2014.12.08. 10:00 – Lángoló

Itt a Berlinben díjazott Naked Truckers új klipje

Premier!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Két sikeres klip után új videóval jelentkezik a Naked Truckers, ami rockabilly-zenekarnak indult, de ma már ugyanúgy hasonlít például egy modern gitárzenekarra is. Az együttes idén adta ki új nagylemezét, de az előző klipjével nemzetközi versenyt is nyert Berlinben. A klip premierje alább, némi információval a zenekarról, illetve magáról a kisfilmről.

A Naked Truckers rockabilly együttesnek indult, de már a kezdetektől nyilvánvalóvá vált, hogy nem ragadunk le az autentikus vonalnál.

- mondta a 2009-ben alakult zenekarról a frontember, Little G. Az elmúlt három évben kialakult az együttes (Little G mellett Peete Jones dobos és Mitch Farty nagybőgős) sajátos zenei világa, melybe belefér a blues, a rock and roll, a punkos hangulat, de a kétezres évek olyan zenekarait is eszünkbe juttathatja, mint a Hives, a White Stripes vagy a Black Keys.

A Naked Truckers legutóbbi nagylemeze, a Jump! 2014 januárjában jelent meg. A zenekar az új dalokat nem csak hazai fellépéseken, hanem európai klubkoncerteken is, összesen nyolc országban bemutatta.

A Jump című lemez megírásakor leginkább az motivált, hogy valami újat hozzak létre a már meglévő alapokon. Igyekeztünk kicsit formabontóak lenni ebből a szempontból, így kerültek olyan számok a korongra, melyek inkább a 2000-es évek olyan garázsrock zenekarainak a hatását tükrözik, mint a White Stripes, vagy a Black Keys. A változatos hangzás az, amitől élővé válik a lemez - azt a fajta csapongó életerőt képviseli, ami annyira jellemző az együttesre. Egyfajta egyensúlyra törekedtünk, hogy ne csússzon el a lemez egyik irányba sem, és ne a megmondós szövegek domináljanak, de ne is egy súlytalan, semmitmondó anyagot hozzunk össze. A Jump egy olyan lemez, ami megmozgat, amitől utazás közben benyomod a gázt tövig, és amitől nem kell kávé a reggeli ébredéshez. Ezt az érzést importáljuk sikerrel immár más országokba is.

- mesélte a frontember.

Az új lemezhez eddig két klip készült, a Big Boobs és a Jump! című dalokhoz - utóbbi májusban megnyerte a Berlin Music Video Awards Best Live Act kategória díját. Most pedig itt az új videó, a Phaedra című dalhoz.

Az előző két klip óriási sikere után nem volt kérdéses, hogy újra a Rónai Domonkos-Szilágyi Fanni rendező-operatőr-párossal forgatjuk az új kisfilmet. Ez a videó igazi csemege mind zenei, mind filmes szempontból, hiszen itt nem csak a szórakoztatás a cél: a két fiatal filmes zseni mindig művészi igénnyel áll neki a munkának. Ezért nyerhetett például a Jump! szakmai díjat egy neves nemzetközi videoklip fesztiválon, és nem kisebb ambícióink vannak az új klippel sem.

Szóval jöjjön a klip:


rock hír rockabilly naked truckers



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása