2014.08.23. 09:24 – m.adi

Henry Rollins ezúttal túl szókimondó volt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A leginkább a Black Flag korábbi frontembereként ismert Henry Rollins az utóbbi időben nagyrészt már csak igazi megmondóemberként üzemel. Különösen jellemző rá, hogy nem köntörfalaz, hanem megragadja a problémák lényegét, és kertelés nélkül elmondja róluk a véleményét. Ezért sokan tisztelik, és olvassák a cikkeit, de az eheti LA Weekly-ben megjelent, Fuck Suicide című írásával valószínűleg túl messzire ment.

A szokásos mindenen átgázolós stílusról a depresszióval és az öngyilkossággal foglalkozva sem mondott le, ez pedig Robin Williams halála után nem sokkal rengeteg embernél kiverte a biztosítékot. Röviden összefoglalva az volt a véleménye a színészről (amit tágabban, nem csak rá fogalmazott meg), hogy innentől nem tudja komolyan venni, és bár a művészi teljesítményét elismeri, nem tudja sajnálni őt. Hiszen ő döntött úgy, hogy eldobja az életét, és ezért – bár kár, hogy meghalt – nem kell sajnálni, hanem tiszteletben kell tartani a döntését, és tovább kell lépni. Azt is kiemelte többször, hogy akinek gyereke van, az egyszerűen nem ölheti meg magát.

Az ilyen megosztó írások mindig sok támadást generálnak, de ebben az esetben különösen személyes hangvételűek lettek ezek a reakciók. Hiszen Rollins pont azt nem vette eléggé számításba, hogy a depresszió egy betegség, és az ember nem maga dönt arról, hogy márpedig szenvedni fog miatta. Lentebb néhány, a cikkre reagáló tweet, időnként olyan emberektől, akik maguk is a betegség áldozatai.

FRISSÍTÉS: Henry Rollins Facebookra írt üzenetében kér bocsánatot azoktól, akiket megbántott a cikkével. Ő maga is keresztülment a depresszión, és emiatt tudnia kellett volna, hogy mi lesz a hatása a cikkének, de egész egyszerűen feldühíti, ha valaki így hal meg. Hétfőn újabb cikke jelenik majd meg az LA Weeklyben.

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png


hír henry rollins



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása