2013.12.13. 12:02 – [MTI]

Grammy-életműdíjat kap a Kraftwerk és a Beatles

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Grammy-életműdíjat kap a Kraftwerk, a Beatles és további öt művész, illetve együttes is ugyanebben az elismerésben részesül januárban a díjat odaítélő Hanglemez Akadémia bejelentése szerint. "Nagy megtiszteltetés kitüntetni egy ilyen kiváló együttest és ünnepelni a zeneiparhoz való hozzájárulásukat" - mondta Neil Portnow, az akadémia elnöke csütörtökön Los Angelesben a Kraftwerkről. A német együttesnek 1971-ben jelent meg az első lemeze Kraftwerk címmel. Az azóta eltelt évtizedekben az elektronikus csapat olyan művészeket és együtteseket ihletett meg, mint Björk, David Bowie, a Blondie és a Depeche Mode.

A Hanglemez Akadémia a zenetörténet egyik legnagyobb hatású együtteseként méltatta a Beatlest, amelynek még életben lévő két tagja, Paul McCartney és Ringo Starr a mai napig színpadon van, ahogy arra a szervezet is emlékeztetett.

Életműdíjjal ismerik el még Armando Manzanero mexikói dalszerzőt, Kris Kristofferson countryzenészt, és a The Isley Brotherst. Posztumusz díjat kap Clifton Chenier blueszenészt, valamint Maud Powell hegedűművészt.
Az 56. Grammy-díjátadót január 26-án tartják a Los Angeles-i Staples Centerben. Az életműdíjakat egy nappal korábban adják át.


hír kraftwerk beatles grammy



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása