2016.07.14. 09:02 – Hirdetés

Póka - Tátrai Regeneráció a Trackben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tatrai_poka.jpg

Póka Egon Benedek és Tátrai Tibor munkássága mindenki számára nyilvánvaló: olyat alkottak ők, ami egy korszakot határozott meg, közelebb hozta a szabadságot az emberekhez. Zenéjük, alkotásaik a mai napig a legjobbak között szerepelnek - hatásuk érezhető a zenei élet minden szegmensében, dalaiknak köszönhetően ezrek döntöttek úgy, hogy hangszert vesznek a kezükbe. Ma este a Barba Negra Track színpadán debütálnak új zenekarukkal, hogy egy felejthetetlen estével ajándékozzák meg rajongóikat.

Egy új kezdet ez, amely a Regeneráció nevet kapta. Az új banda kapcsán Póka Egonnal beszélgettünk:„Tibusszal ezer éve ismerjük egymást, nézzük, ahogy öregszik a másik - aztán kézbe kerül a hangszer és minden olyan, mint 40 éve. Tornóczky Ferike zseniális gitáros, imádjuk, ahogy zenél. Tibusszal pedig kiegészítik egymást a színpadon, nincsen szólópárbaj, nincs verseny. Együtt muzsikálnak és alkotnak valami igazán különlegeset, megvan az alázat egymás és a szakma felé, és persze embertelen technika és hangerő.

Beálláson mindenki kikerüli a srácok cuccát, mert ha rossz helyen állsz, az bizony tartós halláskárosodáshoz és egy Tibi féle igazi sallerhez fogható. Ferivel és Szakadáti Matyival 2007 óta zenélünk együtt, Matyi nem csak dobos, hanem zenész, teremtő muzsikus ízig-vérig. Nagyon összetett a stílusa és a tudása, mert azon túl, hogy ugyanazok az alapok, egyazon zenészek inspirálták-inspirálják őt is, mint engem, komolyzenei tanulmányokat tud maga mögött, nagybőgő szakon végzett anno a konzervatóriumban. Mind a mai napig fejleszti, nyitja a tudását. Igazi zenei mindenevő és ez hallatszik a technikáján, stílusán. Kevés dobosról lehet elmondani, hogy a dobot dallamhangszerként tudja használni - na ő ilyen. Baricz Gergő idén végzett a Kőbányai Zenei Stúdióban, ahol az elmúlt 3 évben kiderült számunkra, hogy ez a fiatal srác nagyon jó képességekkel és pálinkával bír - már, akit érdekelnek mindenféle evilági holmik. Erős hangja van, energikus és passzol közénk.” 

Arra a kérdésre, hogy mire lehet majd számítani július 14-én a Track-ben, nosztalgia, örömzene vagy épp új dalok várhatók, Egon a következőt válaszolta. “Hangerőre. De lesz minden, minden, amit szeretünk: a mi kedvenceink másoktól, mások kedvencei tőlünk. Örömzenélés mindenképpen, valamennyire nosztalgia is. Ma már elvétve lehet hallani azokat a dalokat, amik elindítottak akár minket is a zenélés felé - Cream, Hendrix, Zeppelin. Azt pedig bátran kijelenhetem, hogy a banda minden tagja imádja hallgatni és játszani a dalokat, ráadásul elég jók is vagyunk benne, szóval a közönség se lesz szomorú. De lesz újdonság az öregeknek és a fiataloknak egyaránt. Senki ne számítson öreges maszatolásra, ez kérlek kőkemény rock’n’roll lesz, annak is a legjava.”

További részletek: https://www.facebook.com/events/912593028863128/


programajánló koncert tátrai tibor póka egon regeneráció barba negra track



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása