2015.02.09. 09:49 – dankógábor

A Grammyvel már megint csak a baj van

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az amúgy elég unalmas idei gálához kapcsolódóan megint sikerült egy balhét összehozni. Van ugye ez a fránya, szomorú metálkategória, a Legjobb Metálelőadás. Ez nagyjából csak azért van, hogy ne hagyják ki a popzene legdurvább ágát sem, de azért túl sokat se foglalkozzanak vele, mert milyen lenne már, ha mondjuk itt is lenne lemezekért járó díj. Vagy esetleg dalokért. Mindegy, a színtér nem is nagyon foglalkozik a Grammyvel, örülnek ha valaki olyan nyeri, aki szerintük is megérdemli, aztán kész. De vasárnap este még olyanok is furcsán néztek a végeredményre, akik amúgy nem is nagyon foglalkoznak a műfajjal.

Nyert ugyanis a Tenacious D., akik olyanok elől vitték el a díjat, mint a Mastodon, a Motörhead vagy a Slipknot. Tény, hogy Black bevallottan szereti a metált, tény, hogy amivel nyertek, az egy metáldal, (Dio The Last In Line című száma) de egyrészt ez egy feldolgozás (már a nevezése is érthetetlen, ahogy a Anthraxé is, akik ugyanúgy Dio-tribute-tel indultak), másrészt a Tenacious D. egy poénduó, akik a legutóbbi jelölésükkor is a comdey kategóriába kerültek. A kifejezetten jó metálzenei ízléssel megáldott Noisey is annyira kiborult ezen, hogy külön esszét szentelt a dolognak, kiemelve, hogy eközben a norvég Grammyn, a Spellemannprisenen a valóban jó death metal zenekar, az Execration nyert a metálkategóriában. Mások meg ezzel a díjjal példálóznak most a Grammy komolytalanságáról. Erről a dalról van amúgy szó, ez lett grammys:

Ezen kívül talán annyi érdekes történt még tegnap este, hogy Kanye West megint felment a legjobb lemezért járó díj átadásakor a színpadra. Most viszont csak poénkodott Beckkel, nem úgy, mikor Taylor Swiftet zavarta meg pár éve az MTV VMA-en azért, hogy elmondja nem Swiftnek, hanem Beyoncénak kellett volna nyernie. Ugyan a színpadon West most nem csinált semmit, azért a backstage-ben elmondta, hogy ami a Grammyn folyik tiszteletlenség, és ő a kreativitásért harcolni megy oda. Becknek meg oda kéne adnia a díját Beyoncénak, különben nem tiszteli a művésziességet.

A legnagyobb nyertes egyébként Sam Smith lett, aki elhozta a legjobb popénekes album, az év felvétele, az év dala és a legjobb új előadóért járó díjat is. Ő az:

A legjobb lemezért Beck hozta el a díjat, ahogy ezt már írtam, de ő nyerte ugyanezzel az albummal a legjobb rocklemez kategóriát is. Beyoncé az R&B kategóriába tarolt, de több díjat nyert Pharrell is a G I R L lemezével. Jack White is nyert két díjat, a Pearl Jam is egyet a csomagolásért, Eminemé lett a legjobb raplemez, Aphex Twiné pedig a legjobb tánczenei album. Nem sorolom én fel mindet, itt tessék böngészni, jó sok kategória van. Ja, sajnos Antal Nimród nem nyert a Metallica-filmmel.

Voltak fellépések is természetesen. Például itt az AC/DC-é, akik a régi-új dobossal, Chris Slade-del jelentek meg: 

Vagy Madonna egy új dallal:

Kanye West is fellépett persze:

Kétszer is, de itt már Rihannával és Paul McCartneyval:

Itt van Beyoncé is, nehogy már kimaradjon:

És posztzárásnak itt van még egy AC/DC:


hír grammy



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása