2013.09.15. 10:38 – sajó d.

Meleg kovbojok pudingot esznek - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

klipmeg7.jpgSzégyelljük nagyon, de nyáron rendesen lemaradtunk jó pár magyar klipről, ezért ezt most rögtön pótoljuk tizenegy videóval, amit mellett semmiképp sem mehetünk el pár szó nélkül. Lesz itt lassított házibulis klip (Szabó Benedek), animált holdutazás (Hó Márton és a Jégkorszak), Lugosi Béla (Zagar), meleg kovboj (Möbel), de még gyilkos hűsevő növény is (Colombre Band). Ez csak az első része a nyári klippótlásnak, jövőhéten jön a következő.


zagar klipmegosztás monkeyneck colombre band hó márton nobody moves szabó benedek möbel halott pénz vagner raedawn



2013.09.13. 17:20 – sajó d.

Itt egy új Wavves-dal a GTA 5-ből

valaki öltöztesse már fel az énekest rendesen

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

majka_2.jpgKorábban bővebben foglalkoztunk azzal, hogy a négy nap múlva megjelenő GTA 5 mennyire robosztus soundtrackkel rendelkezik majd, többek között a Wavvesnek köszönhetően. Nathan Williamsék Conan O'Brian műsorában léptek fel nemrég, ahol legutóbbi nagylemezük címadó dala mellett eljátszottak egy új dalt is, amit direkt a videojátékhoz írtak. Williams még mindig olyan hamis élőben mint általában, viszont a vitathatatlanul állati menő Los Santos-baseball sapkájához valamilyen oknál fogva lakersös kosaras gatyát, pulóvert és kabátot vett fel, mintha épp most rángatták volna a színpadra a jó reggelt cigije mellől. Aki nem bír várni a GTA 5 megjelenéséig, az megnézheti a Nine Is God élő felvételét a hajtás után.


hír



2013.09.13. 16:30 – sajó d.

Tiltott reklám miatt a Youtube Majka és Caramel klipjét is leszedte

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

majka_1.jpgLetiltotta Majka és Caramel egy-egy videoklipjét a Youtube, mivel - a kiírás szerint - megsértették a Youtube azon irányelvét, ami a reklámokat, spameket és a hirdetési visszaéléseket érinti. Az ügy azért kellemetlen számukra, mert például Majka Nekem ez jár című számához készült videó a nyár legnézettebb magyar zenei feltöltése lett az Artisjus nyári Youtube-toplistáján (igaz, ez még hivatalosan nem jelent meg, csak Majka Facebookján láttuk) három hónap alatt majdnem két és fél millió megtekintéssel.


pop youtube hiphop hír majka rap caramel mr busta



2013.09.13. 14:17 – _Hóember_

Pattog a bakelit - Sub Bass Monster-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

SUB BASS MONSTER - FEKETE LEMEZ.jpgUgyan nem most jelent meg, de mivel Sub Bass Monster megkerülhetetlen névvé nőtte ki magát a magyar hiphopban, valamint hamarosan a Felete lemez című album hamarosan vinylen is napvilágot lát, nem mehetünk el mellette szó nélkül. Sub Bass, aki a Hemapopuban elkezdett rövidke karrierje után egyből bevágódott egy nagy kiadóhoz, mindig is érdekes színfolt volt a telepi nagyotmondók uralta palettán. Már karrierje elejétől higgadt, és összeszedett szövegekkel tudott szolgálni, ügyesen távol tartva magát a coelhói mélységekben dagonyázó „utcai költők” közhelyáradatától. A mondanivaló mellé hamarosan a flow is felnőtt, és a Funktasztikussal való közreműködésében (Fanyarország) már egy összetéveszthetetlen, ütős hang adagolja a refrént. Aztán Sub Bass Monster feltűnt itt-ott pár közreműködés erejéig, ám a Fekete lemez csak nem akart megjelenni. Aztán hét év után kijött végül az a bizonyos Fekete Lemez egy olyan időszakban, amikor a magyar hiphopot soha nem látott népszerűség övezi. A kérdés csak az, vajon megállja-e a helyét egy olyan  lemez 2013-ban, amelyen négy évvel ezelőtti dal is található.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (5/5)

lemezkritika hiphop rap sub bass monster



2013.09.13. 12:29 – Szponzorált Tartalom

Klubszemle - Bemutatkozik a Gozsdu Manó Klub

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Rezangyal_Klubszemle_Small.jpg

Most induló Klubszemle rovatunkban minden pénteken egy olyan szórakozóhelyet mutatunk be, ahová nem csak hétvégi bulizás miatt érdemes menni.  A sorozatban megismertetjük az adott hely történetét, fő profilját, zenei kínálatát, valamint néhány olyan programot is ajánlunk, ami miatt érdemes odalátogatni a közeljövőben. A Klubszemle első részében a Budapest VII. kerületében, a Király utca és a Dob utca között található Gozsdu Udvarban működő Gozsdu Manó Klub mutatkozik be. Kérdéseinkre Varga Attila, a klub kommunikációs munkatársa válaszolt.

7742_1024.jpg


programajánló rézangyal gozsdu manó klubszemle



2013.09.13. 11:55 – sajó d.

Jimmy Page miatt nem jött össze a Led Zeppelin visszatérése tavaly

még Obamának és Clintonnak is nemet mondott

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Barack_Obama_speaks_to_Led_Zeppelin.jpgAz biztos, hogy a Led Zeppelinnél nehezebb ügy nem létezik egy koncertszervezőnek. John Bonham halála óta csak párszor álltak össze, legutoljára 2007-ben Ahmet Ertegün emlékére, amire húszmillió jegyigénylés érkezett, ezzel rekordot döntve. Azóta számtalanszor röppentek fel pletykák a nagy visszatérésről és hiába promoterek dollármilliói, a Led Zeppelin azóta sem játszott együtt. Most azonban kiderült, hogy Harvey Weinstein producer szerint a Sandy hurrikán áldozatai számára tartott 12.12.12. jótékonysági koncert miatt ismét megkeresték őket, de végül Jimmy Page miatt meghiúsult a koncert, pedig azon az eseményen még a Nirvana is összeállt egy szám erejéig.


hír led zeppelin barack obama jimmy page sandy hurrikán bill Clinton



2013.09.13. 10:38 – sajó d.

Deerhunter - Back To The Middle

micsoda nő ez a férfi

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Deerhunter idei Monomania című lemeze lazán 2013 egyik legjobbja, és Bradford Coxék most a Back To The Middle-höz forgattak egy egyszerű, de annál meglepőbb videót. Ebben Durassie Kiangangu brit színészt láthatjuk '60-as évekbeli csinibabának öltözve, hogy aztán a klip közepén kiderüljön a zavarbaejtő turpisság.


rock hír klip deerhunter



2013.09.13. 08:53 – sajó d.

Fuzz - What's In My Head

sztahanovizmus

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fuzz.jpgMég csak nem is írtunk Ty Segall nemrég megjelent akusztikus lemezéről, közben a garázsrocker most épp dobosként alapított Fuzz nevű formációja ismét kihozott egy új dalt. A Loose Sutres után a What's In My Head is zenekar október elsején megjelenő bemutatkozó albumán szerepel majd, amely a korábbi Black Sabbath-os proto-metál helyett inkább hasonlít Ty Segall tavalyi Twins nagylemezére. Az pedig ismét kiderül, hogy a munkamániás Segallnak voltaképpen teljesen mindegy milyen hangszeren játszik, ugyanolyan vagányul teszi mint mindig, és közben még éneklésre is marad kapacitása. A dal meghallgatható a Consequence of Sound honlapján.


hír garázsrock fuzz ty segall



2013.09.12. 14:05 – sajó d.

Hanging - Új Wet Nuns-klip

stoner blues, punk blues, dead blues, heavy blues, igazából tök mindegy

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A birt Wet Nuns október elején hozza ki a már nagyon várt bemutatkozó nagylemezét, és a sheffieldi páros most egy videóval együtt jelentette meg a Hanging című számot. A számos lehetetlen műfajmegnevezéssel (death blues, punk blues, stoner blues, heavy blues) illetett duó egy koncertsátras bulin forgatta a videót, aminek a végén a közönség kicsit megszaggatja a lábdobot, majd a zenekar két tagja ripityára töri a hangszereket és a biztonság kedvéért fel is gyújtja a végén. A dal egyébként kicsit olyan, mintha a korai Kyuss a sivatagi hőség helyett a nyálkás angol hidegben nevelkedett volna. Az Arctic Monkeys kedvenc zenekara ráadásul október 24-én Magyarországon is fellép a GMK-ban.


rock hír blues klip stoner wet nuns



süti beállítások módosítása