2013.02.03. 13:25 – Sajó Dávid

YOLO Tengo - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

The-Knife-Full-Of-Fire-A-Film-By-Marit-Östberg.jpgA héten mintha kicsit elfogyott volna a kreativitás egyes videókban, hiszen a Yo La Tengo éd s Grizzly Bear is az erdőben forgatott, Evil Nine és Danny Brown pedig a dzsungelben, de Bob Mould egész ötletes klipje se mozgatta meg a röhögőizmainkat. Persze ebben a Lonely Island YOLÓ-ja bőven alulmúlta őt, elég volt pluszba Adam Levine és Kendrick Lamar vendégszereplése. A The Knife viszont egy tabudöntögető filmetűddel tért vissza, a Dropkick Murphys pedig megidézi azt a kort, amikor minden keményebb gitárzenekarnak kötelező volt bokszringben videót forgatni. Jutott még mára látványos Jamie Lidell-klip, látványosnak szánt Animal Collective-videó és egy egészen aranyos kisfilm a norvég Audrey Horne-tól. (A kép a Knife videójából van.)

The Knife - Full Of Fire (18+)

Hét év után jön a svéd The Knife új albuma, amihez a hét elején jelent meg a viszonylag nagy port kavart Full Of Fire klipje. A videót Marit Östberg rendezte, aki korábban több tabudöntögető, erősen szexuális tartalmú kisfilmet is forgatott már. A Knife-videója is ilyen, majdnem 10 percnyi enyhe BDSM, utcán pisilés és rengeteg feminista illetve homoszexuális utalás. Mondjuk az operatőri munka és képminőség alapján ezt akár egy filmszakos gimnazista is forgathatta volna, viszont a forgatókönyv már egy nagyon komoly és kreatív munka eredménye.

Animal Collective - Applesauce

Az Animal Collective Gaspar Noé Párizsban élő argentin kultfilmest kérte fel új videójukhoz, amiben egy nő gyümölcsöt eszik öt és fél percig. Ráadásul ebben egyáltalán nincs semmi szexi, a sziluettes képkivágás és a stroboszkópként változó háttérszínektől pedig néha egyenesen undorítónak hat a felvétel.

Yo La Tengo - I'll Be Around

Most januárban jött ki az új Yo La Tengo-album, amelyről itt egy új klip is. Nem egy nagy szám, a videó nagy részében egy középkorú fazon üldögél az erdőben gitározva miközben különböző YLT-dalszövegek és tortilla receptek leírásai jelennek meg a képen. A végére még egy családi jelenet is jut, aminek a végén a rendőrök vetnek véget, fogalmunk sincs miért.

Grizzly Bear - Gun-Shy

A Grizzley Bear is új nagylemezzel rukkolt elő nemrég, ilyenkor pedig nem kell sokat várni a videókra sem, ahogy ez a Gun-Shy esetében is történt. A zenekar tagjain furcsa orvosi vizsgálatokat végeznek egy erdő közepén, sok kissé bizarr szuperközelivel és a lassan videoklipes trenddé váló .gif-szerű képi megoldásokkal, amelyek kezdenek egyre kevésbé érdekesnek hatni.

Dropkick Murphys - The Boys Are Back

Nagyon bejött nekünk a Dropkick Murphys új albuma, ezért mindenképpen írunk a mostani videójukról is. Jó rég volt már, amikor szinte trend volt bokszringben zenés klipet forgatni, ezért bárgyú nosztalgiával nyitottunk a kocsma punk zenekar új videójára, ami aztán nem is lett több, mint ami akart lenni: egy nagy ír-amerikai punkbuli, aminek a végén még egy kis ökölvívást is láthatnak.

Bob Mould - Star Machine

A volt Hüsker Dü-s Bob Mould két zenésztársával tart Hozd el a gyereket a munkába-napot, csak hát a dobost épp előző este dobta ki a nője, ezért ő a kis Josh helyett egy flakon bloody maryvel érkezik. A humorosnánk szánt videó inkább jópofa, mint vicces, hasonló ötletet más zenekaroknál is megnéznénk.

Audrey Horne - Redemption Blues

Akkora hatással volt a Twin Peaks a norvég hard rock zenekarra, hogy egyik szereplőjéről nevezték el magukat, így lett négy nagyhajú skandinávból Audrey Horne. Az együttes hétfőn hozza ki negyedik nagylemezét. Klipjükben egy idős bácsi hallja meg a rádióban a Redemption Bluest és egy napszemüveget felvéve vad léggitározásba kezd. Ennek hatására egy seregnyi fiatal érkezik a házához és a papóval középen óriási bulit csapnak. Persze az egész csak álom volt, lelőttük a poént köcsög módon.

Evil Nine ft. Danny Brown - The Black Brad Pitt

A brit breakbeat producer duó a detroiti Danny Brownnal készített közös dalt, ami inkább tűnik nekünk egy cloud rap számnak a maga én vagyok a fekete Brad Pitt-féle szövegvilágával. Ha már ennyiszer volt erdő az előző klipekben, most legyen akkor dzsungel, amiben látunk egy táncoló katonát, majd egy dühös diktátort, egy kisgyereket és egy ananász alakú gyémántot.

Jamie Lidell - You Naked

Az idén megjelnő hatodik album kellett ahhoz, hogy Jamie Lidell végre magáról nevezze el valamelyik lemezét. Az electro soul előadó pedofil ballonkabátban énekelt egy dobozban, amit aztán különböző digitális effektekkel dobtak fel, hogy kifolyik tőle a szemünk.

The Lonely Island ft. Adam Levine & Kendrick Lamar - YOLO

Hogyan vedd el az emberek kedvét attól, hogy úgy YOLÓ-zzanak, mint egy irritáló idióta tinédzser? Intézd el, hogy készüljön belőle egy videoklip a hasonlóan irritáló Maroon 5-os Adam Levine-nel és jobb ízlésű emberek már is halál cikinek érzik a YOLO szó használatát még akkor is, ha az már a megszületésekor az volt. Levin a Lonely Island paródiazenekarhoz szállt be énekelni és szegény jobb sorsra érdemes Kendrick Lamart is valahogy belekeverték ebbe a borzalomba.


yo la tengo the knife jamie lidell dropkick murphys animal collective bob mould evil nine klipmegosztás lonely island audrey horne kendrick lamar adam levine danny brown



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása