2015.01.28. 14:04 – Hirdetés

Elektro Guzzi az A38 Hajón

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

10442.jpg

Az A38 Hajón pár éve, karrierjének hajnalán fellépett Elektro Guzzi, a kortárs techno egyik legkurrensebb formációja. A dob-gitár-basszusgitár felállású trió nagy trükkje, hogy gyönyörű, okos és magával ragadó minimáltechnót játszik – teljesen analóg hangszerparkkal, számítógépes kütyük nélkül, mindössze néhány alapeffekttel. Ez az Elektro Guzzi, ami a nyáron megjelent legfrissebb lemezét mutatja be az A38 Hajón.

Az Elektro Guzzi nevében eldugott szójáték (a híres olasz motorgyártó, a Moto Guzzi nevének kifordítása) nagyjából el is mondja, miről van szó: a trió kulturált, okos-táncos, picit belassult technót játszik, ami azonban a lényeg: mindezt teljesen analóg hangszerparkkal és effektekkel. Dob-gitár-basszusgitár: az analóg hangszerek és effektek egészen különös hangulatot és atmoszférát adnak az Elektro Guzzi zenéjének, a jéghideg és gépies techno helyett „emberi”, meleg, organikus a hangzás, sok reverbbel, valamint némi gitár- és dobeffekttel. Ám a találékony osztrákok ezeket is nagyon teljesen analóg, már-már barkács-módon oldják meg. A pergőre például seprűt ragasztanak, ettől kerülnek a zenébe a jellegzetesen technós, ciccegő, visszhangos puttyogások.

Egyfajta kézműves technóról van szó, ami hatalmas elismertséget hozott az Elektro Guzzinak. Nem véletlenül került a zenekar a műfaj egyik legnagyobb kiadójához, a berlini Macróhoz, ami idén nyáron jelentette meg a trió legfrissebb lemezét. Az Observatory nagyvonalúan és elegánsan foglalja összes a jövőre tízéves trió eddigi pályáját: tényleg olyan, mint egy gyönyörű hegycsúcson álló megfigyelőállás, ahonnan ragyogóan belátni a természeti tájat és a csillagos eget egyaránt.

Elektro Guzzi (A)

2015. január 29., csütörtök 20h

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 2800 Ft, elővételben: 2000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján

(www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.


koncert program elektronikus electro



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása