2014.12.03. 18:18 – dankógábor

Egyre büszkébb vagyok, hogy láttam a Gangnam Style-t élőben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Már Frankfurtban is éreztem, hogy valami őrült menő dolgot élek át, de Psy híres dala most újabb mérföldkőhöz érkezett. Konkrétan kiakasztotta a Youtube-ot. Még konkrétabban a Youtube számlálóját akasztotta ki (majdnem). A Google mérnökei nem készültek fel arra az esetre, hogy valami átlépheti a 2 147 483 647-et. Hogy miért gond ez? Ahogy az Index írja:

A videók nézettségét ugyanis 32 biten tárolták, de annak ennyi a maximum értéke. Ha valakinek a videóját ennél többen nézik meg, a számláló negatív értéket fog mutatni. A Youtube-nak át kellett írnia a kódot, hogy Psy népszerűsége mérhető legyen.

Szóval a mérnökök szemfülesek voltak, és még mielőtt baj lett volna, átírták azt, amit át kellett írniuk, hogy jó legyen. A Google ebből olyan hírt csinált, hogy ha most valaki rámegy a klip alatti számlálóra, akkor az elkezd össze-vissza pörögni az aktuális számot mutatva végül, rákattintva pedig kijön egy magyarázó oldal is, hogy mi történt. A lényeg, hogy most már minden rendben van, és további ötmillióval nőtt azóta a legendás klip nézettsége. Adjunk neki mi is!


pop hír psy k-pop gangnam style



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása