2014.02.18. 14:34 – Gnosis

Extrém zenék házimunkához - Négy friss metál(közeli)lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az idén eddig megjelent metálközeli lemezek közül válogattunk most ki párat, amiket kellő oda nem figyeléssel, kizárólag háttérzenének érdemes hallgatni. Behatóbb tanulmányozást, mélyebb értelmezést egyáltalán nem igényelnek. A Lét és a Létezés adekvát kérdéseire nem fognak nekünk választ adni, sem zenei, sem szövegi értelemben, viszont kitűnő másodlagos zajforrások lehetnek a szokásos hétköznapi tevékenységeink során. (A képen az Alcest látható.)

Kezdjük egy hazai büszkeséggel, az Ektomorf Retribution lemezével a kalandozásainkat, a nagytakarítás mellett, hangosan hallgatva. Zotyáék most is rendesen megadják az ívet ahhoz, hogy ütemesen poroljunk, ritmusra berregtessük porszívókészülékünket. A lemezhossz is a tevékenység igazodik, azért bő egy óra kell egy-egy helyiség alapos kitisztításához. Pókhálózáshoz különösen alkalmas lesz a rendkívül sok ugrálásra késztető refrén.

A Within Temptation Hydra című lemezén ablakpucoláskor ideális, dinamikusabb, ám kevésbé tört, finomabb muzsika hallható. Külön erény, hogy női eladóval szól a Within Temtation, így ez abszolút harmonizál az inkább nők által gyakorolt ablaktisztítási folyamatokkal. Az érzelmes csúcspontoknál akár két kézzel is rámarkolhatunk a tavalyi Népszabadságra, hogy hatásosabb legyen a tisztítás.

A Behemoth The Satanist lemeze a klasszikus mosogatós zene. A zsíros, ráégett szaftot, rászáradt ételmaradékot hatásosan eltávolítani csakis ezzel a sötét, nyers erővel átitatott dalokkal képes az ember. Az üvegpoharaknál pedig pont jól jönnek a szimfonikusabb részek, az emelkedettség és pátosz pedig általunk is beteljesülhet az edényszárítás során. (A Kampfar Djevelmakt albuma is jó lenne, de ezzel vigyázni kell, mert a kezdeti lendület hirtelen álmosságba csap át, márpedig ez negatív hatással lesz az adott tevékenységünk hatásfokára.)

 

Kedvenc hobbid a szabás-varrás? Szereted meglepni szeretteid egyedileg készített gobelinekkel? Ha igen, nincs kérdés, az Alcest új, Shelter című lemeze a legjobb választás lesz céljaid eléréséhez. A sorminták precíz lekövetését, a türelemjátékot alázatosan szolgálja ki a háttérben Neige varázslatos utaztatása. Annyira befogadható, hogy nem csak hogy neked, de a nagyiknak is kifejezetten ajánlott két Dankó Pista-sláger között.

Reméljük hasznosak voltak ezek az ajánlások és vidámabban fog telni mindenkinek a házimunka.


lemezkritika pop rock metál black within temptation behemoth ektomorf alcest



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása