2014.04.29. 10:34 – Lángoló

Final Festival a Budapest Parkban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

crookers20.jpgSúlyos hip-hop ütemekkel, eufórikus törtütem-szettekkel, mindenki által ismert slágerekkel, a dobbasszus-színtér régi és új sztárjaival, valamint a legjobb magyar zenekarokkal és DJ-kel búcsúztatja az érettségi-szezont 2014. május 08-10. között a Budapest Parkban a MEEX és a FUNZINE. Először rendezik meg ugyanis a Final Festivalt, ahol olyan világsztárok lépnek majd fel, mint a Pendulum, a Crookers, Stanton Warriors vagy Thomas Newson.

Az idén három éves Budapest Park és a FUNZINE tényleg a feje tetejére állítja Budapestet, feledtetve velünk az unalomba hajló szemeszter- és zh-temető partikat. A Park kisebb városrésznyi területe egyrészt garantálja, hogy nem fog bezavarni egyik koncert sem a másiknak, másrészt ekkora terület bőven elég arra, hogy mindenki kényelmesen elférjen.

A csütörtöki nap sztárfellépője a Bëlga, akik nemrég vágtak bele karrierük második tizenöt évébe. DJ Titusz és három társa zenélt/rappelt már a magyar történelemről, a vidéki diszkók szocreál romantikájáról, bőrdzsekikről, közös nevezőre hozták már az érettségi tananyagot és a hip-hopot. Fellép mellettük a Nobody Moves egyik fele, az egyszemélyes fiúbanda, Andro, aki horzsolós, már-már metálosan reszelő dubstephez nyúlt, amit szívesen ötvöz más, éppen aktuális elektronikus vadhajtásokkkal. A pult mögött ott lesznek a fekete zenét legjobban ismerő magyar DJ-k: DJ Revolution, DJ O’neal (aka Basslime), a Katapult DJ-k és persze Drop The Cheese, valamint DJL.

Szombaton a breakbeat-színtér bármikor bevethető ütőkártyája, a Stanton Warriors dolgozza majd meg a táncparkettet: a duó imád scratchelni, jó érzékkel passzintják össze a műfaj legnagyobb slágereit az épp aktuális pop/rock himnuszokkal. Ezen a napon a nagyszínpadon pedig a dob-baszus dominál majd: a stílus legnagyobb hazai reménysége, a Cloud 9+ tökéletes felvezetése lesz a Pendulumnak, amely csapat szinte egyet jelent a drum ’n’ bass stílussal. A banda most egy Dj-szettel és MC Verse rímkreátorral érkezik a Budapest Parkba. Ha pedig a legelőremutatóbb, legvagányabb zenékre és stílusokra vagyunk kíváncsiak, a magyar Disclosure-ként jegyzett Stámusz-testvérpár különítménye, a Stamusic vagy az örök jövő(zene)kutató DJ Palotai megbízhatóan szállítja majd a talpalávalót.

Ha valaki tizenkilenc évesen már a Tomorrowlanden lép fel, ráadásul olyan stimuláló szettel, hogy azt több szaklap is a legemlékezetesebb fellépésnek választja, mindenki felkapja a fejét. Thomas Newson esetében van is miért: a dán csodagyerek már most is slágert-slágerre halmoz (Flute, Don’t Hold Us, Kalevala), a szettjeiben pedig jó érzékkel válogat a leginkább táncra késztető dance-örökzöldek és az aktuális klubhimnuszok között. Az olasz Crookers duó 2003 óta ül a fidget house trónján, kemény, de mégis dallamos saját számaikkal és ütős remixeikkel. Színpadra áll még mellettük DJ Titusz másik zenekara, a The Carbonfools is, ami stílusában követi a Bëlga-alapoknál megszokott eklektikát: a klubos elektronika, a hard rock, a funk, csipetnyi blues és a funk elegyét. Az Animal Cannibals, azaz Ricsipí és Qka MC érdemei (és street creditje) a magyar hip-hop berkein belül vitathatatlanok, kicsit jazzes, kicsit funkos rapjük és kicsit buddy copos felállásuk pedig még a műfajtól idegenkedőket is meggyőzhetik arról, hogy a hip-hopnak épp annyi létjogosultsága van, mint bármely más stílusnak.


hiphop belga park pendulum palotai crookers andro carbonfools stanton warriors cloud 9+ annibal cannibals thomas newson



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása