2014.08.13. 13:23 – Gnosis

Lazulj otthon inkább, mintsem a Szigeten - Friss zenék barlanglakóknak

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Manes.jpg

„Kell egy hét együttlét”. Emberekkel? Porban? Drágán? NYÁLZENÉRE? Ugyan már. A legjobb otthon, a négy fal között. Viszont én sem vagyok az a barlangban lakó, szoktam néha emberek között lenni is, használom az internetet és ha találkozom néha Milán Péterrel az utcán, odabiccentek. Amikor a 24/7-ben tolt black és extrém metal zenék hallgatásától kicsit besokall a fülem (a szívem soha!) akkor elő-elő fordul, hogy könnyedebb, lágy vizekre eveztetem magam. Ez az én Szigetem, és most megosztom veletek, hogy ilyenkor mit érdemes hallgatni, ami bár nem tocsog a geilben, de nem is brutális zene, viszont idei és friss megjelenés.

Emil Bulls - Sacrifice To Venus

Német bulizene! Na most itt nem a Tankard-féle suttyódisznóra kell gondolni, hanem egy ízléses, fiatalos és legfőképp modern metalos-éneklős groove attakra. Adja nagyon, különösen a Pants Down vagy a Man or Mouse tételek.

Lethian Dreams - Red Silence Lodge

Van élet a Liv Kristine-es Theatre Of Tragedy után is a bánatos, szomorkás és trillázós doom zenében? Naná! A Lethian Dreams annyira csilingelően döngöl a földbe, hogy szinte könyörögsz egy újabb taposásért. Külön jóság, hogy néha a sebességre is rákapcsolnak, így nem fullad dögunalomba a lemez a végére sem.

Powerman 5000 - Builders Of The Future

Ttipikusan olyan zenekar, aminek a koncertjére ugyan soha el nem mennék, de mosogatáshoz kiváló háttérzene. Sajnos a lemez első fele értékelhető csak, a dupsteppes droppal az ötödik számnál kellett volna befejezniük a zenélést, de ami addig szól az okés és szórakoztató.

Manes - Vntrve Ep.

Oké, most itt inkább a zenekar visszatérést kell éljenezni, nem magát az egyszem új számot. Jó ez, de több csavar kell bele, mindenesetre várom a nagylemezt nagyon. Egyébként óriási poén ez az Vntrve cím. (nevet)
(Best update ever: az In The Woods... új énekese a Manes Vilosophe albumán daloló Tommy Sebastian Halseth lesz.)

Nachtmystium - The World We Left Behind

Nos, ez viszont nem jó, tehát a saját Sziget-fesztiválomra őket helyhiány miatt nem fogom elhívni. Unalmas, ötlettelen, túl sok a körítés a senkit nem érdeklő énekes drog és düh-problémáival. Régen jobb volt. Ráadásul ez majdnem blackmetal, tehát pláne semmi keresnivalója ebben a felsorolásban.


nachtmystium manes powerman 5000 emil bulls lethian dreams



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása