2015.06.12. 09:09 – Hirdetés

B.B. King + MC Solaar = Scarecrow. Ma az A38-on.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

scarecrow01.jpg

Egy zseniális francia zenekar, ami magával ragadó módon ötvözi a hiphopot és a bluest: ez a Scarecrow. A toulouse-i kvartett fantasztikus groove-okat varázsol régi blues-hangmintákból, és ezekre nyomja politikus-ironikus szövegeit. B.B. King + MC Solaar = Scarecrow.

A toulouse-i Scarecrow receptje a lehető legegyszerűbb a világon, és éppen ezért működik. A két nagy amerikai stílust, a bluest és a hiphopot hozza össze. Az énekes-gitáros Slim Paul mintha egyenesen egy New Orleans-i fesztiválról érkezett volna, míg a rapper-turntabler Antibiotik meg mintha a keleti part dumáit hozná. A két világ közös alapja a mindent elsöprő groove, a pattogós-funkos basszusmenetek.

Ebből a zseniális elegyből áll össze a Scarecrow zenéje, ami színpadon hatalmasat üt: lüktető, lelkesítő és eredeti. Dr. John és B.B. King találkozik a modern nagyvárosi hiphoppal, a végeredmény pedig pont olyan, mint egy jól eltalált mashup, csak éppen élőben. A Scarecrow blues-hiphopjánál nem sok izgalmasabb dolog van jelenleg Franciaországban.

A dunaújvárosi BeatKOHO 2010-ben alakult, bár a tagok korábban már számtalan zenekarban és zenei stílusban próbálkoztak. Talán éppen ez utóbbinak köszönhető az együttes változatossága: rap, hiphop, funk, soul és némi elektronika is megfér egymás mellett a BeatKOHO zenéjében. Hamar összehaverkodtak a Hősök csapatával, Németh Juci is melléjük állt, így aztán nem csoda, hogy felvételeik dugig vannak jobbnál jobb közreműködőkkel. Juci mellett Eckü, a Budapest Voice-os Kiss Flóra, Marge, Maszkura és sokan mások dolgoztak a BeatKOHO-val, ami hamar a Petőfi Rádió egyik sokat játszott produkciója lett.

Scarecrow (F)

BeatKOHO

Tours de France - Musiques actuelles / Pesti Estek

június 12., péntek 20h

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 500 Ft, elővételben kapható. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón. A koncert támogatója a Francia Intézet, médiapartner a Pesti Est.

További információ, sajtófotók, interjúlehetőség

Kozlov Sándor

A38 Hajó sajtókapcsolatok

06 30 948 48 34

kozlov@a38.hu

www.a38.hu

 


hiphop hír blues scarecrow beatkoho



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása