2016.01.14. 09:38 – dankógábor

Bowie nem búcsúnak szánta a Blackstart?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

david-bowie-blackstar-video-still-2015.png

David Bowie vasárnapi halála óta leghűségesebb zenei társa, Tony Visconti nyilatkozik a legtöbbet. A producer most a Rolling Stone-nak adott interjút, amiben sokat mesél Bowie utolsó hónapjairól, heteiről. Ebben a legmegdöbbentőbb, hogy a zenész még egy új lemezt tervezett, és állítólag öt dalt fel is demózott az utolsó heteiben. Bowie november óta tudta, hogy gyógyíthatatlan, Visconti szerint viszont arra nem számított, hogy ilyen rövid ideje maradt. Bowie nagyjából egy héttel a halála előtt hívta Viscontit a lemez ötletével, a producer szerint a beszélgetésük után romolhatott drasztikusan a zenészlegenda állapota, mert a telefonban még tele volt energiával.

Visconti azt is elmesélte, hogy úgy tudta meg Bowie betegségét, hogy a zenész egy kemoterápiás kezelésről érkezett a Blackstar lemez felvételeire. Akkor már kihullott az összes haja, szemöldöke sem volt, nem is lehetett titkolni semmit a zenésztársak előtt. Eleinte egyébként működött is a kezelés, a daganat visszafejlődött, de Bowie ennek ellenére sosem örült előre. Azt mondogatta, hogy "majd meglátjuk, hogy alakul, egyelőre jól", és folytatta a kemoterápiát.

A Blackstart egyébként befejezték mire Bowie megtudta, hogy gyógyíthatatlan. Arra meg csak egyszerű nevetéssel reagált, mikor Visconti megkérdezte tőle, hogy ez most akkor egy búcsúlemez? A producer szerint Bowie rendkívül erős volt, nem mutatott félelmet, csak a munkára koncentrált. Azt viszont Visconti cáfolta, hogy több infarktusa is lett volna. Volt egy, még 2004-ben, de azután csupán átlagos, korának megfelelő egészségügyi problémái voltak.

A halálhír Viscontit egyébként pont az úton érte, mikor a Holy Holyval koncertezni mentek. (A Holy Holy egy Bowie-tribute, aminek tagja az eredeti Spiders from Mars-dobos Mick "Woody" Woodmansey is.) Visconti azt mondta, ez volt élete legrosszabb napja. Először hezitáltak, hogy mi legyen, de végül úgy döntöttek fellépnek, Bowie sem akarta volna másképpen.


pop rock hír david bowie



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása