2013.05.05. 19:05 – sajó d.

Nem müxik a jútúb, bakker - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

manki.jpgMajdnem egy tucat új magyar videót mutatunk az e heti klipmegosztásban, amik között akad hiphop, indie, post-hardcore és rock and roll is. A hiphop részleget a BeatKOHO anyák napi klipje, Docta és Diaz videója illetve Zéessó kisfilmje képviseli. Akad még egészen minimalista alkotás is a SALT III-nek hála illetve a minimalista talán már meg sem érdemlő házi videó Hó Mártontól. Van itt még beavatási szertartás a Love From Above-tól és valamiféle rituális szeánsz az Angertea zenéjére, viszont a thekillingscreens és a borzasztó nevű Hangtapasz megelégedett a szimpla alkoholizálással. A hét legötletesebb klipje díjat a Verőköltőnek adjuk, akik a nem működő Youtube-videók okozta frusztrációt rekonstruálják, a Shell Beach pedig betekintést enged a zenekar egy napjába.


dsp diaz angertea shell beach thekillingscreens klipmegosztás hangtapasz hó márton verőköltő tkyd zéessó beatkoho salt iii love from above docta vanis



2013.05.05. 14:41 – Sajó Dávid

ByeAlex a színpad ellen - koncertkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ByeAlex @ Zöld Pardon, 2013.05.04.

Ha az embert élete legrosszabb koncertélményéről kérdezik általában egy túlzásba vitt ivászattal egybekötött tinédzserkori emlék jut először az eszébe. Nekem viszont jó ideig ByeAlex Zöld Pardonban adott koncertje lesz az első reakcióm, ugyanis ennél kínosabb produkciót Magyarországon én tényleg csak tévében láttam eddig, de azért legalább senkinek nem kellett fizetnie. Mondjuk ezért nekem sem kellett, de ez csak tényleg annyit szépít a végeredményen, mint amikor egy súlyos beteg kisgyerek éhező családjának Hajdú Péter nagy kegyesen oda ajándékoz egy Pókember-akciófigurát. (Fotó: Vanik Zoltan/Velvet)


pop koncertbeszámoló byealex



2013.05.04. 16:25 – Lángoló Gitárok

Sellőfelhő - dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

meztelen.jpgKifejezetten mozgalmas dalmegosztás a mai, hiszen rögtön két remek magyar lemezzel kezdünk a Meztelen Diplomatáknak és Berriloomnak hála, de a kísérteties psych popban utazó Adori Office single-jét is nagyon kedveljük. Ismét mutatunk egy seregnyi elektronikát, kezdve a zajbázisú kísérletezésétől az ilyen-olyan remixeken és átdolgozásokon át a detroiti géphangokig.


elektronikus meztelen diplomaták inzert anez stamusic dalmegosztás bassdroid berriloom adori office iamynak



2013.05.04. 14:12 – Lángoló Gitárok

Exkluzív fellépések a Revolver Golden Gods-díjátadón

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Revolver magazin évről évre megrendezi a Golden Gods-díjátadót, amire idén most különösen sok exkluzív fellépés jutott. Dillinger Escape Plan a Deftones énekesével, Metallica Rob Halforddal, Anthrax a Pantera felével stb. Ezekből válogatunk alább, aki pedig a Los Angeles-i heavy metal party teljes felvételére kíváncsi, klikkeljen ide. (A képen Phil Anselmo, Rob Zombie és Glenn Danzig látható a Golden Gods backstage-ében.)


hír golden gods



2013.05.03. 19:49 – Lángoló Gitárok

Parkot neveztek el az egyik Beastie Boyról

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mca_BJWWyvgCQAAO_FS.jpgNew Yorkban úgy látszik nem kell ötven évet várni arra, hogy valakiről halála után közterületet nevezzenek el. A város zöldterületeire felügyelő hatóság saját Twitter-oldalán posztolta ki, hogy Adam MCA Yauch halálának első évfordulójára az egyik hangulatos brooklyni parkot az egykori Beastie Boyról nevezik el. Már kész is van az emléktábla, amiről ez a kép is tanúskodik. A New York-i crossover-hiphop-trió szövegeiben meghatározó motívum volt a már a nyolcvanas években is igazi multikulti katlannak számító Brooklyn, meg úgy általában az egész város.


hiphop hír beastie boys mca



2013.05.03. 15:51 – Lángoló Gitárok

Új Black Flag-dal 24 év után

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

blackflag2013.jpgTöbbször írtunk már arról, hogy a Black Flag néhai tagjai idén annyira aktivizálták magukat, hogy egyszerre két csapat is játssza a legendás hardcore punk zenekar dalait. Van egy az alapító énekessel, Keith Morrisszal felálló haknibrigád, illetve van egy, amiben az eredeti gitáros-főnök-jogtulajdonos Greg Ginn a vezér. Igazából az utóbbi az érdekes, ugyanis a Black Flag ezen a néven lényegében 1986-tól inaktív, ha nem számoljuk a pár koncertes feltámadást 2003-ban. Ginn a csapat második énekesével, Ron Reyesszel állt most össze, és nem csak koncertezni fognak, hanem nagylemezt is kiadnak még valamikor idén. Ennek bizonyítéka a Down In The Dirt című dal, ami az első új Black Flag-stúdiófelvétel az 1989-es posztumusz I Can See You EP óta. A számot innen lehet letölteni egy email címért cserébe, de aki lentebb teker, nálunk is meghallgathatja. A Dave Klein basszusgitárossal és Gregory Moore dobossal felálló zenekar egyébként május 20-án a bécsi Arenában koncertezik.


punk black flag hardcore hír



2013.05.03. 15:16 – Hirdetés

Új helyszínek a PAFE-n – Két hét múlva indul a fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Rudimental_new_press_shot1.jpg2013.május 16-án, csütörtökön nyitja kapuit Szántódon a Pannónia Fesztivál. A rendezvény egyik külföldi sztárfellépője a Rudimental, akiknek debütáló albuma Home címmel 2013. április 29-én került a boltokba, és az idei turnéjukon olyan világvárosok mint London, Párizs vagy éppen Brüsszel mellett a csapat május 17-én Szántódra érkezik, hogy a Pannónia Fesztiválon másfél órás élő koncertet adhasson. Ezeken túl a zenekar a Waiting All Night című dalával vezeti a Petőfi Rádió TOP 30-as listáját is, és a külföldi slágerlistákon is rendre a csúcson tanyázik, úgyhogy tényleg egy aktuális sztár lép színpadra május 17-én Szántódon.


fesztivál hír pafe



2013.05.03. 14:18 – _fá_

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - !!!-koncertkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

!!! @ A38 Hajó, 2013.05.02.

IMG_1801.jpgIgazán nem lehet mondani, hogy a Google keresőjének kedvenc zenekara, a !!! az idei év legaktuálisabb magyarországi fellépője lenne, de ettől függetlenül az igazán népszerűvé még a legnagyobb sikerei idején sem váló dancepunk egyik legjobb zenekararáról van szó. A !!! (ejtsd: csk-csk-csk) ráadásul kevesebb, mint egy hete adta ki ötödik albumát Thr!!!er címmel, amin fényesen bizonyítják, hogy még akkor is minden hangjukban benne van az eszetlen nagy bulizás lehetősége, ha már nem ők a nyugati hipszterek kedvenc zenekara. (Fotók: Podobni Mihály)

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (2,3/5)

!!! a38 dancepunk koncertbeszámoló



2013.05.03. 13:18 – Hirdetés

Ninja Tune-legenda és dark jazz az Akváriumban a hétvégén

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vibert.jpgKét különleges produkció is Magyarországra érkezik, hogy fellépjen a budapesti Akvárium Klubban május 4-én és 5-én. A 4-én fellépő Luke Vibert egyszerre ötvözi a breakbeat, az acid, a dnb, a hiphop, a dubstep, vagy akár a  jazz elemeit, de nem csak elképesztő sokoldalúságáról, hanem laza, mókás stílusáról is ismert a hazai körökben. A Warp Records és a Ninja Tunes kiadókhoz tartozó előadókhoz hasonlóan táncos elektronikával fogja megtölteni az Akvárium tereit, és a buli valószínűleg jungle-ba torkollik majd. Másnap a Mount Fuji Doomjazz Corporation illetve Kilimanjaro Darkjazz Ensemble zenél, előbbi az utóbbi tagjaiból alakulva. A sötét tónusú, erős atmoszférát teremtő dzsesszt játszó holland formáció koncertjein finom megoldások, kísérletező ambient-elektonika, és egy éteri hangú énekesnő utaztat minket keresztül a képzeletvilágunkban megelevenedő némafilmes hangulatokon. Kilimanjaro Darkjazz Ensemble  élő fellépésein hatásosan ötvözik az analóg és digitális elemeket. A hagyományos hangszerelés (cselló, harsona, hegedű, ütősök, gitár, basszus és vokál) a meglévő, vagy saját fejlesztésű szoftverrel folyamatosan változó és mutáló ötvözetet alkotva szerves és elektronikus performansszá áll össze, vizuális elemekkel erősítve, amelyek tovább fokozzák a zenei összhatást. A hajtás után mindkét koncerthez mutatok egy kis kedvcsinálót.


ajánló koncert hír akvárium luke vibert kilimanjaro darkjazz ensemble



süti beállítások módosítása