2015.02.10. 12:18 – Hirdetés

Újra Magyarországon az Ozric Tentacles

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ozric_tentacles.jpg

Az Egyesült Királyság fesztiváljainak egyik legnagyobb hatású zenekara az elmúlt évek során többször is elbűvölte a hazai pszichedelikus zenéket kedvelők szívét  mind fesztiválkörnyezetben, mind egy klubkoncert keretein belül. A legendás együttes április 29-én korábban nem próbált terepen, az Akvárium Klub korszerűsített KisHalljában szólaltatja meg nem evilági dallamait a méltán népszerű Óperentzia zenekar kíséretében.

Az Ozric Tentacles zenéje a légies ambient és dub egyvelege, rare groove és pszichedelikus progresszív rock áthallásokkal, a zene és a lélek határtalan kutatómunkájával van tehát dolgunk. Az Ozrics már több mint 25 éve éli a rock and roll zenekarok viszontagságos életét. A banda túl van már több tagcserén, számos projektet hozott létre (ide tartozik többek közt az Eat Static és a Nodens Ictus), saját lemezkiadót alapított (Dovetail & Stretchy), közel huszonöt – köztük slágerlistára is kerülő – nagylemezt adott ki, és több millió albumot adott el világszerte. Ennek ellenére a zenekar töretlen lendülettel dolgozik tovább. Még ma is számtalan rajongót szereznek a védjegyükké vált hippie-életérzés, az elektronikus rave-hangzás és a kicsavart gitármenetek ötvözetével, amely billentyűsökkel, midi samplerekkel és groove-os basszussal egészül ki.

Az Ozric Tentacles előtt a hazai underground színtér egy gyöngyszeme, az Óperentzia zenekar hangol rá minket az álomvilágba illő zenei utazásra: mély, lüktető, valószerűtlen dallamaik gondoskodnak arról, hogy néhány óra erejéig messze rugaszkodjunk a megszokott hétköznapoktól  hol máshol, mint a város szívében.


rock koncert akvárium ozric tentacles pszichedelikus rock óperentzia



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása