2015.02.18. 15:00 – Lángoló

Leave the Captain Behind - LochNesz-premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

lochnesz_csoportkep-8.jpg

A LochNesz kelta punkzenét játszik. A klasszikus dob-gitár-basszus felállást különböző népi hangszerek egészítik ki, mint a skót duda, a harmonika, a bendzsó vagy a hegedű. A zenekar egy gimzáziumos baráti társaság köré szerveződött, de 2011. szeptemberi debütáló koncert óta a csapat egyre jobban pörögnek:

Nyári fesztiválokon, vidéki városokban és a főváros jól menő klubjaiban is megszólaltunk már. Németországot is megjártuk egy Szent Patrik-nap alkalmából, 2015. február 6-9. között pedig Lengyelországban adtunk koncerteket.

A zenekar 2013 novemberében hozta ki az első albumát Dance the Jawbreaker Jig címmel. A The Monster's Close EP-jükről itt írtunk kritikát. Most viszont itt egy új EP Leave the Captain Behind címmel, aminek alább van a dalról dalra premierje, sőt egy klip is debütál most.

A The Cape of Good Hope (a szöveget írta és a zenét szerezte: Endrey Marcell és Kofrán Gergely) a műfaj népszerű toposzait megidézve egy elátkozott, Bolygó Hollandiként évtizedek óta a tengeren hánykolódó szellemkalóz-horda viszontagságait beszéli el. Másodlagos jelentésrétege alapján a társadalomban a helyüket nem találó kívülállók és kitaszítottak allegorikus sirámaként is hallgatható a dal, de remélhetőleg nem szükséges középiskolás irodalomórai mélységben elemezni ahhoz, hogy élvezhető legyen.

A When I'm Drunk (a szöveget írta és a zenét szerezte Kofrán Gergely és Murányi István) egy tudatmódosult helyzetdal köntösébe bújtatott szatíra, a magabiztosan férfias, sztereotipikus macsó hozzáállás karikatúrája.Ilyen figurák mindenféle idealizált matróz, kalóz, rabló, stb. karaktereken keresztül a műfajon belül gyakran megidézésre kerülnek (többek között általunk is), itt volt az ideje egy kis (ön)iróniának. Zeneileg egy sallangmentes, háromakkordos, prosztó punkdal, amit csak szőrmentén bolondít meg a skót duda hangja meg a blues-os gitárszóló.

A Leave the Captain Behind (a szöveget írta és a zenét szerezte Endrey Marcell) az egészségesen autoritás-ellenes címe ellenére nem sokkal több, mint aminek látszik: fiktív matrózok Háry Jánoskodnak olyan fülbemászóan, amennyire csak telik tőlük. Először ebben a dalban próbáltuk ki a felelgetős éneklést, László Kristóf mellé a harmonikásunk, Endrey Marcell szállt be énekesnek ide.

Legközelebbi koncertdátumok:

március 14.: Szeged, Rongy kocsma
március 21.: Miskolc, Corner Stage
március 22.: Budapest, Instant (Szt. Patrik napi felvonulás után)
március 27.: Sopron, Búgócsiga (akusztikus koncert)


premier punk rock hír kelta lochnesz



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása