2014.07.17. 12:52 – Lángoló

Calvin Harris nagyon átdolgozva – InFusion Trió-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nFusion8.jpg

Az InFuison Trió ugyan klasszikus zenészekből alakult, koncepciójuk azonban egyáltalán nem klasszikus, hiszen elektronikus dob, elektronikus cselló és elektronikus hegedű, valamint különböző effektek, pedálok és looperek segítségével szólaltatnak meg mai rádióslágereket, népdalokat és komolyzenei darabokat, na meg saját dalokat is írnak rájuk. Legújabb alkotásuk, Calvin Harris Summer című dalának átdolgozása, és a hozzá készített klip nálunk debütál, egy kicsit lejjebb.

A klip előtt még nézzük meg, mit mond Weisz Nándor dobos/énekes arról, hogyan jut eszébe egy klasszikus zenésznek, hogy modern slágerekhez nyúljon:

Ha bármiféle ellenérzés lenne bennünk a mai divatslágerekkel kapcsolatban, akkor nem is jött volna létre az InFusion Trió. A zenekar elsősorban örömzenélés céljából alakult. Szerintem minden valamire való zenésznek nyitottnak kell lennie mindenféle zene befogadására. Rossz zene nem létezik. Minden zenei stílusban vannak kiemelkedő és kevésbé kiemelkedő produkciók. Mi megpróbálunk olyan slágerekhez hozzányúlni, amikben látunk fantáziát, majd átírjuk a zenéket úgy, hogy az eljusson akár olyan emberek fülébe is, akik normális esetben nem hallgatnak rádiós slágereket.

Az alkotási folyamatról Weisz így nyilatkozik:

Már a feldolgozandó számok hallgatása közben külön sávokra bontjuk magunkban a zenét. Látjuk magunk előtt a partitúrát, melyben minden egyes szólam egyszerre szerepel. Ezután leülünk közösen a stúdióban és „újraírjuk" a slágereket. Megbeszéljük, ki milyen részt, milyen hangszínnel fog játszani, mely részeket tudjuk beloopolni, és melyek azok a szólamok, amiket csak rájátszunk a loopokra. Mindig törekszünk arra, hogy a végeredmény élőben is maximálisan reprodukálható legyen.

Farkas Izsák hegedűs hangszerét sokszor szólógitárként használja, ami nagyon jól szól ebben a számban is. Ráadásul a szólókat nem is írja meg előre, ahogy mondja:

A főtémák azok meg vannak írva, de amikor szólózás van, akkor "erezd el a hajad" stílusban átveszem a terepet és improvizálok, mint ebben a videóban.

Végül pedig nézzük meg, a csellót basszusgitár-szerepkörben használó Simkó-Várnagy Mihály hogyan összegzi a zenekar esszenciáját:

Úgy érzem, a formáció egyediségét több minden adja. Elsősorban a hangszerválasztás, mely alapvetően egy egyedi hangzásképet ad, és látványra is eltér a megszokott felállásoktól. A looper használat szintén nem mindennapi, ugyanis a MIDI szinkronos loopolás egy merőben új technikai megvalósítás. Világviszonylatban sem tudok olyan előadókat mondani, akik ezt a technikát használják. Mindezek mellett remélem a normálistól eltérő személyiségeink is unikális élményt tudnak nyújtani egy koncerten!

Most pedig már tényleg jöjjön a klip:


premier klippremier infusion trió



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása