2015.02.25. 13:07 – Gnosis

Zenék, amiket csak mi hallgatunk

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

22_10ed.jpg

Az egyik barátommal nemrég megbeszéltük az új DHG-szám lelkünkre gyakorolt hatását és elhangzott az az érdekes mondat a szájából, hogy tulajdonképpen a sokak által (általam is!) lesajnált Supervillain Outcast albumnak kizárólag a demó verzióját hallgatja csak. Erről az anyagról tudni kell, hogy mp3-as körökben is ritkaság, a lemez megjelenéskor egy ideig keringett a neten, de nagyobb közönség előtt nem terjedt el. Sokkal eredetibb és vállalhatóbb zenét tartalmazott az az anyag, mint a később végleges verzió. Finoman meg is jegyeztem ezek után, hogy idehaza nem sokan mondhatják el magukról, hogy ezt az albumot/zenét hallgatják és hogy ez mennyire érdekes már.

Továbbgondolva ezt az egészet az jutott eszembe, hogy talán nekem is van egy ilyen zeném, ez pedig nem más, mint az ukrán Табула Раса zenekar munkássága. Alapvetően ez egy igazi tingli-tangli rockzene, érzésre ilyen Beatles-Oasis-vonalon mozognak, már amennyire értek ehhez. (Elolvasva most a hatásaikat The Cure, Police, Rolling Stones… hát nem is tudom.) Tizensok éve láttam a ШЕЙК "ШЕЙ - ШЕЙ" című számukat az akkori ukrán (orosz?) tévéadón, ami a keleti határ mellett simán fogható volt és az a zúzós riff a refrén előtt egyből rabul ejtett. Még az egyik kárpátaljai osztálytársammal a szöveget is megpróbáltam lefordíttatni, bár sokra nem jutottunk. Persze a többi számuk egyáltalán nem a horzsoló riffelésről szól, de sikerült jóra hallgatnom a zenéjüket és azóta is elvagyok szépen az eddig megjelent anyagaikkal.

Róluk például meg vagyok győződve, hogy Magyarországon nem sok hallgatójuk lehet rajtam kívül. Ami persze semmit nem jelent, mert ez nem kivagyiság, menőzés vagy sznobság kérdése egyáltalán. Náluk nem érzem azt, hogy de jó, hogy a rajongótáborukhoz tartozhatom (Facebookon alig ezer feletti a kedvelések száma, holott a zenekar 1997 óta létezik), illetve milyen szuper lenne terjeszteni a zenéjüket; egyszerűen csak velem maradtak az évek során és ennyi.

Nektek vannak ilyen zenéitek, amit vélhetőleg rajtatok kívül a kutya sem hallgat? 


rock Табула Раса



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása