2014.03.23. 11:45 – dankógábor

Tessék, itt egy új Wolfmother-lemez, csak úgy

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Igen, létezik a Wolfmother. Ugyan a legutóbbi hírünk az volt velük kapcsolatban, hogy a név nyugdíjba vonul, és Andrew Stockdale gitáros-énekes-főnök a saját neve alatt folytatja ugyanazokkal az emberekkel, mert minek wolfmotherezne itt, ha már úgyis mindent ő csinál, de ez időközben megváltozott. Olyannyira, hogy március 23-án, kvázi a semmiből megjelent a New Crown című harmadik Wolfmother-lemez. Ráadásul a Bandcampen, szóval akár itt alább is meghallgatható a borítóra klikkelve. A trió egy jó ideje már újra Wolfmother néven turnézik (lényegében csak két hónapig nem léteztek), szóval az maga nem nagy meglepetés, hogy léteznek, de a lemez tényleg váratlanul érkezett (még úgy is, hogy a neten már demoverzióban keringtek a dalok egy ideje). Június 24-én pedig a zágrábi INmusic fesztiválon lépnek fel. Már ha addig Stockdale meg nem gondolja magát, és rúgja ki a teljes zenekart, majd vesz be plusz négy tagot, hogy valami teljesen más név alatt játssza tök ugyanazt a zenét, mint eddig.


rock hír wolfmother



2014.03.21. 15:03 – Raffer Attila

Az internet nélkül nem tartanánk ott, ahol - Chvrches-interjú Iain Cookkal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

chvrches01.jpg

Nagyon régóta nem rengette meg semmi annyira az elektropop világát, mint a Chvrches debütáló albuma, a The Bones Of What You Believe többek között nálunk is bekerült a tavalyi év 20 legjobb lemeze közé. A csapat korelnökét, Iain Cookot faggattuk a nyolcvanas évekről, a világháló szerepéről, horrorfilmekről, meg úgy egyáltalán arról, hogy hogyan is néz ki pontosan náluk az alkotói munka.


interjú pop electro chvrches



2014.03.21. 11:31 – dankógábor

Ozzy gitárosai elözönlik Magyarországot

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Először Jake E. Lee jön Budapestre a Red Dragon Cartel nevű csapatával. Ők május 5-én lépnek fel az A38-on. Pár hónappal később, augusztus 1-én pedig Gus G. lép fel a szólólemezével a FEZEN-en. Előbbi úgy kötődik Ozzyhoz, hogy olyan klasszikus lemezein játszott, mint a Bark At The Moon vagy The Ultimate Sin. Mindkettő a nyolcvanas években jelent meg. Utóbbi már csak Ozzy legutolsó iparosmunka albumán szerepelt. Ráadásul előbbivel ellentétben Gus G. még a dalszerzésben sem vett részt Ozzy mellett, csak feljátszotta mások témáit. Biztos ezért volt szüksége a szólólemezre. Itt van egy kis zene minkét gitárostól. 

Kalinka_640x75px.jpg


gitár metál hír ozzy kalinka jake e lee gus g



2014.03.21. 09:51 – dankógábor

Dr. House Budapesten koncertezik

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Elég béna ez a cím, de higgye el mindenki, hogy arra jóval kevesebben kattintottak volna, ha azt írjuk, hogy Hugh Laurie Budapesten ad koncertet. De persze igazából az utóbbi történik, nem Dr. House tart előadást. Már a színész-zenész honlapja szerint, ahol felbukkant egy július 19-ei, sportarénás dátum. Aki nem lenne vele tisztában, a nagyon népszerű színész elég jó zenész is. A Dr. House sorozatban sem véletlenül vannak néha zenei utalások a karakter magánéletét tekintve. Laurie bluest játszik, és mivel csak az utóbbi években feküdt rá a zenélésre úgy isten igazából, így csak mostanában jelent meg az első két lemeze. A második pont tavaly, úgyhogy jöhet is a lemezbemutató. Alább van zene is.


hír blues dr house hugh laurie



2014.03.20. 15:25 – _fá_

A hónap egyik legfontosabb fellépése lesz a Moderat koncertje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Márciusban egy csomó jó koncert volt/lesz Budapesten, de talán nem túlzás kijelenteni, hogy a Moderat március 30-i fellépése az idei év legfontosabb története eddig. A német Apparat és a szintén német Modeselektor közös produkciója tavaly szülte meg második lemezét, amin komolyabb változtatás nélkül hozzák a 2009-ben bemutatott kísérleti technót. A kísérleti techno alatt itt nem öncélú monoton döngölést kell érteni: a Moderat éppúgy érdekes hallgatnivaló egy Radiohead-rajongónak, mint egy mélázni vágyó ambientesnek. Szerencsére a háromtagú zenekar ügyel arra is, hogy az atmoszférateremtő zene méltó körítést is kapjon: a Moderat által használt színpadkép legendásan szinkronban van az elektronikát és élő hangszereket keverő zenével a koncerteken. A végeredmény így bármire alkalmas: akit nem zavar a vasárnap, az igazán eufórikus hangulatba hozhatja magát, az átlag földi halandóknak pedig a hétvége tökéletesen nyugodt lezárását hozhatja a II című lemez bemutatója.


hír program techno electro moderat



2014.03.20. 12:06 – Nagy Kátya

Dalok Pesttől Budáig – Petruska András-interjú és -dalpremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Petruska András folyton úton van. Egyszemélyes zenekarként megjárt már számos nagyszínpadot, több száz hazai és külföldi klubot, most pedig a négyes metró vonalán barangol. Első, Metropolita című nagylemezének dalai ugyanis budapesti arcokat és történeteket jelenítenek meg megállóról-megállóra, hangos életképekként. Petruska Andrással beszélgettünk hamarosan megjelenő albumáról, az interjú végén pedig megmutatjuk a Móricz Zsigmond körtér című számot is.


interjú folk pop rock petruska andrás



2014.03.20. 11:16 – Lángoló

Minden idők egyik legjobb pszichedelikus folklemeze élőben a BMC-ben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Joel_Fredriksen_Ensemble_Phoenix_Munich_140321_cThomas_Zwillinger_02.jpg

Az életében csak egy egészen szűk kör által ismert, 26 évesen bekövetkezett tragikus halála után csak több évvel „felfedezett” Nick Drake-et manapság már a hetvenes évekbeli angolszász folk revival kultikus alakjaként tartják számon. Drake utolsó, 1972-es lemeze, a csupán négy óra alatt rögzített Pink Moon felkerült számos „minden idők legjobb”listájára, így szerepel a Melody Maker, a Rolling Stone összeállításában, a Pitchfork Media pedig a 13. legjobb 70-es évekbeli albumnak nevezte. Drake sajnos évtizedek ezelőtt elhunyt, egy régizenére specializálódott együttes vezetője azonban felkarolta dalait. Lemezük, ami ECHO Klassik-díjat ért, most élőben hallható a Tavaszi Fesztivál első napján a BMC-ben, március 21-én. Vajon hogy jön Drake-hez a régizene? Hajtás után kiderül, kikről van szó.


folk nick drake hír program pink moon joel fredriksen



süti beállítások módosítása