2015.03.26. 16:06 – dankógábor

A Beastie Boysnak vége, de még várható zene tőlük

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Pár történés a Beastie Boys körül:

  1. Ad-Rock (a képen balra) ismét megerősítette, hogy a 2012-ben elhunyt MCA nélkül nincs Beastie Boys, szóval a zenekarnak örökre vége. Viszont azt is elmondta, hogy vannak még kiadatlan, leginkább instrumentális zenéik, szóval ezek megjelenése még várható valamikor a jövőben. Sőt, valamikor szeretne még a csapat harmadik tagjával, Mike D-vel (a képen jobbra) is zenét csinálni, de az biztos, hogy nem Beastie Boys név alatt jön majd ki, ha kijön egyáltalán. 

  2. A két még élő tag írja a zenekar történetét is, de olyan lassan haladnak, hogy leghamarabb 2017-ben jelenhet meg a könyv.

  3. Pert nyert a zenekar a TufAmerica kiadó ellen. A cég azért perelte be őket, mert szerintük engedély nélkül használták sample-nek a Trouble Funk által szerzett dalokat a Paul’s Boutique című 1989-es lemezen. A pert nem azért nyerték, mert abban az időben ez bevett gyakorlat volt a hiphopban, hanem mert a TufAmerica nem rendelkezett a kizárólagos jogokkal a dalokat illetően, mivel csak a trió két tagjával szerződött még 1999-ben. A harmadik embert viszont nem érdekelte a dolog. Szóval akár nyerhetett is volna a kiadó, ha előre gondolkozik, de a jogsértést magát nem is vizsgálták.

  4. Gyémántlemez lett az 1986-ban megjelent Licensed To Ill Amerikában. Ez több mint 10 millió eladott példányt jelent. A Beastie Boys egyébként sok tízmillió lemezt adott el összesen világszerte.

punk hiphop hír beastie boys rap



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása