2014.11.11. 12:55 – Lángoló

Egy hét múlva itt az új Sexepil-nagylemez

Új dal is van!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sexepil1_2014.JPG

De november 17-én még csak digitálisan lehet majd elérni, viszont rá egy hónappal már CD-n és bakeliten is kijön a Your Scream Is Music című album. Nem volt ilyen 19 éve, szóval nagy eseményről beszélünk. A lemez angol nyelvű lesz, de nem a holland Mick Ness énekel majd rajta, ahogy annak idején, hanem Vangel Tibor, aki a dobos is a csapatban. Rajta kívül Deák Endre és Kocsis Tamás gitárosok valamint László Viktor basszusgitáros alkotja most a Sexepilt. Koncerten beszáll még hozzájuk Golovics Ferenc, hogy Vangelnek elég legyen csak énekelni.

A frontember így mesél a történtekről:

Amikor 2007 környékén nyilvánvalóvá vált, hogy a Micknek se kedve, se ideje sincs igazán a zenekarban szerepelni, elkezdtünk énekeseket keresni. Megvolt már pár szám demója, többen énekeltek ezekre, megnéztünk egy csomó koncertet és egy csomó énekest, akik bár baromi jók voltak és baromi jók ma is, az általunk játszott zenében azonban idegennek hatottak volna. A Sexepilnek valami más kellett. Én otthon próbálgattam énekeket, de eszembe sem jutott, hogy azt bárkinek is megmutassam, hiszen eszem ágában sem volt beállni énekesnek, de szerintem a többiek se gondoltak erre. Stúdióban még elénekelgetek, de nálam kevésbé exhibicionista ember nem nagyon létezik (Lis Fraser a Cocteau Twins-ből, vagy Kate Bush jut eszembe, akik azt is gyűlölik, ha nézik őket, miközben énekelnek). De egyszer egy próbán a Viktor valahogy belenézett az egyik hard drive-omba, amin ott lapult néhány, az általunk felvett demókra felénekelt ötlet - és tetszett neki, meg a többieknek is. Úgy érezték - ahogy elmondták -, hogy minden a helyére került Onnantól elkezdtek győzködni, hogy énekeljek én. Beletelt egy kis időbe - négy-öt évbe - amíg sikerült nekik. Ezalatt azért lassan elkészült ez a lemez.

A nagylemezen hallható dalok mind a Sexepil közös munkája, kivéve a Clinger című szám, ami Vangel Tibor szerzeménye, illetve az Eye Of The Lens, ami pedig egy feldolgozás, a nyolcvanas évek egyik angol kultzenekara, a Comsat Angels dala. A felvételek a budapesti Pannonia stúdióban és a Walesben élő Vangel cardiffi házistúdiójában készültek.

A Your Scream Is Music annyiban hasonlít az összes többi Sexepil-lemezhez, hogy ez is egy fajta doomsday popzene, pre-apokaliptikus örömtánc. A szövegek nyilván mindenkinek mást jelentenek majd, sokszor én is azt érzem, mondjuk próbán, hogy teljesen más jelentést hordoz egy-egy szöveg ma, mint akkor, amikor egy-két éve megszületett. Ez lehet, hogy jó jel, nem tudom. De a lényeg itt a zene, ami tele van visszautalással. Szinte mindenki felidéződik itt, nyilván a majdnem felismerhetetlenségig el-sexepilesítve. Erről lehetne majd egy vetélkedőt rendezni.

- mondja Vangel.

A dalokat Schram Dávid keverte és a Sexepillel együtt ő végezte a lemez produkciós munkálatait is. A maszterelés Gavin Lurssen nevéhez fűződik, aki olyan híres előadókkal dolgozott korábban, mint a Queens Of The Stone Age, Sheryl Crow, Tom Waits, a Matchbox Twenty, de a Coen-fivérek Ó, testvér, merre visz az utad című filmjének zenéjéhez is van köze.

A lemez számsorrendje, ha érdekel valakit zene nélkül is:

1. Rat King
2. Decipher
3. It's Fun
4. Clinger
5. Dormant
6. The Great Excuse
7. Go Away
8. Eye Of The Lens
9. Hiroshima Mon Amour
10. Your Little Revolution

A nyolcvanas évek elején alakult Sexepil a kilencvenes évektől kezdve angol nyelven énekelt. A zenekar egy kazettát és három nagylemezt jelentetett meg ebben a periódusban és kilépett a nemzetközi porondra is. A Eroding Europe és Jerusalem című számaihoz készített klipeket játszotta a Music Television, zenéjét a nemzetközi zenei sajtó méltatta, egy kritikus "Beatles turmixgépben" kifejezést használta az együttes dalaira.


pop rock hír sexepil



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása