2014.06.03. 14:18 – Hirdetés

Modern klasszikusok estéje: Carlos Cipa és Sebastian Plano Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

unnamed.jpg

Június 5-én, hosszú idő után ismét - modern hangulatban - klasszikus dallamok csendülnek fel Budapesten, a Bakelit Multi Art Centerben. A hely először látja vendégül a sokoldalú és kiváló német kiadó, a Denovali Records művészeit, a budapesti közönséget korábban már kétszer is rabul ejtő Carlos Cipát, és a berlini székhelyű multi-instrumentalista művészt, Sebastian Planót.

Akiknek volt szerencséjük a magával ragadó hangulatot pusztán tiszta zongorajátékkal megvalósító Carlos Cipa koncertjeire eljutni, tudhatják, hogy mekkora élmény ezt a fiatal, alázatos zenészt a kedvenc hangszerénél látni. A húszas évei elején járó német zongoristára illik talán a leginkább a „modern klasszikus” jelző, hiszen fellépései során legjobb barátja és hű társa a zongora, amelyet kellemes könnyedséggel, tökéletes technikával, szüntelen szenvedéllyel szólaltat meg, magával ragadva mindenki lelkét egy csodálatos utazásra.

A művész hatéves kora óta koptatja a fekete-fehér billentyűket, ám volt idő, amikor hardcore bandákban dobolt. Végül mégis a zongora mellett állapodott meg, s ez vált a fő hangszerévé, melynek segítségével a főleg Eric Satie és Claude Debussy által inspirált, mesés dallamait közvetíti nekünk. Debütáló albuma, a The Monarch And The Viceroy barokkos hangjegyvonulatai és mesteri komponáltsága elejétől a végéig szenvedéllyel teliek és mámorítóan megkapóak, és ezzel mind a kíváncsi rajongói, mind a kritikus fülek egyetértettek. Az idei évet egy négykezes EP, a Relive megjelentetésével kezdte, melyet barátnőjével, Sophia Janival rögzített. A mindössze két szerzeményt tartalmazó anyag rámutatott arra, hogy egyetlen hangszert mennyire sokoldalúan lehet kihasználni négy kéz és különféle kortárs technikák segítségével. A müncheni zongorista egyre nagyobb figyelmet kapott az elmúlt két évben, s a The Monarch And The Viceroy, valamint a Relive által megismert tehetségével már kétszer is lenyűgözte Budapest közönségét. De mind tudjuk, három a magyar igazság, így aki lemaradt, azért, aki pedig ott volt, az azért adja át magát ismét Cipa varázslatos zongoraművészetének. 


koncert program carlos cipa bakelit multi art center sebastian plano



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása