2014.10.14. 13:37 – Dankó Gábor

Elvégeztük a dolgunk - Tankcsapda-lemezkritika

Tankcsapda - Urai vagyunk a helyzetnek (Szerzői kiadás)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Tankcsapda idén 25 éves. A debreceni zenekar ennek megfelelően egész 2014-ben ünnepelt. Végigjárták a fesztiválokat a jubileumi műsorukkal úgy, hogy szinte az összes dalukat eljátszották, kihoztak egy dedikált sört, de ami a legfontosabb, kiadtak egy sorlemezt Urai vagyunk a helyzetnek címmel, amit a MOL-kutakon lehet kapni nagyon olcsón, szerte az országban.

A lemez az utóbbi ’csapda-kiadványokhoz hasonlóan digipack csomagolást kapott. A borítón Havancsák Gyula értelmezte újra a nem hall, nem lát, nem beszél frázist. Lukács László énekes-basszusgitáros nem beszél, mert be van varrva a szája, Slidovics Gábor gitáros nem hall, mert leszakadt a füle, Fejes Tamás dobos pedig nem lát, mert a szemét varrták be. A mondanivalót erősítik egy megafonnal, egy fejhallgatóval és egy távcsővel, illetve magával a véres tálalással. A tagok mögött a stilizált Tankcsapda-felirat olvasható, alul a cím. A hátsó borítón szintén van zenekarnév és cím, valamint a dalok felsorolása. Alatta a támogatók nevei olvashatók. A füzetben a dalok szövegét találjuk, középen egy zenekari képpel, hátul pedig a szükséges infók és a köszönetnyilvánítások. A bookletet is Havancsák Gyula grafikái díszítik természetesen.

Az album 11 dalt foglal magában. A szerzemények tempója változatos. A nagyon gyorstól a lassúig találunk itt mindent, néha egy számon belül alkalmazva a módszert. Mindenképpen ki kell emelni a Koponyák és csontvázak című számot, ugyanis ebben az ektomorfos Farkas Zoltán is elég sokat énekel. A dalszövegekben Lukács László leírja, hogy éppen mit gondol a világról, legyen az csajozás, politika vagy a zenekart ért támadások.

Összességében az Urai vagyunk a helyzetnek album azt mutatja be, hogy a Tankcsapda zenekar pontosan hol is tart akkor, mikor negyed évszázados lett.


lemezkritika rock tankcsapda



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása