2014.06.28. 21:15 – KirschAndrás

A Mester zenélni is tud - Steven Seagal Blues Band-koncertbeszámoló

Steven Seagal Blues Band @ Budapest Kongresszusi Központ, 2014.06.27.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

stevensegal2.jpg

Vannak tények, amit mindenki tud Steven Seagalról, pl. hogy minimális összegeket költ a mimikai ráncok elleni küzdelemre. Aztán, hogy a színjátszás művészetét vélhetően egy bádog csatornafedőtől sajátította el. Végezetül pedig, hogy életművének DVD-kiadásai felett az „akció” felirat nem feltétlenül az adott film műfajára utal. De az igazán nagy szó, hogy mindezek dacára is egy olyan személyről beszélünk, akinek ikonikus mivoltát senkinek nem jutna eszébe (vagy nem merné) kétségbe vonni. (Fotók: MTI/Soós Lajos)

Mint az tehát várható volt, a Kongresszusi Központot nem elsősorban blues, hanem a májsztó nem csekély hazai rajongótábora árasztotta el. Azonban a fickó, aki a nyitódal közben színpadra libbent, nyomokban sem emlékeztethette a jelenlévőket arra, aki a Törvényre törve c. alapvetésben lefejezést és torokba húgyozást helyezett kilátásba ellenlábasának. A hátracsapott baseballsapkában, szemüvegben feszítő, Vágó István-szakállas Steven csak és kizárólag zenészként volt jelen a színpadon, sőt, maga volt a megtestesült blues-frontember.

És meg kell hagyni, zenekarával egyetemben rohadtul érzi ezt a műfajt. Szó se róla, egyes szerzeményei lemezen még a huszonéves korosztályból is kihoznák a lumbágós szódagyári portást, de élőben nagyon is dinamikusak voltak. A vokalista csajokkal és hegedűssel is felturbózott alakulat nem hozott többet az elvárható profi szintnél, nem voltak ripacskodó gitár- és Hammond-szólók, ám a szerzemények így is kellően húztak.

stevensegal1.jpg

Seagal mackó teljesítményével kapcsolatban két dolgot jegyezhetünk meg:

  1. Legalább olyan tehetséggel énekel, mint amilyennel halántékig tépi fel támadói orrlyukát.
  2. Gitárvirtuóznak viccből sem mondható, de a feeling nagyon is ott van a játékában.

Mindemellett pedig mikrofonállványa nagyobb sztárallűrökkel rendelkezik, mint ő maga. Nem mellesleg vagy kétszer el is mosolyodott, sőt, egyszer mintha határozottan nevetett volna. (Aki valamiféle ideggáz hatására gyanakszik, téved, ugyanis a Törvényre törve, illetve a Tűz a mélyben c. művekben összesen háromszor is elkaccantja magát.) Mindenesetre a stand-up komikusi szakmában így is siralmas jövő várna rá, de ennek valószínűleg tudatában is van. Konferanszaiban ennek megfelelően inkább Miyagi mestert idéző bölcsességeket taglalt, mint hogy magára erőltesse a gumiarcú dumafranci szerepét.

A performansz tokkal-vonóval sem volt több egy óránál, ezt akár sérelmezhette is, akit kizárólag a zene szeretete vezérelt a helyszínre. (16 ezer egy óráért még a szülinapi tortából előtörő Erika Eleniakért is borsos lett volna.) Ám aki szimplán a mester lényével kívánt telítődni, így sem távozhatott elégedetlenül.


blues steven segal koncertbeszámoló



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása