2015.12.13. 19:49 – Lángoló

Itt az underground supergroup Fekete Város élő bemutatkozása teljes egészében

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

feketevaroslive.jpg

Kálocz Tamás nemcsak sokunk kedvenc fesztiváljának, a Fishing On Orfűnek a főszervezője, de énekel, gitározik és dalokat is ír. Ezekből a dalokból idén tavasszal jelentetett meg egy lemeznyit Fekete Város néven, Térkép Sehova címmel. Kálocz gyakorlatilag egy underground szupergroupot hozott össze maga köré: a Fekete Városban Pálinkás Tamás (ex-IHM, Tej) a legfőbb dalszerző társa és zenei rendezője, Lovasi András basszusgitározik, Nagy Dávid (Óriás, Grand Mexican Warlock) dobol és Sárközy Zoltán Papa (30Y) billentyűzik. A zenekar az idei Fishing on Orfűn mutatkozott be szép sikerrel, a fellépést több kamerával rögzítették és koncertfilmet vágtak belőle – ez debütál most a Lángoló Gitárokon. A rövid, feszes program Kiskert c. dalában – csakúgy mint a lemezen – feltűnik Polgár Odett is. 


premier rock hír fekete város



2015.12.11. 16:21 – Lángoló

Ismét Velencén lesz az EFOTT

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

efott.png

Az EFOTT arról híres, hogy vándorol. A fesztivál sosincs ugyanazon a helyen két egymás követő évben. 2016 viszont kivételes lesz, ugyanis az idei buli után idén ismét Velencében tartják meg a rendezvényt, így rövid időn belül már harmadszor lesz a tóparton a EFOTT. 2016. július 12-17. között ráadásul két felsőoktatási intézmény lesz a házigazda. A Debreceni Egyetem a kulturális és civil programokért, míg a Testnevelési Egyetem az sportprogramokért felel majd. Zenei programokról egyelőre csak annyit tudunk, hogy a szokásos magyarok mellett Zomboy is fellép majd. A jegyek december 14-től érhetők el - az árak a régiek maradnak, a korábbi tapasztalatok és javaslatok alapján azonban számos változás van tervben.


fesztivál hír efott



2015.12.11. 09:55 – dankógábor

Sok dologba bukott bele mostanában a Metallica

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az egyik ilyen dolog, az Antal Nimród rendezte Through the Never film volt, amit teljes egészében a zenekar finanszírozott. James Hetfield frontember egy interjúban elmondta, hogy nagy csalódást érzett, amikor kiderült, hogy a kívánt létszám kis töredéke nézte csak meg a filmet, de mára kiheverte. Szerinte valószínűleg nem állt össze az embereknek a fikciós meg a koncert rész, nem kapták fel, nem beszéltek róla, így teljes érdektelenségbe fulladt. De ennek ellenére nem bánja, élvezetes volt megcsinálni, tanultak belőle sokat.


metál hír metallica



2015.12.10. 19:00 – Gnosis

Fortyogó deathmetal - KULT MOGIŁ-albumpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kult_mogil_foto_001-e1447168723121.jpg

A lengyel Kult Mogił egy teljesen ismeretlen lengyel deathmetal zenekar látszatát kelti elsőre, ám ha megnézzük a taglistát, rögtön kiderül, hogy itt bizony Cliff Burton tépi a basszusgitár húrjait, úgyhogy ami a zenét illeti csalódás kizárva. A zenekar nem viccel, tényleg ez a basszeros neve, zeneileg pedig a Portal-, Bölzer-, Dead Congregation-, Cruciamentum-, Necros Christos- és a Cultes Des Ghoules-rajongókat fogja leginkább lázba-tűzbe-sötétségbe-félelembe hozni a debütlemez. A disszonáns, hol géppuskaszerű hol pedig lassan fortyogó haláldalcsokor mikor máskor, mint Karácsonykor, pontosabban december 24-én jelenik meg, Anxiety Never Descending címmel. A teljes lemezt lentebb tudjátok meghallgatni:


deathmetal cliff burton lemezpremier polish deathmetal durva nagyon



2015.12.10. 15:59 – dankógábor

A nap lemeze mindenképpen a Redbreast Wilson & the Juke Joint Revival első anyaga

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

redbreast_wilson_photo_2015_4.jpg

Sőt, már első hallgatás után lehet olyanokat mondani, hogy az év legjobb magyar anyagai között lesz a Hillstomp Boogie, amit a Redbreast Wilson & the Juke Joint Revival ad elő. Méghozzá úgy, mintha mindig is a Mississippi környékén tanulták volna hill country bluest. Az öt szám alapján meg nem mondaná senki, hogy itt bizony magyarok zenélnek, de ez nem is érdekes. Az érdekes az, hogy a saját bevallásuk szerint is bekategorizálhatatlan stílusú EP-nek itt és most van a premierje, december 11-én pedig a lemezbemutatója a Gólya Presszóban, (illetve fellépnek a Quimby előtt az Akváriumban is december 19-én, de 17-én is el lehet csípni őket Ian Siegal előtt a Gödör Klubban). Szóval aki kopott kamionos sapkában, ölbe tett gitárral, slide-gyűrűvel, déli akcentussal előadott, fanyar humorú hillstomp boogie-ra vágyik, tekerjen lejjebb. Nekik mindenképpen megéri, de talán másnak is. 


premier hír country blues mississippi redbreast wilson juke joint revival



2015.12.10. 13:43 – dankógábor

Schuster Lóránt szerint Hobót rühellte a közönség

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

schusterkonyv.jpg

Schuster Lóránt P. Mobil-vezetőnek kijött egy könyve, a Kaptafa. Nem vállalta senki a kiadást, szóval szerzőiben jelent meg vécépapíron, ahogy Schuster mondja. Azért nem kockáztatott senki, mert alaposan alázza a zenésztársait benne, Schuster számít is a perekre. A Blikk idézett is belőle, aminek a lényege, hogy 

  • Révész Sándor nem mozdul meg egymillió alatt, de legalább udvarias.
  • Vikidál Gyula a jellemtelenség szinonimája. Schuster állítja, hogy miközben a P. Mobillal lemondta a műsort betegségre hivatkozva, addig a Dinamittal lemezt vett fel, a kórházból kijárva. A Dinamit különben is egy nagy fika.
  • Gyakorlatilag ő alapította a Hobo Blues Bandet azzal, hogy Hobót leválasztotta a P. Mobilról. Előtte másfél éven keresztül cipelték körbe az országba, de senkinek nem kellett, nem szerették, rühellte a közönség.
  • Presser Gábor szerint a P. Mobil parasztrock, szóval akik hallgatják, azok parasztok.
  • Som Lajos, mint zenész nem létezik, gyakorlatilag nem ismeri a hangszerét.

A könyv csak háromszáz oldalas, szóval hamar lehet vele végezni biztos. Csak a P. Mobil-koncerteken és neten lehet kapni. (Fotó: P. Mobil mediakommandó Kántor Attila)


rock hír hobo presser gábor p mobil vikidál gyula schuster lóránt



2015.12.10. 12:30 – Lángoló

Jövőre egyből dupla Punnany Massif lesz a Budapest Parkban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

punnanypark.jpg

Idén, ha jól számolunk, akkor háromszor volt Punnany a Budapest Parkban. Az egyik fellépés amiatt lett beiktatva, mert annyira gyorsan elfogyott az eredeti dátumra az összes jegy, hogy belefért a dupla buli. Jövőre viszont már egyből dupla dátumot is hirdettek meg a jelenleg téli álmot alvó szórakozóhelyre. Ráadásul mindkettőnek tematikája is van. Az első napon, május 13-án a Fel#2 című lemezük bemutatója lesz, május 14-én pedig a jövőre tízéves Körkorkép lemezüket ünnepli majd a pécsi csapat.


pop hiphop hír punnany massif



2015.12.10. 11:54 – dankógábor

Jövőre lesz 30 éves a Sick Of It All, Budapesten is ünnepelnek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

soia_artlasso_002.jpg

Jó öreg lett a Sick Of It All is. 1986-ban alapították a New York-i hardcore-zenekart, ami után jó sok lemezt kiadtak, és nálunk is jártak már sokszor. Legutóbb épp idén áprilisban adtak egy kegyetlen jó koncertet az A38-on, előtte meg tavaly voltak a Budapest Parkban, szakadó esőben. Szóval évente jönnek, de ez nem baj, mert így mi is évente megyünk rájuk. A buli amúgy március 10-én lesz a Dürer Kertben.


hardcore hír sick of it all



süti beállítások módosítása