2015.10.04. 19:00 – dankógábor

Egyszerűen csak jól néz ki az új Amber Smith-klip

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Még áprilisban mutattuk be az Amber Smith Modern című új nagylemezén, amin szerepel a Barking Dog dal is. Már akkor lehetett tudni, hogy ez lesz a következő klipes dal, és valóban ez lett. Ennek a premierje szintén itt van a Lángolón. Poniklo Imre frontember ezt mondja a klipről:

A klipet Hodosy Enikő készítette, akivel már kétszer dolgoztunk együtt, egyszer a Faster Than The Speed Of Light, egyszer pedig az Another Way klipjein. Ő pont abban erős, hogy szép képeket készít, vizuálisan élvezetes klipjei vannak. Ebben a videóban meg sok nem történik, egyszerű performansz klip, de én mindig azt gondoltam, ha szépen van felvéve, egy ilyen videó is le tudja kötni az embert. Legalábbis én szeretem a kedvenc zenekaraim performansz klipjeit nézni, ahol dögösen, menőn néznek ki. A környezet amúgy az én ötletem volt. Egyszerűen ahogy felvettük ezt a számot, lelki szemeim előtt láttam, ahogy egy erdőben, éjszaka játszunk és csak a sziluettjeink látszanak. Szerintem jól sikerült, a klip aládolgozik a dalnak.

És akkor itt a klip:


indie premier pop rock hír amber smith



2015.10.02. 09:10 – Lángoló

Ha tudni akarod milyen a hardcore, akkor menj le ma a KVLTba

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

na_hires.jpg

A tavaly szeptemberi Gozsdu Manó Klubos rövid időn belül teltházas első hazai fellépése után idén ismét visszatér hazánkba a kultikus detroiti régisulis hardcore-zenekar, a Negative Approach. A nyolcvanas évek elejének meghatározó koncertzenekara 2006 óta megújult erővel tanít a klubszínpadokon, élen John Brannon frontemberrel. A GMK ostromlása után a következő helyszín ezúttal a tágasabb KVLT klubja lesz, október 2-án, ahol a hazai hardcore szubkultúra három igazán figyelemreméltó csapata alapozza majd meg az este hangulatát.


hardcore hír negative approach



2015.10.02. 08:23 – Lángoló

Háromszáznál is több koncert a Budapest Music Expo-n

Videós ajánló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

budapest-music-expo2015-2.jpg
Ma délelőtt 10 órakor indul az ország legnagyobb hangszeres eseménye, a 10. Budapest Music Expo. A három nap alatt rengeteg koncert és dedikálás vár az érdeklődőkre. A Tankcsapdától az Ozone Mamán át az Ektomorfig számos magyar zenekarral találkozhat a közönség valamilyen formában. A C csarnokban egyenesen három színpadon zajlanak majd az események, délelőttönként az országos Öröm a zene tehetségkutató döntősei állnak színpadra, délutánonként a tapasztaltabb csapatok lépnek a deszkákra. Videós kedvcsinálónk a hajtás után!


programajánló syma hangszerkiállítás budapest music expo



2015.10.01. 16:53 – Hirdetés

Dallamközpontú hardcore ma este a Dürer Kertben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Elméletben a hardcore műfaja és a dallamközpontúság nem is állhatna távolabb egymástól, a Counterparts azonban sikeresen cáfol rá erre immáron nyolc esztendeje. Ez idő alatt az együttes nem pusztán négy bivalyerős stúdióalbum elkészítésére volt képes, de hazája, Kanada virtusát is sikeresen exportálta a világ legkülönbözőbb pontjaira, egyre több követőt gyűjtve kezdetben még szerény rajongói bázisa gyomrába. A csapat hívószavának pedig már puszta fizikalitása miatt is nehéz ellenállni: háborúkat megszégyenítő dobrohamok és acélművekre emlékeztető gitárok kerülnek prezentálásra az életmű mentén, amire Brendan Murphy énekes végletekig kitartó, hátborzongató üvöltése teszi fel a koronát, illetve teszi egyedülállóvá a banda hozzáállását a kifejezetten telített nemzetközi hardcore színtéren.


hír counterparts



2015.10.01. 13:24 – Nihil_AK

Megtalálták a számításukat

Új klip a kultikus Timur Lenktől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

timurlenk.jpg

Kedves olvasóink, az a helyzet, hogy Magyarország egyik, ha nem legjobb zenekara a Timur Lenk. Ez persze eddig is többé-kevésbé köztudott volt, de mivel a napokban új videóval jelentkeztek, végre itt a lehetőség, hogy ti is rádöbbenjetek erre. A csapat, amely a Timuriánus Egyház megalapítása mellett olyan klasszikusokat szabadított már a világra, mint a Sajtot evett Józsika, vagy az Uszprahózsi rakenroll, most a Matek Metál című dalra forgatott klipet, melyben maradéktalanul megvalósul a zene, a szöveg, a mondanivaló és a látványvilág szerves egysége. Zsenialitás a köbön, mindez a hajtás után, az intróban bónusz Wilhelm-sikollyal.


videó zsenialitás timur lenk matek metál



2015.10.01. 12:17 – Szponzorált Tartalom

Október közepén ismét Budapesten az Electronic Beats

Három helyszínen a kortárs elektronikus zenei fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hercules-love-affair.jpeg

Az Electronic Beats, a Telekom nemzetközi zenei programja immár 15 éve rangos eseményekkel vesz részt Európa nagyvárosainak kulturális életében. Idén új köntösben, a Telekom Electronic Beats Festival nevet viselő kétnapos rendezvénnyel tér vissza a széria, amely vibráló programjaival tölti meg az egyes állomások különleges helyszíneit. Budapestre Podgorica és Bukarest után október 16-án és 17-én érkezik, ahol a kortárs elektronikus zene kedvelői 48 órán át tartó eseménysorozaton adhatják át magukat az egyedülálló zenei és vizuális élményeknek. A fesztivál fő helyszínei az Akvárium, az A38 és az Anker’t lesznek, emellett a programban izgalmas napi eseményekkel részt vesznek majd a helyi közösséget képviselő partnerek is. A közreműködőkről és a napi programokról hamarosan további részleteket árulunk el.


telekom programajánló a38 szponzoráció electronic beats akvárium hercules and love affair omar souleyman volkova sisters ankert



2015.10.01. 09:49 – Lángoló

Úton, aztán ismét úton – WhoMadeWho-miniinterjú

Ma este koncert!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

whomadewho.jpg

A dán WhoMadeWho kísérleti pop trió, vagy legalábbis valami ilyesmi: nehéz meghatározni, csak azt tudjuk, hogy valami nagyon új és megkapó - pedig már 2003 óta létezik. Sok helyen leírták, hogy a zenéjük igazán élőben üt, és talán így meg is értjük, hogy szinte egész évben csak turnéznak. Most éppen legutóbbi, Dreams című lemezüket utaztatják. Épp csak pár gyors kérdésre tudtuk elcsípni Jeppe Kjellberg gitárost a magyarországi állomás előtt, ami október elsején lesz a Dürer Kertben.


interjú pop whomadewho



2015.10.01. 09:42 – Lángoló

A világzene Budapestre költözik

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A világzene fővárosává válik október 21-25. között Budapest, a WOMEX15 házigazdája. A WOMEX a műfaj első számú nemzetközi eseménye, egyszerre szakmai vásár és zenei fesztivál, ahol konferenciák, filmbemutatók és koncertek színesítik a Müpa színpadán. Az eseményeket az ünnepélyes Gypsy HeartBeats megnyitó gála; majd a hagyományos díjátadó és az idei WOMEX életműdíjasának, Cheikh Lô-nak a koncertje keretezik. 


hír világzene womex



süti beállítások módosítása