2015.11.16. 12:40 – raffera

Végre kifizették az embert, aki összehozta az Amen Breaket

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Végülis csak egy pár évtizedet kellett rá várni. Arról a mintáról van szó egyébként, ami egy 1969-es The Winstons-kislemez B-oldalán lévő számban, az Amen, Brotherben bújt el, és később elég rendesen megreformálta az elektronikus zenét, a technótól a breakbeatig elég sok műfajban ott van még mindig.

Azt a bizonyos hat másodpercet boldog-boldogtalan felhasználta már, de a jogtulajdonos Richard L. Spencer, a Winstons korábbi énekese és szaxofonosa eddig egy centet sem látott a jogdíjakból. Sőt még Gregory C. Coleman sem, aki az egészet ledobolta.
Ez változott most meg a közösségi finanszírozásnak köszönhetően. Bár Coleman még 2006-ban meghalt, Spencer most kapott a mintáért egy 24,000 fontos csekket. Ennyit sikerült összeszedni ugyanis abban a GoFundMe-kampányban, amit nemrég egy Martyn Webster nevű volt dj vezényelt le. És a videóból az látszik, hogy Spencer ezt egyáltalán nem érzi aprópénznek.

hangminta hír the winstons



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása