2014.08.07. 11:00 – Lángoló

Szemben állsz magaddal – BeatKOHO-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Itt a második klip a BeatKOHO idei EP-jéről, a Hibátlanról, amelyről itt írtunk, és amelynek érdekessége, hogy minden dalban más vendég hallható. A mostani videó a Tükör című számhoz készült, és közreműködik benne a Dalban Morning Light című számával induló Marge, és Eckü a Hősökből. Azért is különleges a dal, mert Marge már régóta nem írt magyarul szöveget, ráadásul a szám felvételekor még kismama volt, a klipben viszont már boldog anyukaként szerepel, kisfia pedig éppen egy napon született a zenekarban basszusgitározó Parádi Albi kislányával.

A dal keletkezéséről a következőt tudjuk meg a zenekartól:

A zenei alap eredetileg nosferato Paff című beatje, ebből lett később Keserédes munkacímmel BeatKOHO zene, míg végül Marge szövegét („Szemben állsz magaddal”) Eckü folytatta („Szemben állsz magaddal, hátha a tükör teszi helyre benned mi az ábra.”), és ez annyira meghatározta a zenét, hogy nem volt kérdés, mi lesz a dal címe.

A klipben látható koncertfelvételek a Barba Negra Music Clubban készültek egy közös Hősök-DSP-BeatKOHO koncerten, ahol először játszották a dalt, a szabadtéri felvételeket pedig Újlipótvárosban, a Rákóczi hídon és Várpalotán vették fel. A videót a Hősökből idén háttérbe vonult Barcza ’Brash’ Sanyi készítette.

A Tükör is illeszkedik a lemez koncepciójába, ahogy ők mondják:

a Hibátlan EP úgy épül fel, hogy egy Összedőlt világból indulunk (ez a BeatKOHO Maszkurával közös felvétele), amely egyúttal a múlt, és innen jutunk el a Hibátlan című számig, ami a szerzők reményei szerint a jövő. A Tükör ebbe a sorba a Hibátlant megelőző állapotban illeszkedik, azaz pozitívabb, mint a Szabad akarat, de még megelőzi azt a lelki állapotot, amire a Hibátlan utal: amikor minden sikerül, amikor a vekker előtt egy perccel magunktól, kipihenve ébredünk, zene szól, és úgy tűnik, egy pillanatra minden úgy van, ahogyan lennie kell. Ehhez a pillanathoz előbb szembe kell néznünk magunkkal, és elfogadni azt, ami megváltoztathatatlan, amik mi vagyunk. Ez a Tükör.

Ez pedig a Tükör videoklipje:


premier klippremier beatkoho



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása