2016.01.07. 13:52 – Lángoló

Welcome to the Human Network – Új Meszecsinka-klip a balkán turnéról

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

meszencsinkalive.jpg

A címben olvasható felirat a legszabadabb bolgár strand egyik kinetikus szobrán villan meg egy másodpercre. Mottója lehet Meszecsinka utazásainak, amelyek egy része van belesűrítve ebbe a klipbe. A tavalyi balkáni turné képeit látjuk benne, Brassót, Vama Vechét, Krapecet, Iraklit, Szófiát, Belgrádot, a román, szerb és a bolgár hegyeket és tengerpartokat. A kezdő és a záró képeket a Beglika fesztiválon rögzítették a bolgár Rodopi hegységben, a köztes rész több koncertet és úti kalandot fog át. A Dunna alatt amúgy egy szexuálisan túlfűtött népdalokból álló 7 perces elszállós dal, amelyet a Deti Picassóból ismert Karen Arutyunyan gitárossal közösen építettek. A klipet Wurk Ikona forgatta és vágta.

Meszecsinka tavalyi éve pörgősre sikerült. Miközben havonta jártak külföldre koncertezni, workshopokat és előadásokat tartani, itthon is jól szerepelt a zenekar. Egyike a tíz világzenei produkciónak, akik a Fonóban bemutatkozhattak a WOMEX nulladik napján a külföldi szakma krémje előtt. A Dal+Szerző magazin külön WOMEX számába is bekerült, a 12 legjobb magyar világzenei együttes közé. Magán a Világzenei Expón is játszottak, a Bálnában tartott showcase-en sok szervező és szakmabeli jelen volt. 

2015 végén adták ki a New + Best CD-t. Az album tartalmazza a nyáron csak digitális formában megjelent, a Lángolón premierező Ai kislemezt, válogatást a zenekar korábban megjelent dalaiból és egy vadonatúj felvételt.
Ősszel egy művészi klippel lepte meg a közönségét a zenekar.

Legközelebbi koncertek: Szimpla Kert január 13., és Zalaegerszeg Keresztury VMK január 22. Hamarosan egyébként bemutatásra kerül a turnéfilm is, amelyhez az alábbi  klip csak ízelítő.


folk pop rock hír világzene meszecsinka



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása