2013.02.03. 13:25 – Sajó Dávid

YOLO Tengo - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

The-Knife-Full-Of-Fire-A-Film-By-Marit-Östberg.jpgA héten mintha kicsit elfogyott volna a kreativitás egyes videókban, hiszen a Yo La Tengo éd s Grizzly Bear is az erdőben forgatott, Evil Nine és Danny Brown pedig a dzsungelben, de Bob Mould egész ötletes klipje se mozgatta meg a röhögőizmainkat. Persze ebben a Lonely Island YOLÓ-ja bőven alulmúlta őt, elég volt pluszba Adam Levine és Kendrick Lamar vendégszereplése. A The Knife viszont egy tabudöntögető filmetűddel tért vissza, a Dropkick Murphys pedig megidézi azt a kort, amikor minden keményebb gitárzenekarnak kötelező volt bokszringben videót forgatni. Jutott még mára látványos Jamie Lidell-klip, látványosnak szánt Animal Collective-videó és egy egészen aranyos kisfilm a norvég Audrey Horne-tól. (A kép a Knife videójából van.)


yo la tengo the knife jamie lidell dropkick murphys animal collective bob mould evil nine klipmegosztás lonely island audrey horne kendrick lamar adam levine danny brown



2013.02.03. 10:06 – Lángoló Gitárok

Magyar blues siker Amerikában - Little G. Weevil nyert a Nemzetközi Blues Párbajon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

little_G_.jpgMinden idők legnagyobb magyar sikerét könyvelhetik el a hazai blues rajongók. Little G. Weevil, azaz a 36 éves Szűcs Gábor nyerte a Memphisben véget ért 29. Nemzetközi Blues Fesztivál szóló/duó kategóriáját. Szűcs magyar idő szerint február 3-án hajnali 3 óra körül vehette át a díjat a memphisi Orpheum Színház nagytermében, ami mellett megkapta a legjobb gitárosnak járó címet is, szintén a szóló/duó kategóriában.


hír blues little g weevil



2013.02.03. 09:29 – Lángoló Gitárok

m b v - Itt az új My Bloody Valentine-nagylemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mbv_20130201035136-43d5f5d9-375a-4cff-bcac-49c31dcb19f2.jpgTavaly májusban írtunk arról, hogy az ír gyökerű My Bloody Valentine 2012-ben végre talán kiadja azt a lemezt, amit majd' húsz éve ígérgetett. Nos, ez majdnem összejött, ugyanis, ha egy hónap késéssel is, de szombat éjféltől három formátumban (digitálisan, CD-n és vinylen) is kapható az m b v című album, ami tele van eddig nem hallott My Bloody Valentine-szerzeménnyel. A noise pop csapat rajongóinak 22 évet kellett várni az m b v-re. Az utolsó kiadott albumuk az 1991-es Loveless volt, ami után Kevin Shields főnök akkora alkotói válságba került a friss multikiadós szerződés ellenére, hogy egy évvel az 1997-es feloszlásuk előtt is csak ígérgette az új lemezt. Ezek után senki nem számított arra, hogy valóban megjelenik majd valami My Bloody Valentine név alatt, így igazi meglepetés, hogy a január 27-ei, 2009 óta az első koncertjükön elejtett "pár napon belül jön a lemez" mondat után tényleg pár napon belül jött a lemez. Az albumot hivatalos stream formájában is meg lehet hallgatni a Youtube-on, valamint akár itt a Lángoló Gitárokon is. 


pop hír my bloody valentine shoegaze



2013.02.02. 13:54 – Kántor Eszter

Fonal a zene útvesztőjében - Zeneimenedzsment-képzés Magyarországon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Angliában egyetemen és akkreditált szakokon tanulhatják a diákok a zenei menedzsmentet. Hazánkban is van lehetőség iskolai keretek között foglalkozni különböző könnyűzenei képzésekkel, de ezek általában fizetősek és egy- két hónapos, maximum fél éves tanfolyamok formájában indulnak. (A képen: Majdnem Híres hétköznapok, Tövisházi Ambrus előadása)


hír képzés zenei menedzsment



2013.02.01. 13:45 – Lángoló Gitárok

Strictly 4 My Jeeps - Új Action Bronson-dal 3D-s borítóval

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

actionbronson.jpgA tavalyi évben két nagylemeznek is beillő mixtape-t megjelentető Action Bronson mostanában nagy kedvencünk, nemrég például egy jópofa koncertvideó kapcsán írtunk róla, szerepelt a The Symbol klipje a 2012-es év végi klipválogatásban is illetve utólag megkritizáltuk a Party Suppliesszal közös Blue Chips mixtape-jét. A New York-i rapper idén rendes albummal készül Saab Stories címmel, aminek produceri munkáját egy fiatal brooklyni feltörekvő beatmaker, Harry Fraud végzi. A Strictly 4 My Jeeps ennek a lemeznek az első nyilvános hanganyaga, amiben Action Bronson egy kicsit keményebb hangnemet üt meg és a védjegyévé váló élőhangszeres hangminták helyett egyszerűbb old school alapot raktak alá. Bónuszként a dal borítója a 3D-s, de szemüveg híján mi kaptunk egy sima fejfájást tőle. Az új dal és 3D-s borító a hajtás a után.


hiphop hír rap action bronson



2013.02.01. 12:36 – Lángoló Gitárok

Lance Armstrong a Radiohead énekese

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

armstrong.jpgLance Armstrong többszörös Tour de France-győztes sportoló énekli a Radioheadtől a Creepet Pontosabban egy borzasztó cikire sikerült Lance Armstrong Oprah-interjú szövegrészleteit vágták össze a Radiohead zenéjére, amit egyszerűen hallani, látni kell. Például Oprah Winfrey arcát 0:33-nál a Creeppel a háttérben, hogy aztán a dalszöveg részleteit meg Armstrong szavaiból rakják össze és az autotune-tól olyan mintha énekelne. Azért nem jobb, mint az eredeti, de nagyon vicces. Hajtás után mindkét videó.


hír radiohead lance armstrong mash-up



2013.02.01. 11:44 – Lángoló Gitárok

Indul a Metal Battle Hungary - Magyaroszágon a világ legnagyobb metál tehetségkutatója

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

metalbattle.jpgIdén első alkalommal Magyarországon is elindul a világ legnagyobb metál tehetségkutatója, a németországi Wacken fesztiválhoz kapcsolódó, 2004-ben alapított Metal Battle, amire február elsejétől lehet jelentkezni. A magyarországi első helyezett díja a tárgynyeremények mellett egy fellépés az idei, már teltházas Wacken fesztiválon. Jelentkezni március 14-ig lehet, az élő döntő április 28-án lesz a Dürer-kertben. Aki a fesztiválos részt is megnyeri, kap egy lemezszerződést a Nuclear Blasttól, illetve egy komplett európai turnéra is elmehet. A Metal Battle-ön évente harminc zenekar vehet részt, ami így harminc induló országot jelent. A tehetségkutató nem csak Európára korlátozódik, a világ bármely országa indulhat rajta, de mivel a férőhely korlátozott, így némi fluktuáció is van az országok között, hogy ne mindig ugyanazok kapjanak lehetőséget. Az eddig részt vevő Ausztria idén nem indul, így Magyarország 2013-ban csatlakozhatott a másik 29 országhoz.


metál fesztivál hír tehetségkutató wacken metal battle



2013.02.01. 10:11 – Lángoló Gitárok

Megérkezett a videó a Depeche Mode legújabb számához

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

depechemode2.jpgAlighogy megérkezett a legújabb Depeche Mode-dal a márciusban megjelenő Delta Machine-ről, már itt is van a Heavenhöz készült videoklip. A Timothy Saccenti által rendezett videóban az együttes egy New Orleans-i templomban zenél, miközben különböző szuggesztív elemekkel egészítik ki a dal szövegére reflektáló képeket. Meg is mutatjuk a hajtás után.


pop hír depeche mode



2013.02.01. 08:54 – Lángoló Gitárok

How Long? - Új How To Destroy Angels-videó

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Welcome-Oblivion-626x625.jpgTrent Reznor side projectje, a How To Destroy Angels ismét megjelentetett egy új videoklipet, ami már a harmadik dal a közelgő Welcome Oblivion nagylemezről. A How Long?-ban egy fiatal férfi keni magát testfestékkel majd megtámad egy útjába kerülő vándort és megfojtja. A végére jut egy csattanó is a disztopikus világban játszódó klipben, amiben látszólag minden embert valamilyen sugárzás érhetett. Eközben az Antiquiet már arról ír, hogy Reznor nemsokára a Nine Inch Nailsszel is visszatér, méghozzá Adrian Belew gitárossal a King Crimsonból. Az új How To Destroy Angelse-videót megmutatjuk a hajtás után.


hír industrial nine inch nails trent reznor how to destroy angels



süti beállítások módosítása