2014.04.27. 11:08 – dankógábor

Tök jó így vasárnapra a Normafa Records első válogatáskazettája

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Azt írja a Normafa Records-os Déri Ákos: "A terv az hogy létrejöjjön egy kevésbé rétegzenékre épülő, kvázi popzenei label (amelyben eddig hiányt szenvedtünk) valamint hogy létrehozzunk egy közösséget, mind a zenekarok, mind a közönségek között." - ehhez képest az első kiadvány kazettán jelent meg, ami a bakelitet is megelőzte a kipusztulásban. Persze ez most csak kötözködés volt a részemről, mert a kazetta menő dolog, ráadásul az interneten is meghallgathatja sőt, le is töltheti bárki a válogatáslemezt, amin olyan előadók szerepelnek egy-egy ki nem adott dallal, mint a Mayberian Sanskülotts, a Hó Márton és a Jégkorszak, Norbert Kristóf, az Alley Catss, a Somersault Boy, az Aires Altos, a Belle Belle, a The Boy And The Tele és a Berriloom. Tessék szépen alább meghallgatni, jól fog esni!


pop hír normafa records



2014.04.27. 10:19 – raffera

Elhunyt DJ Rashad

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dj-rashad-042214.jpg

Frankie Knuckles márciusi halála után újabb csapás érte az elektronikus zene világát, 34 éves korában elhunyt Rashad Harden, vagyis DJ Rashad, a footwork-mozgalom egyik nagy úttörője. A Chicago Sun Times szerint Rashadra egy barátja talált rá chicagói otthonában, a halál oka pedig a korai rendőrségi feltételezések szerint drogtúladagolás lehet. A boncolást ma végzik el.


hír gyász electro dj rashad



2014.04.25. 16:33 – Lángoló Gitárok

Vasárnap nagyon menő garázsrockbuli lesz a Kuplungban

King Khan & The Shrines

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

king.jpg

Az nem is kérdés, hogy a nemzetközi garázsrock legfeltűnőbb figurája az indiai-kanadai King Khan, aki most vasárnap Magyarországon is fellép a budapesti Kuplungban a The Shrines, kilenctagú zenekarával. King Khan egyébként közkedvelt figura a műfajon belül, számos közreműködésben vett már részt, kezdve a Mark Sultannal alapított BBQ Show-tól a Black Lips-tagokkal létrehozott Almighty Defendersig, de gyakori vendégszerzője az univerzálisan is coolnak számító Vice magazinnak, ahol már lemeze is jelent meg. A tavalyi, The Shrinesszal készített Idle No More ugyan már a Merge Recordsnél jelent meg, a garázsrocklemezeket összegyűjtő minikritikánkban pedig a válogatás legjobbjának választottuk, és legalább ennyire kedveltük a Bite My Tongue őrült szuperhősös klipjét is. Az extrém színpadi megjelenéséről és cirkuszba illő bulijairól ismert King Khan (& The Shrines) előtt a brazil one-man-band, Xtreme Blues Dog játszik hamisítatlan kocsmai trash bluest, illetve fellép a Wattican Punk Ballet örmény-magyar bazári freak punk testvérpár is. Aki ebből az egészből semmit sem ért, és csak a zenére kiváncsi, az nyomjon a továbbra.


koncert hír king khan kuplung garázsrock king khan and the shrines



2014.04.25. 14:41 – Dankó János

Nem akarom a hamisságot – 30Y-interjú Beck Zolival

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

30y_photo1794_RGB.jpg

A 30Y majdnem két évig legfeljebb az akusztikus, visszafogott Szentimentálé dalokkal jelent meg a nagyobb nyilvánosság előtt. Ugyan ezek a dalok koncerten is hallhatók voltak, a zenekar mégis eltűnt a 2013-as nyári fesztiválok repertoárjából, és zajos fellépéseik sem voltak. Ennek hátteréről, a most megjelent, új dalokról és a tervekről mesélt Beck Zoltán énekes-gitáros, olyan lendülettel és lelkesedéssel, hogy kérdésekkel szinte meg sem kellett szakítani. (Koncert legközelebb Budapesten szombat este a Budapest Parkban.)


rock 30Y



2014.04.25. 13:40 – Lángoló

A Gorillaz Sound System lép fel a Vásárcsarnokban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Budapest Essentials Budapestet átívelő fesztiválja újabb nevekkel bővült a napokban. Jön például George Ezra, aki úgy írt dalt Budapestről, hogy még soha nem járt itt. Lesz egy csomó rooftop session, aminek keretében erkélyen, háztetőkön lesznek majd programok. Ezen kívül lesz még a Gorillaz Sound System, akik a Fővám téri Vásárcsarnokban lépnek majd fel. (A formációnak semmi köze Damon Albarn csapatához azon kívül, hogy a Gorillaz zenéjét és vizuálját használják fel a show-jukhoz. Itt lehet megnézni kik is ők.) Alább a George Ezra budapestes dalához készült friss videót mutatjuk meg, ami nem az a színes, mint múltkor volt. A buli amúgy május 29-én indul és négy napig tart.


hír budapest essentials



2014.04.25. 12:08 – dankógábor

Rappelés a Blind Myselfben? Simán!

premier!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

10264504_10202764952703642_1238104906_n.jpg

Akik követik a Blind Myseffel kapcsolatos híreket, azok már egy ideje tudják, hogy a metálzenekar új dalában a Punnany Massif-os Wolfie vendégszerepel. Ők valószínűleg nem lepődnek meg, hogy a Testem a vászon című számban sok rappelés van. Amit egyébként elég jól ráraktak a Blind Myself metáljára. Klip is van hozzá, itt alább.


hip-hop premier metál hír blind myself punnany massif négyszögöl



2014.04.25. 10:06 – dankógábor

A tökéletes Black Sabbath-feldolgozás Beth Gibbonsszal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Gonga-BlackSabbath.jpg

Ki hallott már a Gonga nevű bristoli stonerzenekarról? Nem? Senki? De azért Beth Gibbons nem ismeretlen, ugye? Ő a szintén bristoli Portishead énekesnője. Na, a Record Store Day alkalmából ők álltak össze, hogy egy az egyben interpretálják a Black Sabbath Black Sabbath című dalát. Ezt hallgatva pedig csak az a kérdés merül fel bennem, hogy miért nem gondolt még arra senki, hogy Beth Gibbonsszal elénekeltesse ezt a dalt? Tökéletes úgy, ahogy van. Azt viszont nem tudom eldönteni, hogy ez a jobb feldolgozás vagy az, amit a Type O Negative csinált sok évvel ezelőtt. Döntsön a kedves olvasó!


rock hír portishead black sabbath stoner gonga



2014.04.24. 16:12 – dankógábor

HIM is lesz a Budapest Parkban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Igen, HIM, az a finn zenekar, akik valamikor a távoli múltban rendszeresen visszajártak a Szigetre, aztán mintha a föld nyelte volna el őket, úgy eltűntek. A mai Budapest Park-os sajtóbejáráson viszont kiderült, hogy léteznek sőt, a mi bénaságunk, hogy azt sem vettük észre, hogy tavaly lemezük jelent meg. Egyelőre ennyit róluk. A Budapest Park viszont pénteken nyit a Kiscsillag és a ZUP koncertjével, szombaton pedig a visszatérő 30Y (pénteken interjú itt a Lángolón) lép majd fel a nagyméretű szórakozóhelyen. A látványban is nagyon megújuló Budapest Park idén igen erős felhozatalt rakott amúgy össze. Az evidens magyarok mellett olyanok lépnek majd fel itt a nyáron, mint  a Limp Bizkit, Rob Zombie, a Megadeth, a Sick Of It All, a Dream Theater, a Dropkick Murphys, Emir Kusturica, Joss Stone, Everlast, a Gogol Bordello, a Protest The Hero vagy a Scooter. Meg lesz egy rakás elektronikus fellépő is, érdemes böngészni a programokat. És akkor búcsúzásként itt a tavalyi HIM-lemez:


fesztivál hír budapest park



2014.04.24. 15:29 – Lángoló Gitárok

Akár kétszer is lehet Ivan & The Parazol-koncert a Volt nagyszínpadán

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nagyszinpad_logo.jpgHa most megnézzük a Volt fesztivál programtábláját, láthatjuk, hogy az Arctic Monkeys előtt majdnem közvetlenül van még egy üres hely. Ennek betöltésére az MTVA, az Akvárium és a Volt Produkció versenyt hirdet, egy amolyan tehetségmutató (igen, mutató, nem kutató) műsor keretében. Magyarán itt nem arról van szó, hogy tehetségeket keresnek, mert azokat már megtalálták, hanem, hogy a már valamennyire ismert hazai zenekaroknak nagyobb megjelenést biztosítsanak. Az egész bulinak az lesz a neve, hogy Nagy-Szín-Pad.

„Fesztiválszervezőként több mint két évtizede közvetlen közelről figyeljük a hazai popszakma működését. Azt látjuk, hogy idehaza – megfelelő infrastruktúra hiányában - nagyon lassan jut el egy-egy zenekar a klubos működéstől az igazi ismertségig. Jól mérhető ez a fesztiválok programján, ahol a nagyobb színpadok fő fellépői hosszú évekig állócsillagok, ritkán ér el egy-egy új produkció önerőből arra a szintre, hogy több ezres rajongótábort mondhasson magáénak” – mondta Lobenwein Norbert a Volt Produkció egyik vezetője. „Fel kellett ismernünk, hogyha változtatni szeretnénk ezen, össze kell fognia azoknak, akik idehaza „erőt” képviselnek. Fesztiváljaink összesen közel egymillió fiatalt érnek el egy évben, a Petőfi Rádió pedig az utóbbi évek legfontosabb trendformáló médiuma lett. Az MTVA vezetői azonnal igent mondtak a megkeresésre és hónapok óta együtt dolgozunk a Nagy-Szín-Pad! megvalósításán. Biztosra vesszük, hogy velük közösen valóban gyorsan, akár pár hónap alatt is jó eredményt érhetünk el” – tette hozzá Fülöp Zoltán a Volt Produkció másik vezetője.


fesztivál hír volt akvárium nagy-szín-pad



süti beállítások módosítása