2013.06.27. 08:30 – Hirdetés

Spagettiwestern éjszaka vasárnap az A38-on, fellép a Spindrift, a Blaak Heat Shuuja és a Your 33 Black Angels

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Spindrift.jpgIlyen amikor a Tarantino-filmzenék hangulata találkozik a stoner zúzdával, három zenekar, három stílus, az elszállás három módja a Spindrift, a Blaak Heat Shuuja és a Y33BA európai turnéjának budapesti állomásán, a Duna fölött. Az est érdekessége, hogy a Spindrift és a Blaak Heat Shujaa is ahhoz a Tee Pee Recordshoz tartozik, amelyiknek zászlóshajója, a Karma To Burn egy héttel később, július 8-án mutatja be az A38 Hajón, hogy milyen is a kompromisszumok nélküli, mocskos sivatagi stoner.

A zeneszerző-énekes-gitáros Kirkpatrick Thomas által még a kilencvenes évek elején alapított Spindrift a mai napig a pszichedelikus rock nagy be nem váltott Ígérete. Pedig a Spindriftben minden megvan, ami miatt nagyobb hírnevet érdemelne: markáns főhős, sötét hangulatú mocsárblues, spagettiwestern filmzenefíling, visszhangos, belassult gitárok, álmodozós hangú énekesnő. A zenekar mindig ott állt a befutás küszöbén, turnézott a Dandy Warholsszal, a Black Rebel Motorycle Clubbal, tagjai között felbukkantak Psychic TV-, és Brian Jonestown Massacre-tagok, és Quentin Tarantinóval is dolgoztak együtt a Hell Ride – Pokoljárás című Jerry Bishop-filmben, aminek Tarantino volt a producere. Kirkpatrick Thomas le sem tagadhatja gyökereit és inspirációit: Sergio Leone filmjei, és a kötelezően hozzájuk tartozó Morricone-filmzenék vagy a Doors pszichedéliája, amik annyira erősek, hogy a zenekarvezető filmproducerként is pszichedelikus spagettiwesterneket gyárt. Ami biztos, hogy a Spindrift első magyarországi koncertje elhozza Budapestre a Monument Valley eltéveszthetetlen sziluettjét.

Három súlyos stoner arc, kegyetlenül zuhogó dobok, brutális elszállások, tízperces, transzba rántó számok – az ember nagyon nehezen hiszi el, hogy a Blaak Heat Shujaa tagjai voltaképpen franciák. A trió évek óta Amerikában él, felfedezőjével, a Kyussban Nick Oliverit helyettesítő Scott Reederrel készíti lemezeit, de dolgozott együtt a Nobel-díjra jelölt költővel, Ron Whiteheaddel is. Mindebből nagyjából következtetni lehet arra, hogy a Blaak Heat Shujaa kompromisszumok nélküli, súlyosan áradó, bluesosrockos, pszichedelikus stonert nyomat, letaglózó hitelességgel.

Az est harmadik fellépője, a Your 33 Black Angels nem lóg ki a sorból. A hattagú zenekar négy gitárral támad, és energikus, vad rockolásába simán belefér a másik két zenekar pszichedelikus űrhajózása is. A tavaly már hatodik nagylemezét megjelentető Y33BA az évek során végigzúzta a New York-i klubokat, aztán a tagok a legnagyobb független rockfesztiválon, az austini SXSW-n találkoztak a magyar Ivan & The Parazollal, amivel több közös koncertet is adtak.

A vasárnapi stoner nap előtt még másik két esemény is lesz az A38-on, pénteken az Indigó utca lép fel Fluorral illetve játszik még az Eleven Hold, szombaton pedig a Moog ad nagykoncertet, előttük az Evil Men Have No Songs és Pills zenél majd, mindkét esemény az A38 nagytermében lesz.


ajánló rock koncert western hír stoner spindrift Heat Blaak Shuuja Y33BA



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása