2013.10.15. 15:30 – Sajó Dávid

Nashville hozta a kötelezőt - Natural Child-koncertkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

06_kicsi.jpgAz a hír járta a Natural Childról a budapesti koncertjük előtt, hogy ők Keith Richards lányának kedvenc zenekara, és még maga a Rolling Stones-gitáros is azt mondta róluk egyszer, hogy utánuk ők a világ második legjobb együttese. Az egyértelmű túlzás ellenére valóban nagyon vagány bulit csaptak a nashville-iek, kár, hogy ezt mindössze pár tucat ember látta, de ők legalább állati jót szórakoztak. (Fotók: Benkő Bálint)

01_kicsi.jpg

Túl nagy megfejtés nincs az eredetileg három tagból álló Natural Child zenéjében. Garázshangzású bluesrock, néhol countrys elemekkel, amiből élőben inkább az előbbi érvényesült. Mondjuk én ennek pont örültem, mert nincs lehangolóbb dolog, mint a harmadházas Dürer-kisteremben egyhangú countryt játszó amerikaiak látványa, már ha volt ilyen valaha. Mindenesetre az elvileg öttagúra bővült formáció (egy billentyűs és egy slide gitáros, bár utóbbi nem volt ott a koncerten) hozta azt, amit a jenki gitárzene fővárosából származó produkcióktól illik elvárni: '70-es éveket idéző bluesrockos gitárszólók, néhol lötyögősnek ható rock and roll négy tagbaszakadt kamionsofőrre hasonlító zenész. A dobos konkrétan otthoni játszós ruhában nyomta, nála csak a viking harcosként tornyosuló basszusgitáros volt érdekesebb látvány.

04_kicsi.jpgA legjobb a Natural Child koncertjében mégis az volt, hogy semmi szükség a zenekar eddigi munkásságának ismeretére, bőven elég a rockzene legszebb évtizedéért való rajongás. Ugyanis tényleg semmi újító nincs bennük, egyszerűen csak azt játsszák, aminek a Rolling Stones, a Led Zeppelin vagy a Doors tette le az alapjait, csak ők nem tisztítják meg Dom Perignonba áztatott vattával az orrukat pár csík minőségi kokain után a magángépükön, hanem a koncert után betuszkolják magukat a kis szakadt turnébuszukba, hogy pár várossal arrébb hitessék el az összegyűltekkel: bármennyire elcsépelt, mára bénának hangzó kifejezés a rock and roll, azért még mindig az egyik legdögösebb dolog, ami eljuthat az emberi hallójáratig.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (4,5/5)

koncert koncertbeszámoló garázsrock dürer kert bluesrock natural child



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása