2015.03.12. 09:00 – Gnosis

Fakultatív zenei kataklizma

New Telo

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Vannak olyan pillanatok az ember életében, amikor úgy érezi, hogy alapvetően már mindent látott-hallott, semmi nem dobja már fel, kellene valami új kihívás, de fogalma sincs mi lenne az igazából. Aztán ezek az érzések hamar elmúlnak, ha az Élet vagy a Sors olyan kegyetlen hozzá, mint ahogy most az RHS2 nevű popformatio velünk, és "zenéjét" elküldi a szerkesztőségbe.

A mind ezidáig totális névtelenségbe burkolózott zenekar nem kizárólagosan a Lángoló kapuját szerette volna berúgni, voltak már korábbi próbálkozásaik:

"hú, nagyon sok kérdés tolong most a fejemben, de csak egyet teszek fel: MIÉRT CSINÁLJÁTOK EZT???" – Stenk

„bocs, de ez nekünk kibaszott elvont :)" - napiszar.hu

Az egyszámos (one hit wonder?) diszkográfiával rendelkező RSH2 zenei atyja a hozzánk érkezett levél szerint DJ Normafai Szent Mizantróp, akivel pár szót sikerült váltanom erről a bizonyos Pump The Woman opuszról illetve a Lét Nagy Kérdéseire is megpróbáltuk a Közös Választ megtalálni:

Mi volt az eredeti szándék ezzel a dallal?

A totális mészárlás és háború!

Úgy érzed, hogy érdekel ez bárkit is?

Úgy érzed, hogy érdekel a véleményed? Most már nincs visszaút.

De tudjátok ugye, hogy ez kurva rossz?

Megnéztük a legsikeresebb magyar zenekarokat és ezután döntöttünk úgy, hogy kurva rossz lesz.

Köszönjük az interjút.

A Pump The Woman egy borzadály, de az a fajta, ami mégis hallgattatja magát. Tudni érdemes, hogy ez a remix változat, amit a zenekar hamarabb szeretne megjelentetni, mint magát az eredeti albumot amiből később készülne a remix. Ennyit a klisés hozzáállásról. És ha már ez szóba került, a klip is magával ragadó. Nagyon becsülendő, hogy egy ilyen ismeretlen zenekar ekkora sztárokat tudott felkérni, hogy szerepeljenek a kisfilmjében. Herbie és U-kry az Emergency House-ból vagy épp Blümchen mókás pörgései sokat dobnak az amúgy sem gyenge innovativ vizualizációs megoldásokon.

A zene kőegyszerű és hipnotikus, akárcsak a szöveg. Érdekes módon a dal felétől, ahogy bejön a gitár a szándékos primitívség hirtelen értékelhető lesz, a vége meg igazi parádés ezzel a sosem hallott dupstepes megoldással. Fontos kihangsúlyozni, hogy az egész zene kiváló, de teljesen acceptálható az is ha valakinek ez túl újszerű és felfoghatatlan lenne. A Halalnihil se egyszerű történet mégis több a lájkolójuk volt facebookon, mint az RHS2-nek.

Amennyiben mégis úgy érzitek, hogy Zuckerbergék központjában megérne egy „jelentem az oldalt”-dolgot, keressétek őket bátran itt.


hír rhs2



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása