2015.08.15. 13:30 – Nihil_AK

Ajánld a lakhelyed! - Gaobr (Watch My Dying)

A Csóványostól a Gyámoltalan Ceruzafaragóig

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

305614_456793091021224_1734062122_n.jpg

Turisztikai sorozatunkban most Veres Gábor, a Watch My Dying frontembere mutatja be lakhelyét. A Nógrád megyében található Rétság nem az a kifejezett turistaparadicsom, amellyel a Magyarországgal kapcsolatos útikönyvek kiemelt helyen foglalkoznának, ugyanakkor itt is találhat bőven felfedeznivalót az, aki nem kizárólag az ötcsillagos hotelekre gerjed. Olvass tovább!
aal_2000x150.jpg

Látnivaló: Az ország egyik legkisebb városa egy völgyben van, ezért gyakorlatilag bárhonnan remek kilátás nyílik rá. A környéken van lovaglási lehetőség, reptér könnyűgépeknek, remek túrahelyek. Mivel régebben az ország egyik legnagyobb laktanyája, majd iparosodó kisváros volt, szálláslehetőség inkább a környező falvak panzióiban, vendégházaiban található.

 

Tennivaló: A Börzsöny egy kőhajításra, Csóványos-túra, Bánki tó, nógrádi vár, Drégely vára, nyári extrémsport-fesztivál, nemzetiségi napok, temérdek búfelejtő baráti árakon.

Ennivaló: Zulu Cafe, Anna étterem, Mészi Flamó. Nem bírom megállni, hogy ne fűzzem hozzá, hogy valószínűleg itt vannak az ország legolcsóbb élelmiszerboltjai.

Hallgatnivaló: Valószínűleg lakosság/zenész arányban igen előkelő helyen állunk az országban. Mivel mindenki ismer mindenkit, rengeteg hosszabb-rövidebb ideig tartó zenekar alakult és oszlott fel, és a tagok gyakran rotációban váltják egymást. Nagy utat tettek meg errefelé a régi hangszerek. A kezdő metálos a lagzis zenésztől vette az első csehszlovák basszusgitárját Regent erősítővel, majd továbbadta a szomszéd faluban lakó tiszteletes punk fiának, hogy összejöjjön a lé az NDK-s Onyx gitárra.

Legénykoromban magam is része voltam ennek a körnek, olyan hangzatos nevű formációkban, mint a Hentesbárd, Krematórium, Chemical Warfare, Abstract Butchery, TSC. Gyakran nevet adtunk az alkalmi jammelős formációknak is, így élt egy próbát például a Gyámoltalan Ceruzafaragó Együttes. Összességében a legerősebbnek a punk vonalat mondanám. Ebben leginkább a harminchárom – jól olvastad, 33 - éve létező El Coyote hatása érezhető, akik megszámlálhatatlan tagcsere után is intézménynek számítanak.

A klasszikus rock kedvelői figyelmébe pedig Majnik László zenéjét ajánlanám, akinek rengeteg anyaga található meg a youtube-csatornáján, jelenleg épp bakeltiformába préseli a dalait.


börzsöny turisztika watch my dying rétság ajánld a lakhelyed gaobr



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása