2014.06.10. 09:51 – Dudich Ákos

Harcos írek a Parkban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az amerikai punkmozgalom egyik legfontosabb zenekara lép fel június 17-én a Budapest Parkban. A Dropkick Murphy’s bulija nem csak azért kiemelkedő esemény, mert az ír gyökereikre végtelenül büszke bostoni munkáskölykök már 18 éve vegyítik a streetpunkot és a hardcore-t az ír népzenével, hanem mert utoljára 13 éve léptek fel nálunk.

A 2001-es zuglói Mega Pub-os buli óta a Dropkick Murphy’s hatalmasra nőtt, sőt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a kelta punk stílus zászlóshajójává vált. Sokat merítettek a The Clash és a The Ramones zenei világából, de a nagy példakép természetesen mindig is a The Pogues maradt. Az ír folk erőteljes megjelenítése (dudástul, sípostul, mandolinostul), a közkedvelt népdalok felturbózása, és a folyamatos turnézás mellett ehhez természetesen a kiváló dalszerzői vénájuk is hozzájárult. Tökéletesen értenek a fülbemászó dallamok beúsztatásához, majd azok felpörgetéséhez, hogy aztán a megvadult hallgató egyszer csak azon kapja magát, hogy együtt skandálja a refrént a zenekarral és sör után kutat a konyhában. Ezek a kocsmadalok természetesen élőben érvényesülnek a legjobban, így garantálható, hogy a Parkbeli koncert végére az ember már nem is szeretne ír lenni, mert addigra már írebbnek hiszi magát Shane MacGowannél is, miközben két pofára vedeli a whiskeyt.

A Dropkick Murphy’s eddig nyolc albumot tett le az asztalra, melyek közül kiemelkedett a 2001-es Sing Loud, Sing Proud!, a 2003-as Blackout és a 2011-es Going Out in Style. Az együttes most a legfrissebb, tavalyi Signed and Sealed in Blood albumával érkezik hozzánk, amelyen a korábbiakhoz hasonlóan szintén szerepelnek olyan instant örökzöldek, mint például a Rose Tattoo, amely szépen összefoglalja a zenekar által képviselt olyan értékeket, mint a hagyományok tisztelete, a punkos lendület, a szociális érzékenység, az önkritikus humor, a természetes hazafiasság, az önfeledt vidámság és a csibész bajtársiasság:


punk rock hír kelta dropkick murphys



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása