2015.03.06. 09:34 – Gnosis

A kínai nagy fail - Ghost Bath-lemezkritika

Ghost Bath - Moonlover (Northern Silence Productions)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

3540372489-photo.jpg

Gyakorlatilag a teljes nemzetközi szaksajtó egybehangzó rajongását fejezte ki a Ghost Bath idei Moonlover című albumával kapcsolatban. Mennyire menő, hogy kínaiak és ilyen eszement király zenét csinálnak, mint, ami a április 10-én megjelenő album előzetes Golden Number számából következtethető is volt. How exotic, how beautiful!

Természetesen a Lángoló is megtette a magáét, személy szerint napokig csak ezt a számot hallgattam, olvadoztam, toltam a kiscicás gif-eket tumbleren örömömben, szóval nevettem a világgal és béke honolt a lelkemben. Ez a szám egy tökéletes esszenciája a Deafheaven munkásságának és ez itt most nem negatívum egyáltalán, hisz remekül összerakták a dalt. Szépen ívelt, fülbemászó dallamokkal telepakolt, ám mégis igen lendületes hipszter blackmetal zajongás lett a végeredmény.

Aztán pár hete hallgathatóvá vált a teljes album is és hát hirtelen tovaszállt a mosoly mindig derűs arcomról. Ugyanis a Golden Number és a záró Death and the Maiden számon kívül az album többi része az a tipikus maszatolás, hamiskás művészkedés, de leginkább dögunalom, amire semmi szüksége a világnak. Semmi olyasmi nincs benne, amire felkapná az ember a fejét, hiába is próbálsz rá odafigyelni. Szép volt ez a lufi az elején, de szépen ki is pukkant.

Érdekesség még, hogy ahogy mindenki más, mi is beszoptuk ezt a kínai történetet, ebben az interjúban kiderül, hogy a srácok Észak-Dakotában élvezik a hipszterséget, nélkülözve minden szellemességet (vö.: Velvet Cacoon-sztori).


lemezkritika hoax fail ghost bath hipszter blackmetal



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása