2016.04.28. 10:00 – Lángoló

Anyák napjára forgatott videót Kardos-Horváth János Hahó Együttese

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hahoegyuttes.jpg

A Hahó Együttes a közelgő anyák napja alkalmából klipet forgatott az új lemezük Anyák napi köszöntő dalához. A gyerekeknek szóló dalok a legkisebbek mindennapi életének fontos mozzanatai mellett a környezetvédelem, az egészséges táplálkozás a mozgás fontosságára is felhívják a figyelmet, így a tanító jellegű, interaktív koncerteken a gyerekek nem csak jól szórakoznak, hanem játékos formában tudják befogadni a dalokból a hasznos információkat.

A Rózsi néni, sok a szatyor! című friss lemez legaktuálisabb dala a Tavaszi szél dallamára íródott Anyák napi köszöntő dal, amit a korongon egy vers vezet fel. Mind a dalt, mind a verset az együttes frontembere, Kardos-Horváth János jegyzi, a verset kislánya, Lenke előadásában hallhatjuk.

A dalhoz készült videó a budapesti Micimackó óvodában forgott, ahol több tucat gyerek énekelt együtt. Ehhez kapcsolódóan azt mesélték, hogy a stáb arra lett figyelmes, hogy a felvételek közben több gyermek is sírni kezdett. Az óvónők megkérdezték tőlük, hogy mi a baj, amire erre a kicsik azt válaszolták, hogy a dal hatására „elkezdett hiányozni az anyukájuk”. A csapat szerint ennél őszintébb reakció nem is létezhetne arra, hogy mennyire működik ez a dal és ebből is látható, hogy milyen érzelmeket képes kiváltani a zene és a szöveg együttese.

A Hahó Együttes ezzel a klippel és dallal köszönti az anyukákat, nagyikat és dédiket, és olyan videókat vár, amelyekben akár gyerekek, akár felnőttek szavalják a verset vagy éneklik a dalt a szeretteiknek.

Kardos-Horváth János egyébként azt mondja a dalról:

„Az élet a legtöbb, amit ember embernek adhat" Erre bizony - kivéve a dns és génmódosító kutató tudósokat - csak az anyukáink képesek! Egy nagyon szoros kapcsolat, egy nagyon erős karma. Az együttélésen az anyukák és később a már felcseperedett gyerekek is nagyon sokat dolgoznak. Ki ne szeretné, ha mozifilmbe illő anyuka - gyerek kapcsolata lenne? Ám a valóságban hozzászokunk egymáshoz. Viccesen mondva, az első tíz évben többnyire az anyukák türelmesek a gyerekeikkel, a többi sokszor tízben pedig már a gyerekek türelmesek az egyre idősödő anyukájukkal. (Természetesen azért fordítva is igaz!) Kifejezetten újítási szándékkal írtam ezt a dalt. A dallamot mindenki ismerheti, a szöveg aranyosra, könnyen tanulhatóra sikerült.  Ennyivel tudok hozzájárulni a mindenkori honi ovis műsorokhoz és egyben szeretném megköszönni a drága kedves óvónéniknek azt a sok-sok anyák-napi műsorra való felkészítést, amivel oly sok könnyet csaltatok a mi fiatal szülői szemeinkbe.


pop hír kardos horváth jános hahó együttes



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása