2014.12.18. 10:00 – Lángoló

Swing szól a házban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Egyszer már volt szó a Lángolón  Créme de la Popról. A régi popdalokat swingesítő négyes akkor egy Kozsó-slágert klipesített, de a Gál Csaba Boogie-ből, Boros Gábor bőgősből és Kertész Csaba gitárosból, Földesi Attila dobosból (ők Maszkura és a Tücsökraj-tagok) valamint Kövér Kristóf gitárosból álló csapat azóta is töretlenül dolgozza fel a popslágereket. Most például Kozmixot.

Kertész Csaba gitáros mondja:

Ahogy megalakulásunkkor elkezdtük válogatni a dalokat, egyértelművé vált, hogy nem lehet a ’90-es évekből hiteleset meríteni Kozmix nélkül. Sokáig azonban kihívást jelentett az elektronikus zene és a swing közti stílusszakadék. Végül a Kozmix a házban néven ismert dance-himnuszuk megadta magát és talán még felismerhető is maradt a swingesítés végére.

A techno dobolást átültették washboard-ra, ami egy ütőhangszerként használt mosódeszka gyűszűkkel megszólaltatva. A szintetizátorok szerepét a két francia jazzgitár és a nagybőgő vette át, a dallamokat pedig a klarinét játssza. Lányi Lala Kozmix-énekes emblematikus megafonjának is megtalálták a klasszikus megfelelőjét, és a klipben a Créme de la Pop barátja, Dj Ordiman egy gramofonon mutatja be a korhű DJ-zést. 

A forgatás legizgalmasabb része a táncfelvétel volt: Bendik Marcell és Kasznai Dóra (Marcell & Dóra) jól ismert alakjai a magyar – és nemzetközi – swing-világnak és kevés olyan emberrel lehet találkozni, aki annyira komolyan vesz valamit, mint ahogyan ők a swinget. Mélyrehatóan ismerik a kor tánc – és öltözködési stílusait, hatalmas élmény volt velük és tanítványaikkal dolgozni.

- mondja Kertész.

Itt a Swing szól a házban klipje:


premier hír techno swing kozmix créme de la pop



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása