2013.06.17. 14:30 – Lángoló Gitárok

Tóth Zoltán megszüntette a Republicot

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Republic_640.jpgA Blikk hívta fel a figyelmünket erre a közleményre: „Természetes jogommal élve a REPUBLIC együttest visszamenőleges hatállyal, 2013. március 11-ével megszüntetem, egyben védelem alá helyezem.Semmilyen később alakult formáció nem tekinthető sem természetes folytatásának, sem szellemi örökösének. A REPUBLIC szó közvetlen vagy bármiféle trükkös használata nem megengedett működő zenekarok neveként! Republic-emlékkoncertek szabadon tarthatók, Republic-dalok szabadon játszhatók. Volt zenekari tagok által e célból alakított formáció hitelesíthető és elfogadható, valamint ezen jogukat el kell ismerni!" A Cipő halála miatt a Republic feloszlása mellett kardoskodók most azonnal hálát adnának a Istennek, hogy végre bekövetkezik, aminek szerintük be kéne, de ez annyira nem egyszerű.

A fenti közleményt ugyanis az a Tóth Zoltán (a képen középen) gitáros írta ki a Facebookra, aki az énekes halála után kilépett a Republicból. "Nem értem, most mi történik. Tóth Zoltán május 30-án a Universal kiadóban járt, ahol 

hivatalosan is aláírta azt a papírt, amelyben leszögezi, hogy kilép a Republic együttesből. Egyúttal kötelezte magát arra, hogy amennyiben a jövőben a kiadó engedélye nélkül a Republic zenekarról nyilatkozik, akkor vállalja, hogy az azzal okozott kárért felel." - nyilatkozta a Blikknek Boros Csaba Republic-basszusgitáros, aki ezután már jogászokról beszélt a Blikknek.

Próbáltuk elérni Tóth Zoltánt is, de egyelőre nem sikerült. A gitárossal amúgy nemrég mi is készítettünk egy interjút, de annak közlése is nagy mértékben az említett kiadós szerződés miatt hiúsult meg.

Cipőhöz kapcsolódó hír, hogy idén nyáron egy válogatás jelenik meg Halász Judittól Halász Judit ... és a Cipő címmel. A művésznő és a Republic néhai énekese régóta szoros kapcsolatot ápoltak, és ezt szeretnék ezen az albumon is megjeleníteni. Cipő a korábbi években több dalt is írt Halász Juditnak, az album ezekből válogatta össze a legkiemelkedőbbeket, de megjelennek Cipő munkaközi demofelvételei is. "A borító tükrözi ezt a megindító, kedves és családi légkört,Halász Juditot unokáival, valamint Cipőt gyermekeivel láthatjuk. A lemezzel szeretnénk méltóképp emlékezni Cipőre!" - írja a kiadó a sajtóanyagban.

halaszcipo.jpg


pop hír republic



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása