2016.04.22. 10:39 – Hirdetés

Peter Gabriel felfedezettje az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

charliewinston.jpg

Egy nagyszerű dalszerző-előadó, Peter Gabriel felfedezettje két évvel ezelőtti szigetes fellépése után forró hangulatú klubkoncerten! Egy laza hobó, aki nem mellékesen igazi hangszeres tehetség: a dobon-zongorán-gitáron egyaránt remek Charlie Winston tavaly megjelent lemezét mutatja be az A38 Hajón.

Charlie Winston, ez a bohó hobó ha akart volna sem tudott volna mást választani, mint hogy zenész legyen. Két folkzenész szülővel, muzsikus tesókkal (Charlie sokáig basszusgitározott bátyja, Tom Baxter zenekarában) szinte az anyatejjel szívta magába a folk-rockot. 

Nagyon sokáig főleg színházaknak dolgozott, rengeteg előadáshoz írt zenét, sőt a komolyzene-szerzésbe is belekóstolt, darabokat írva olyan neves együtteseknek, mint a London Symphonietta vagy a BBC Concert Orchestra. Aztán Charlie megismerkedett Peter Gabriellel… meglepő módon először mint babysitter. Éppen Gabriel gyerekére vigyázott, amikor minden bátorságát összeszedve odaadta neki (mármint Gabrielnek) a demóit. A válasz: azonnali szerződés a Real Worlddel, és előzenekari poszt Peter Gabriel aktuális turnéján. Mi mást nevezhetnénk sikernek?

Érdekes módon Charlie Winston nem is Angliában lett népszerű, hanem Franciaországban - ott viszont ténylegesen szupersztár-státuszba került a sármos fiatalember. Jól kitalált, Dylanből, Tom Waitsből, Jacques Brelből összegyúrt hobo-imidzse, sanzonba hajló, érzelmes folkrock dalai, felszabadult soulja, laza eleganciája, elválaszthatatlan kalapja, remek hangja nagyon beletalált a francia közönség ízlésébe.

Platinalemezek, telt házas koncertek, toplistás slágerek szegélyezték Charlie Winston diadalmenetét, akivel a magyar közönség legutóbb tavalyelőtt találkozhatott a Sziget fesztiválon. Most a laza hobo visszatér, ezúttal az A38 Hajóra, hogy forró klubkoncerten mutassa be tavaly megjelent legfrissebb lemezét. Az elődeinél poposabb, elektronikusabb Curio City, ahogy Charlie mondja "olyan, mint egy vidéki srác a nagyvárosban": a folk és a sanzon találkozik benne sodró urban ritmusokkal.

Charlie Winston (UK)

április 25., hétfő 20:00

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 3900 Ft, elővételben: 3500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.


folk rock hír soul program charlie winston



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása