2015.06.01. 10:33 – Prieger Zs.

Szex és erőszak - Kihagyhatatlan HC-rap-buli a Dürerben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dannydiablo_stomp2-790x435.jpg

Az amerikai hip-hop-szcéna igazi nagyvadjai érkeznek holnap a Dürerbe, hogy leckét adjanak az erőszakos, szexista, politikailag inkorrekt, mégis rendkívül humoros és karizmatikus duma-kultúra legmocskosabb fejezeteiből.

Az USA három fontos zenei gócpontját képviseli ezen az estén három elvetemült, Sick Jacken, Slaine és Danny Diablo. Három országrész, három zenei sítlus, de ami a közös bennük, az a zsigeri düh és a az arcbamászó, utcai igazmondás. 

Slick Jacken, a legendás Psycho Realm-főnök - lásd  még B-Real - a chicano-szubkultúra napfényes tekintetű bajnoka, a pálmafákkal övezett csajozás és az univerzális csibészség osztályelsője, akinek közben persze olyan tragédiák is szegélyezik életét, mint hogy testvérét, aki PE-ben mc-társa is volt, egy utcai csetepaté során nyakon lövik és lebénul. 

Beteg barátunk, aki eredetileg  Gonzales-ként látta meg a napvilágot, nemcsak hatalmas partner és közreműködő (dolgozott együtt a Swollen Members-től az Immortal Technique-ig mindenkivel) nagy hagyományőrző is, kedvenc kultúrájának nyelvén is elég menő, itt éppen hip-hop-berkekben sokat emlegetett haverjaival, DJ Muggs-szal és Cynic-kel nyomul. 

Slaine a La Coka Nostra-ből ismert eminens (társai: Ill Bill, DJ Lethal, Dannyboy, atyaég!)  mostanában filmszínészként sem kutya, de leginkább akkor van elemében, amikor Bostonban dühösködhet. Aki meg meghallja a 99 Bottles-t, az most letáborozik a Dürer elé. 

Ez meg itt  a tavalyi albuma, a The King of Everything Else, rá az ájfonra és lehet üvöltetni. 

A keddi hármas legnagyobb fazonja kétségkívűl Dany Diablo, aki egy puerto-i gyökerekkel is bíró lengyel zsidó Brooklynból, aki amikor éppen nem hatalmas Dávid-csillagokkal hadonászik klipjeiben, vagy nem filmekben szerepel, vagy éppen nem graffiti-gurukánt ad tanácsot fiataloknak, akkor olyanok csúsznak ki belőle, mint például ez az Exploited-adaptáció, főszerepben Everlast és a Rancid-főnök, tim Arsmstrong. Korrekt kis hardcore-punk-rap-dalocska.  

Végül egy kis lazulós track, melyben Danny bemutatja barátait, azokból is egy igazán elbaszott brigádra valót. 

A holnapi bulin a hazai csibészséget Bobakrome, a Killakikitt, a Hirwevők, DJ Venom és Kool Kasko képviseli.


ajánló hír program



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása