2016.03.25. 18:20 – Hirdetés

Színészek és zenészek közös David Bowie-emlékestje

Jövő szombaton a Gödör Klubban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hamori_gabi_2.jpg

David Bowie nem csak egyedülálló zenész volt, de közismert az is, hogy a film, a színészet világa sem volt idegen tőle. Krisztus utolsó megkísértése, Twin Peaks - Tűz, jöjj velem!, Zoolander - A trendkívüli - csak néhány cím a rock kaméleonjának filmográfiájából. Ezek után talán nem is meglepő, hogy a jövő szombaton, április másodikán megrendezésre kerülő Ashes to Ashes című Bowie-emlékesten olyan neves magyar színművészek is közreműködnek. A hajtás után további részleteket tudhattok meg a koncertről. 

Az esemény szervezői a következőket mondták a vitán felül kuriózumnak nevezhető koncertről: "Lassan három hónapja, hogy a világ egy nagyon rossz hírre ébredt. Mi néhányan elhatároztuk, hogy egy szerény főhajtással emlékezünk meg róla. Halkan dolgozunk, egyre többen. Reméljük, hogy sikerül valami nagyon szépet csinálnunk, ami nem csak emlék, de élmény, nem csak fájdalom, de szenvedély is."

Április másodikán, a Gödör Klub színpadán színészek és zenészek közösen szólaltatnak meg többek között olyan különlegesen erőteljes dalokat, mint a Life on Mars, Rebel Rebel, Space Oddity, Heroes, Rock’nroll Suicide, Lazarus, vagy a Blackstar.

Jordán Tamás színművész különleges meglepetéssel készül, és persze az Ashes to Ashes című dal is elhangzik majd.

bowie.jpg

A koncerten olyan művészek közreműködnek, mint Für Anikó, Kamarás Iván, Ónodi Eszter, Gyabronka József, Thuróczy Szabolcs, Hámori Gabriella, Jordán Tamás, Müller Péter Sziámi, Másik János, Jónás Vera, Varga Zsuzsa, Németh Juci, Nagy Kriszta Tereskova. A zenekar, aki őket kíséri: Juhász Gábor és Nagy Ádám gitárosok, Gátos Iván zongorán, Gátos Bálint basszusgitáron, valamint Kaszás Péter dobon. 

Salamon András dobos és filmrendező, az este ötletgazdája így beszélt az eseményről: „Amikor tavaly szeptemberben elkezdtünk beszélgetni arról, hogy az eredeti felállásban újra eljátsszuk az URH és az Európa Kiadó dalait a Gödörben, még nem gondoltunk arra, hogy a ráadás bulit követő hajnalon egy felfoghatatlan hírre ébred a világ. Azonnal eszembe jutott minden. A hetvenes évek vége, az URH indulása, a magyarországi újhullám kezdete; mindazok a műhelyek és valódi helyek: a BBS, a kocsmák, a mozik, a próbatermek, a házibulik, ahol éjjel-nappal filmről és zenéről, zenéről és filmről beszéltünk. Most, hogy néhányan összeálltunk, hogy megidézzük David Bowie személyiségét, nagyon remélem, hogy a színpadon a számára üresen hagyott fénysugárba beleképzelik majd őt magát is a nézők. Azt szeretnénk, ha velünk lenne, mert ez akoncert neki szól. Megpróbálunk majd olyan hangosan és olyan szépen játszani, hogy elhallatsszon minden dal odáig, ahol éppen tartózkodik."

További információk a Gödör Klub oldalán, és a Facebookon

Belépő elővételben: 2500,-Ft, a program napján, a helyszínen 3000,-Ft.Jegyek a Gödör Klubban (1061 Budapest, Király u. 8-10.), ill. a TIXA oldalán kaphatók.


gödör david bowie emlékkoncert



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása