istavezető albumát hazánk egyik legsikeresebb metal bandája, ám a véletlen akkor úgy hozta, hogy a ZP-t azzal a körúttal sajnos elkerülték a fiúk. Idén azonban már biztos, hogy senki nem marad az új helyszínen Depresszió nélkül, ugyanis június 22-én, szombaton, a fiatalok kedvenc szórakozóhelyén adják nyárindító koncertjüket Halász Feriék.
- Az előző lemezünk maratoni turnéjának állomásai közül a ZP sajnos kimaradt, ráadásul mivel pont ez idő alatt költöztek át a jelenlegi területre, így a Rákóczi hídnál idáig még nem volt alkalmunk fellépni. Éppen ezért különösen nagy izgalommal várjuk, hogy végre felavathassuk, ha már a tavalyi évben nem sikerült. Hiányzott az ottani koncertezés, hiszen a Zöld Pardon az egyik kedvenc szórakozóhelyünk, mondhatni az egyetlen, ahova - ha a rengeteg koncert mellett időnk engedi - látogatóként is lejárunk – mondta Halász Feri, a banda frontembere.
A zenekar jövőbeli tervei közt szerepel egy koncertlemez megjelentetése, amihez már rögzítették is néhány budapesti bulijukat. A ZP-ben felvétel nem születik, de jó néhány emlékezetes pillanat biztosan.
- A „Vízválasztó” lemez turnéján nyilván főként a friss anyagra koncentráltunk, hiszen egy lemezbemutató körút azt a célt szolgálja, hogy az új dalokat megismertessük a közönséggel. Most viszont egy olyan műsort próbáltunk meg összerakni, ami az egész eddigi munkásságunkról átfogó képet nyújt és ehhez természetesen mind a hat lemezünk anyagából válogattunk. Valódi best of program várható, az összes nagy slágerünk felcsendül majd és abban is biztos vagyok, hogy mindenki megtalálja majd a személyes kedvencét is a repertoárban - tette hozzá az énekes-gitáros. Az estét a Burnout nyitja.

Zp Bulibusszal ingyenes!

ALOE BLACC (USA) június 23., vasárnap 19.00. Belépő: Előváét 2500 Ft,  koncert napján 2990 Ft.

"I need a dollar, dollar..." – tavaly óta százmilliók dúdolják Aloe Blacc dalát a földkerekség minden pontján. Most a Class FM elhozza a világsztárt a magyar közönségnek: június 23-án este a soul legfrissebb, legdivatosabb képviselője lép fel a Zöld Pardonban.

Aloe Blacc az "I need a dollar, dollar" című számával pár hét alatt berobbant a köztudatba. Az idén 34 éves kaliforniai születésű, de eredetileg panamai gyökerekkel rendelkező soul énekes nem ma kezdte a pályáját: slágereivel évről évre kapaszkodott a műfaj nagyjai, George Benson és John Legend szintjére. Mostanra révbe ért. Személyében a Class FM egy igazi, tündöklő előadóművészt hoz el Magyarországra, a soul és a pop zene hazai hívei együtt bulizhatnak a toplisták éllovasával!

Bár a dollárszámolós, melankolikus, mégis felszabadult örömnóta Blacc legismertebb dala, igazi rajongói mégis a Green Lights-t és a You Make Me Smile-t istenítik, amelyekben kifinomultabb, dzsesszesebb motívumok fedezhetők fel. Aloe Blacc-et az első sikerei Európához kötik: az Emanon duó tagjaként a Lootpack csoporttal és a francia Jazz Liberatorz-zel turnéztak Európa-szerte. Idővel módjában állt kiadni első albumát is, 2006-ban, de az igazi áttörést mégis 2010-es, sokkal kiforrottabb lemeze, a Good Things hozta meg. Az album nagy slágerét, az I need a dollar-t természetesen nem csak korunk gazdasági válságára rezonáló refrénje miatt dúdolják világszerte, hanem fülbemászó, könnyed dallama miatt is.

Elővét a helyszínen, a SonkaArcokban, a Bp Shop üzleteiben, az ismert jegyirodákban, online a jegy.hu oldalon.


hír zöld pardon



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása