2016.01.12. 11:55 – dankógábor

Bowie állítólag májrákban halt meg, de szívével is gondok voltak

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

david-bowie2.jpg

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, David Bowie halála után is jönnek az "állítólag" infók a "hozzá közel álló forrásoktól". A zenész nem csak a múlt pénteken megjelent új lemezén dolgozott a halála előtt, hanem a Lazarus című színházi előadáson is, amit Ivo van Hove rendezett. Hove elmondta, hogy nagyjából egy éve tudja, hogy Bowie beteg. 

Egyszer félrehívott, és elmondta, hogy nem lesz képest végig itt lenni a betegsége miatt. Azt mondta rákos, májrákja van.

A rendező elmondta, hogy nem nagyon hiszi, hogy sokan tudtak volna a betegségről, szerintem még a zenésztársai sem voltak képben. Hove hozzátette, hogy mindenképpen be akarta fejezni ezt a két munkát, nem hagyta, hogy a betegsége idő előtt legyőzze, és még a halálos ágyában is dolgozott. 

Azt egyébként lehetett tudni, hogy Bowie-nak szívgondjai is voltak, de Wendy Leigh szerint az elmúlt években hat infarktusa is volt. Leigh 2014-ben kiadott egy életrajzot Bowie-ról, az információi pedig "nagyon közeli emberektől" származnak.

David Bowie halálhírét egyébként a világ szinte minden jelentős oldala, újságja vezető hírként hozta. Nem csak a zenészek, de a színészek és más művészeti ágak képviselői is megemlékeztek róla. Például Brian Eno zenész-producer is, aki számos Bowie-lemezen dolgozott korábban. Eno a halálhír elolvasásakor jött rá, hogy utolsó levélváltásukkor Bowie tulajdonképpen elköszönt tőle, csak ez akkor nem esett le neki. A producer elmondta, hogy hét napja kapott tőle egy levelet, ami szokás szerint vicces és szürreális volt. A levél végén Bowie megköszönte az együtt töltött szép időket, amik szerinte sosem rohadnak el. A levelet pedig Dawn néven írta alá.

(A nyitókép egyébként az utolsó hivatalos Bowie-fotó, ami egyesek szerint három nappal a halála előtt készült, de ezt senki nem erősítette meg.)


pop rock hír david bowie



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása