2014.02.24. 13:11 – Lángoló

Idén az Erkel Színházban ünnepli március 15-ét a Pilvaker

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pilvaker_team_1.jpg

Színházi előadásként tér vissza március 15-én a Red Bull Pilvaker, amiben Magyarország színészei és rapperei együtt tisztelegnek az 1848-as forradalmi hősök előtt. Idén többek között Szervét Tibor, Kiss Ádám és Fluor Tomi is csatlakozott az irodalmi-zenei kezdeményezéshez. A Pilvaker - A Szavak Forradalma darabot Szente Vajk színész-rendező állítja az Erkel Színház színpadára az ünnep estéjén.

Az első, 2012-es Pilvakerben rapperek és a slammerek olyan Petőfi-klasszikusokat adtak elő, formáltak saját képükre, mint a Bordal, a Csatadal vagy az Anyám tyúkja. A repertoár idén többek közt három új dallal is bővül: a Füstbe ment terv, a Walesi bárdok és a Talpra Magyar. Utóbbi a március 15-ei eseményeket dolgozza fel dalban.

Nemcsak új számok, de új nevek is csatlakoztak a Red Bull Pilvakerhez. A 2012-es csapatot – Dipa (DSP), Bom (DSP), Saiid (Akkezdet Phiai), Diaz, Wolfie (Punnany Massif), Snow, Sub Bass Monster és Kautzky Armand – idén Szervét Tibor, Kiss Ádám, Sena (Irie Maffia), Földes Eszter, Trecskó Zsófi és a Random Trip zenészei egészítik ki.

A szervezők szerint a Szavak Forradalma a szabadságharchoz fűződő verseket úgy igyekszik közelebb vinni a fiatalokhoz, hogy a kor legismertebb költeményeit modern zenei alapokra helyezik az előadók. „Költészettel és rappel adunk tiszteletet az ünnepnek, a forradalmároknak, a kornak. Mert akarunk emlékezni erre az időszakra, és ez a rendezvény azt mutatja meg, hogy a mi fiataljaink hogyan gondolkodnak 1848-ról” – foglalta össze Szente Vajk rendező az egész eseményt.

A Red Bull Pilvakert idén az Erkel Színházban rendezik, ami a dátum előtt tisztelegve 1848 nézőnek ad helyet március 15-én, este nyolc órakor és a jegyért is a forradalom évszámának megfelelő összeget kell majd fizetni.

További részletek ide kattintva érhetők el.


hír slam pilvaker



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása